FM zamulił po 3 sezonach

snail7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.06.2009, 22:56    Pytanie
Witam! Czy zdarzyło to się już komuś, czy może save mi padł?

Po 3 sezonach gry w FM w 9 ligach z 8 krajów na średniej bazie danych gra zwolniła mi katastrofalnie. Jeszcze jak klikam cały czas kontynuacje to nie jest źle albo jak gram mecz. ale już jak chcę poczytać newsy, potem przełączyć się na skład, obejrzeć profil jakiegoś zawodnika to czekam aż się włączy nieraz 30 sekund. Uniemożliwia to praktycznie całkowicie grę, bo żeby przejrzeć sylwetki wszystkich graczy w klubie a jest ich około 30 tracę 15 minut na samo przełączanie się ...
Zaznaczam, że gra NIE spowalniała mi z sezonu na sezon. Śmigała jak złoto, przełączało się w sekundę albo i krócej, a teraz tak muli... czy możliwe żeby to save się zepsuł? Próbowałem już reinstal ale nie pomogło...

Mam procesor Intel Core 2 Duo 2,8 Ghz, 1 GB DDR2. Komp sprawny, bez wirusów, zadbany, defragmentowany itd. bez stu procesów w tle. Windows XP i gra oryginał oczywiście.

McMoney Młody aktywista

0
12.06.2009 23:03    #1
moze masz za malo miejsca na dysku? ;>
Glory, Glory MAN UNITED !!

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.06.2009 23:31    #2
możliwe że problemem jest może nie o tyle ilość pamięci Ram ale jej szybkości,
a dodatkowo po tych trzech sezonach gra musi generować więcej piłkarzy i to również może być przyczyną

snail7 Partyzant

0
13.06.2009 15:45    #3
[quote=McMoney]moze masz za malo miejsca na dysku? ;>[/quote]
Miejsca mam full. Na dysku C około 20 gigsów, a na D 80...

[quote=gruchalbn]możliwe że problemem jest może nie o tyle ilość pamięci Ram ale jej szybkości,
a dodatkowo po tych trzech sezonach gra musi generować więcej piłkarzy i to również może być przyczyną[/quote]

Czy chodzi Ci o Mhz? Mam dokładnie taki RAM 1GB PC2-4200 (533MHz)

Czyli co za wolny?

Dereds Przodownik pracy

0
13.06.2009 15:55    #4
Do Intelów sie daje szybsze, o ile mi wiadomo. Do AMD sie daje takie.

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
0
13.06.2009 16:16    #5
Spróbuj wejść w ustawienia i jest tam ,, przetwarzanie wyników'' i wybierz to co cię interesuje. Może to coś da. A kiedy wykonałeś reinstalacje nic się nie zmieniło? Czy na innym save-ie też gra chodzi tak wolno?

snail7 Partyzant

0
13.06.2009 17:05    #6
Mam nowe fakty. Otóż załadowałem nową grę. (Jedna liga z jednego kraju na średniej bazie). I na dzień dobry zamula. Już pierwszego dnia.... coś jest nie tak, bo zawsze szło szybko... teraz nie wiem co to, ale reinstal FMa nie pomógł więc nie wiem co pomoże.

omoachifari Partyzant

0
13.06.2009 17:12    #7
wiec chyba pomoze tylko format, prawdopodobnie wirus Ci zamula kompa

Adonim Partyzant

0
13.06.2009 17:14    #8
Dziwne to.

Ja gram w tej chwili Schalke na 26 ligach grywalnych [z dodatkowymi państwami w celach transferowych] i ZERO zamułki, nic. Gra płynnie. nie ma mowy o jakis tam zwolnieniach. No ale przy 4GB Ramu i procu C2D @ 3.3GHz nie może być inaczej, a jak coś to zawsze można dokupić kolejne 2GB.

Podkręć sobie proca na 3.0GHz i dokup kolejne 1GB to odczujesz różnice. bo etraz to chodzi jako tako ten twój FM.

snail7 Partyzant

0
13.06.2009 17:16    #9
Adonim napisałem przecież że jak zacznę grę od nowa to też jest zamułka.. nawet na jednej lidze.
Jakiegoś syfa musiałem złapać, albo zainstalowałem jakiś badziew który nie współgra z FMem.

Jak dojdę co to takiego to dam znać, bo formatu robić nie będę.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.