kolejne pytanie dotyczące reputacji ligi

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.07.2009, 23:06    Pytanie
siema!
zapragnąłem zrobic z polskeigo klubu topowy europejski zespół. ale na przeszkodzie staje tutaj reputacja naszej ligi. mam więc małe pytanka :
- czy ta reputacja nie zmienia sie W OGÓLE?
- czy nawet tak niska reputacja pozwoli mi ściągnąc do klubu zawodników gwarantujących dotarcie do finału Champions League? < czytałem ze piłklarze pokroju Messiego czy Ronaldo nie przejdą do Polski, ale np Porto kilka lat temu wygrało Lige Mistrzów mając w skłądzie tylko kilku klasowych zawodników i o to mi włąśnie chodzi; nie bierzmy pod uwage moich menegerskich umiejetnosci>

mam nadzieje ze zrozumieliscie moje pytanie :)
oczywiscie rozumiem ze proces budowania takiej druzyny trwa dluugo, jestem na to gotów
wiem, ze moze to nie jest temat na sufler tylko na forum, ale prosze o porade!

pzdr.!!!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.07.2009, 23:07

Black Młody aktywista

0
03.07.2009 23:14    #1
Reputacja ligi lie zmienia się w ogóle. Tylko klubu.
Pozwoli Ci, ale pod pewnymi warunkami. Nie licz, że nawet jak będziesz przy kasie to ściągniesz super gwiazdy. Nie wtedy, kiedy są już gwiazdami. Możesz co najwyżej ściągnąć utalentowanych juniorów do klubu. Ci z Hiszpanii mogą nie przejść (ale mogą i przejść) ale np. na wschodzie jest ich podobno dużo. Słyszałem, że regeni z Ukraini są przepakowani. Takich spokojnie sprowadzisz i mogą być gwiazdami. Czy na finał starczą... Może. Ale i licz się z tym, że może być trudno zatrzymać ich w kraju. I to jest robota na dobrych parę latek...

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
03.07.2009 23:18    #2
Jeżeli będziesz chciał mieć szansę na zbudowanie zespołu pokroju Porto z możliwością ściągania gwiazd musisz ustawić Polskę jako kraj rozwinięty, a przy dobrych wynikach reputacja ligi i klubu też się podniesie i po jakimś czasie może będziesz miał gwiazdy w składzie :]
lucasinho.blox.pl

krolik123 Partyzant

0
03.07.2009 23:24    #3
ktos w temacie przechwalki nie tak dawno chwalil sie ze ma silny bardzo klub (gral bodajze wisla), co roku sprzedawal najlepszych i kupowal mlodych do wyksztalcenia ... tak sobie żył mając silny skład i walczac w LM nie tylko o pietruszke... a moze ktoś z was wygrał LM polskim klubem?? dodało by mi to dużo optymizmu i wiedzialbym ze gram o cos :)

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.07.2009 23:36    #4
Mi sie udalo wygrac Wiselka ale dopiero w 2016roku..ale juz nie gram bo i tak zawodnicy chcieli odchodzic i nie przedluzali kontraktow-tu sie pojawia problem niedopracowania reputacjii przez SI...gwiazd z zachodu nie sciagniesz...co najwyzej talenty...bardziej rozgladaj sie na wschod i poludnie

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 03.07.2009 o godz. 23:38

krolik123 Partyzant

0
04.07.2009 13:46    #5
ale rozumiem ze tak jest z wszystkimi ligami tak?? czyli krótko mówiac, bez sensu jest zaczynac gre polskim klubem i walczyc o najwyższe cele ?? lepiej i ciekawiej bedzie jak np wezme sobie klub z Rosji, Turcji czy Ukrainy ?? i czy w poprzednich Fm-ach też był ten problem z reputacją?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.07.2009 o godz. 14:52

szfedo Przodownik pracy

0
04.07.2009 14:53    #6
Można zagrać, tylko nie licz na przyjście gwiazd. Przyjdą średniej klasy zawodnicy i jeśli jesteś niezłym taktykiem to będziesz potrafił sklecić nimi półfinał. Ja taktykiem jestem badziewnym i dlatego gram w Anglii :P bo i siano duże, nawet za 9 msc kilka milionów. I reputacja wielka, większość piłkarzy nawet do spadkowicza przejdzie. A jeśli chcesz prowincjonalne ligi, ale mimo wszystko coś na nich zbudować, to lepszą opcją będzie Ukraina, Rosja (choć one już od dawna prowincją nie są :) )

krolik123 Partyzant

0
04.07.2009 15:02    #7
racja :)
waham się pomiędzy lechem, a besiktasem. polska liga jest mi w końcu bardzo znana , ale jej minusem oprócz niskiej reputacji jest to że jeśli pogram ze 3 sezony Lechem to odjade konkurencji i w lidze będę kolekcjonował mistrzostwa. a liga turecka jest bardziej wyrównana i ma większy poziom, ale za to nikogo tam prawie nie znam i cięzko zapamietac nazwiska Turków :D

najdi013 Partyzant

0
04.07.2009 17:04    #8
[quote=krolik123]racja :)
waham się pomiędzy lechem, a besiktasem. polska liga jest mi w końcu bardzo znana , ale jej minusem oprócz niskiej reputacji jest to że jeśli pogram ze 3 sezony Lechem to odjade konkurencji i w lidze będę kolekcjonował mistrzostwa. a liga turecka jest bardziej wyrównana i ma większy poziom, ale za to nikogo tam prawie nie znam i cięzko zapamietac nazwiska Turków :D[/quote]

Weź Lecha przychodzą tam w miarę dobzi zawodnicy, a po sezonie, żeby było realistycznie, podnieś sobie status ligi na rozwiniętą. Wtedy zrobisz dużo więcej i konkurencja ci nie odjedzie. ;)

krolik123 Partyzant

0
04.07.2009 18:00    #9
a w jaki sposób to zrobic i jaki edytor sciagnac?? a jak bede mial ta lige na rozwiniętą, to mniej wiecej na jkim poziomie bedzie ta liga? już anglii, czy dopiero np turcji?? chodzi mi oto jak bedzie odbierana przez zawodników. Taki Lewandowski dalej będzie chciał odejśc do lepszego klubu, czy lech bedzie dla niego juz ziemią obiecaną i szczytem marzeń??Bo chciałbym lecha wziąc, gdyż dla próby wziąłęm besiktas i w ogóle nazwisk torków zapamiętac nie mogę :>

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.