Ułatwienie gry ... ?

bzychol Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.07.2009, 21:55    Pytanie
Mam rok 2012 prowadzę Fulham Londyn i zauważyłem pewną prawidłowość co najmniej dziwną. Gdy gram mecz np z Liverpoolem u siebie to oni nie wystawiają swoich najlepszych zawodników. W ostatnim meczu bezproblemowo ich ograłem a oni grali bez Gerarda , Torresa , Babela i Xabi Alonso. Dzieje się to już któryś raz podczas tej mojej kariery. Zauważyłem to również w meczach z kilkoma innymi drużynami. Również nie wystawiają swoich najlepszych grajków na potyczki ze mną mimo ,że są w pełni sprawni, nie mają meczy w kadrze , nie są zawieszeni , mają doskonałą kondycje i morale. Czy ktoś może spotkał się z podobną sytuacją ? Próbowałem sobie wytłumaczyć to zachowanie na kilka sposobów np może oszczędzają ich przed meczami pucharowymi baaa może nawet nie wierzą w zwycięstwo hah a przecież Liverpool był zdecydowanym faworytem tego meczu a poddał się bez walki a trenera przecież głupiego nie mają. Ktoś potrafi to wyjaśnić ?? Help :)

Dzwoniu Młody aktywista

0
08.07.2009 21:58    #1
Jest to całkowicie normalne :) Zasada, którą stosuje komputer jest taka - wybiera domyślną taktykę (niekoniecznie dobierając ją pod piłkarzy) i piłkarzy o najlepszych umiejętnościach grania na pozycji - więc może zabraknąć np. Gerrarda, który choć lepszy od innych, to nie gra tak dobrze jak inni na danej pozycji. Zauważyłem to po kilku karierach i obcowaniu z Genie Scoutem, który działa na podobnej zasadzie przy oferowaniu najlepszych składów. Taka sytuacja zdarzała mi się nawet wcześniej niż w 2012 roku.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.07.2009 o godz. 22:10

devil11 Przodownik pracy

0
08.07.2009 22:14    #2
Ja to zauważam bardzo często i to nawet w pierwszym sezonie gry, więc sądze, że to kiedy to sie dzieje nie ma znaczenia. Można to wytłumaczyć tylko na dwa sposoby: rotacja albo bug. Moim zdaniem to drugie.

bzychol Partyzant

0
08.07.2009 22:19    #3
Hmm jeżeli chodziło by tu o dopasowywanie idelanie piłkarzy pod taktykę to Liverpool jest i w tym wyjątkiem bo woleli postawić na Dzeko kosztem Torresa ... co najmniej dziwne postępowanie z ich strony ... No ale 2-1 mecz wygrałem więc nie płaczę tylko to mnie troszkę zraziło ...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution