kontuzje

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.06.2009, 13:59    Pytanie
chcę prosic was o pomoc bo mnie krew zalewa przez FM 09. otóż w każdym meczu mam kontuzjowanych dużo zawodników. liczyłem się z tym że tuż po rozpoczęciu sezonu moge byc narażony na wiele kontuzji, bo przed sezonem dałem zawodnikom porządny wycisk. ale mam już 6 kolejke i w każdym meczu mam albo z 2 długotrwałe kontuzje , albo minimum 5 takich lekkich, które powodują w trakcie meczu spadnięcie kondycji do 20 %. szlag jasny mnie trafia, bo na jeden z meczów musiałem wystawic skład w którym każdy zawodnik oprócz bramkarza miał kondycje poniżej 80 %. rzecz jasna dostałem manto. moje pytanie brzmi czy można w jakis cudowny sposób zminimalizowac ryzyko kontuzji (obciążenie treningu ma mna średnie i wciąż obniżam) w trakcie meczu, bo ogólnie duzo ich nie ma .

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2009 14:01    #1
Na jakiej łatce grasz?? Jeżeli nie na 9.0.3 to koniecznie ją zainstaluj.
Jesteśmy tu aby pomagać...

krolik123 Partyzant

0
19.06.2009 14:05    #2
mam łate 9.0.3
aha, jeżeli po meczu zawodnicy sa bardzo zmeczeni, a do kolejengo meczu jest ze 2 tygodnie to dac im kilka dni wolnego, czy może maja trenowac ale lżej? co jest lepsze?

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2009 15:41    #3
po pierwsze przydadza sie dobrzy fizjoterapeuci.....co do drugiego pytania to ja robie tak ze jezeli widac ze dani zawodnicy sa przemeczeni to daje im 2-3 dni wolnego....i to u mnie dziala....choc akurat jezeli masz az 2tyg przerwy to spokojnie sie zregeneruja-chyba ze graja w reprze

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.06.2009 o godz. 15:42

Fatih Terim Partyzant

0
19.06.2009 17:30    #4
Podobny przypadek miałem ale grałem w lidze hiszpańskiej. Grając Valencią CF po 4 kolejkach musiałem wystawiać na ataku pomocników. Za równo Villa, Zigic, Morientes oraz Mata byli kontuzjowani. Nie licząc ataku także wypadł mi Silva, Albiol oraz Hugo Almeida. Podobno ten bóg był w 9.0.1, i mieli poprawić ale wydaje mi się że w lidze hiszpańskiej coś jest nie tak. Najsmieszniejsze jest to że podczas meczu przytrafiały mi się po 5/6 kontuzji, dlatego czesto kończyłem mecze w 9. Moim zdaniem to jest poprostu bóg, który mieli naprawić a w lidze hiszpańskiej cały czas jest piekielnie dużo kontuzji. xD
Dobra pozdro ;D

hidalgo4 Młody aktywista

0
19.06.2009 19:28    #5
spr obciazenia treningowe moze za duzo maja, i podstawa to fizjo!!! gram od zawsze w hiszp i nie mam problemow takich jedna 2 na sezon to gora ale mam 5 fizjo wiec... ale obciazenia treningowe sa wazne moze zmniejsz im aeo albo silke

Fatih Terim Partyzant

0
20.06.2009 09:59    #6
Miałem trening TUG'a ;-) Więc chyba było wszystko ok. Po zatym i tak im troszeczke zmniejszyłem obciążenie, bo myślałem ze to tego sprawka. Nie wiem albo ja mam coś nie tak, albo mam cholernego pecha ;D ( łatka 9.0.3 ) xD

krolik123 Partyzant

0
20.06.2009 12:29    #7
uff.... jak się sezon troche rozkręcił to i kontuzji nieco zmalało. ale te kontuzje to i tak wielki problem FM 09, łata 9.3 nawet tego jakoś bardzo nie zmienia. Często mam zawodników kontuzjowanych tak na ok tygodnia (np rozcięta noga) a kondycja im bardzo maleje. i tak w kółko.
ps. mam 5 fizjoterapeutów , wszyscy mają dobre umiejętności, zadbałem porządnie o sztab trenerski, zmniejszyłem obciążenia, nie gram agresywie (zauważyłem, że jak w ustawieniach dot. przeciwnika, jak dam zeby kilku rywali ,,wykosili" to sami obrywają)., więc to raczej po prostu bug tej gry

Fatih Terim Partyzant

0
20.06.2009 12:39    #8
Dlatego moim zdaniem FM 08, jest lepszy od 09 ;-)

krolik123 Partyzant

0
20.06.2009 12:57    #9
jeszcze jedno pytanie : mam swietnego siedemnastolatka, jest środkowym pomocnikiem i ma bardzo spory talent. Ma też jedną ale wielką wadę - wytrzymałośc, która wynosi 6. Jaki trening ustawic dla niego aby ta wytrzymałośc wzrosła, ale żeby nie zaniedbac innych umiejętności ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.