kolejne pytanie dotyczące reputacji ligi

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.07.2009, 23:06    Pytanie
siema!
zapragnąłem zrobic z polskeigo klubu topowy europejski zespół. ale na przeszkodzie staje tutaj reputacja naszej ligi. mam więc małe pytanka :
- czy ta reputacja nie zmienia sie W OGÓLE?
- czy nawet tak niska reputacja pozwoli mi ściągnąc do klubu zawodników gwarantujących dotarcie do finału Champions League? < czytałem ze piłklarze pokroju Messiego czy Ronaldo nie przejdą do Polski, ale np Porto kilka lat temu wygrało Lige Mistrzów mając w skłądzie tylko kilku klasowych zawodników i o to mi włąśnie chodzi; nie bierzmy pod uwage moich menegerskich umiejetnosci>

mam nadzieje ze zrozumieliscie moje pytanie :)
oczywiscie rozumiem ze proces budowania takiej druzyny trwa dluugo, jestem na to gotów
wiem, ze moze to nie jest temat na sufler tylko na forum, ale prosze o porade!

pzdr.!!!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.07.2009, 23:07

szfedo Przodownik pracy

0
04.07.2009 18:23    #1
W FMRTE jest chyba możliwość edytowania w czasie rzeczywistym, ale jeśli nie zacząłeś jeszcze gry to możesz pokombinować chyba SI-owskim edytorem.

PS
Turasy to nic ja ściągnąłem jakiegoś Turkmenistańczyka Vakhit Orazsankhedov czy coś takiego :P to jest dopiero nazwisko :D

Vision Partyzant

0
04.07.2009 18:52    #2
Zapamiętałbyś... ;) Tak samo myślałem, gdy grałem na Islandii, wszystkie nazwiska niemal takie same, ale juz po miesiącu (w grze oczywiście) kojarzyłem niemal każdego. :) A jeżeli chcesz mieć wyrównane po trzech sezonach to weź klub pokroju Kmity Zabierzów... ;)

krolik123 Partyzant

0
04.07.2009 22:35    #3
jescze ejdno pytanie : jezeli ustawie polske na kraj rozwijający, to lige bede mial juz na poziomie anglii czy hiszpanii i nie bedzie problemów z zatrzymywaniem piłkarzy czy bede ja mial na poziomie takim jak normalnie, i tylko dobrymi wynikami moge poprawic jej reputacje?? dobrze mysle?? rozumiem, ze to ,,rozwijajacy" da mi mozliwosc powiekszenia reputacji, której normalnie w grze bym nie zwiekszyl??

i przy okazji sie spytam, zeby nowego tematu nie zaczynac : jestem pod wielkim wrazeniem skina ,,klasa", ale bardzo nie odpowiadaja mi kolory atrybutów. czy można jakos przenieśc te kolory z innego skina ( z dds bodajze) na to ,,klasa"???

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.07.2009 o godz. 22:40

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
04.07.2009 22:41    #4
to nie ma nic do rzeczy, po prostu kraj rozwinięty jest atrakcyjniejszy dla potencjalnego gracza... zauważ, że w edytorze "developed" mają zarówno Anglia jak i bodajże Finlandia...

_Miłosz_W_ Partyzant

0
05.07.2009 11:09    #5
Rozwijający się, albo rozwinięty oznacza sytuację gospodarczą w państwie. Luksemburg w edytorze też jest rozwinięty.

krolik123 Partyzant

0
05.07.2009 13:17    #6
czyli po prostu liga nie bedzie od razu jakos znacząco atrakcyjna, aby przychodzili do niej coraz lepsi zawodnicy musze osiągac klubem dobre wyniki ... ok. skumalem. ale gwiazdy pokroju messiego i tak wtedy nie przyjda?? ( nie chce takich kupowac, tylko pytam) oczywiscie po jakims czasie

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.07.2009 o godz. 13:18

0
05.07.2009 15:37    #7
nie przyjdą...[no chyba, że już na "stare lata ;-)"]

btw. stopień rozwinięcia kraju miał bardzo duże znaczenie w FM 07, gdzie [przynajmniej na czystym 0.0] zawodnicy z krajów takich jak Francja, Hiszpania etc chocby najsłabsi z nawet niegrywalnych lig nie chcieli grac w czołowym polskim zespole... zdaje się, że od FM-a 2k8 status rozwinięcia nie jest już tak bardzo ważny, ale nadal pewien wpływ ma

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.07.2009 o godz. 15:38

krolik123 Partyzant

0
05.07.2009 15:41    #8
troche sie pogubilem... jezeli w edytorze zmienie poslke na kraj rozwijający i podwyzsze reputacje to co? nie bede mogl zatrudniac gwiazd ?? (pomijajmy wszelkie sprawy finansowe)

0
05.07.2009 19:20    #9
aa nie doczytałem całego tematu... jak ustawisz reputacje klubom i status kraju podobny do Anglii czy jakiejstam innej mocnej ligi to jestem prawie pewien, że bedziesz mógł zatrudniac gwiazdy

krolik123 Partyzant

0
05.07.2009 20:31    #10
aha to git. czyli ode mnie i od moich umiejetnosci zdobywania kasy zalezy jak dobrych zawodnikow kupie... a i konkurencja spac nie bedzie ... ok. a w razie czego mozna to odwrocic nie?? zeby bylo tak jak normalnie, czyli ze polska liga to zadupie?? :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.