problem obrońców

about Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.07.2009, 10:13    Pytanie
mam problem ze srodkowymi obroncami.
W kazdym klubie mam tak samo pilkarze - kompany , pique , rzezniczak .
kompany grał ladnie piekne az tu spadek atrybutow fizycznych i caly sie posypal gra tragiczne to samo pique kuba mial inny problem gdyz on mial kontuzje i nigdy nie powrocil juz do dawnej formy
Pytanie brzmi jak mozna zaradzic aby zawodnicy wiekowi zaznaczam 34+ grali w miare dobrze doswiadczenie maja jedynie szybkosc nie ta co kiedys ? zmienic trening jakos ? w innych zespolach zawodnicy normalnie graja majac na karku nawet 40 lat

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.07.2009 12:32    #1
Zmienić obrońców na młodszych.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.07.2009 o godz. 12:32

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.07.2009 12:43    #2
Niestety takim zawodnikom spadaja atrybuty fizyczne tj. szybkosc, wytrzymalosc , co jest zrozumiale, poniewaz sie starzeja. Postaraj sie zmienic trening, pochwal ich na lamach prasy, to moze zaczna grac lepiej. Czasami dobrym posunieciem jest nagana w mediach, poniewaz zaczynaja grac inaczej, niz przedtem. Musisz wiedziec, ze nie zawsze gracze zaawansowani wiekowo, graja tak jak na to wskazywalyby atrybuty techniczne i psychiczne.

szfedo Przodownik pracy

0
14.07.2009 12:53    #3
Najlepsza rada Magnifico, wymien na mlodszych ;) nie ma co dziadów trzymać w zespole, atrybuty lecą, forme trudno przewidziec. Najlepiej zainwestuj w jakichs 22-24 lata. Poki dziadki nie odejda na eme, młodsi potrenują i będą gotowi na grę

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.07.2009 o godz. 12:54

about Partyzant

0
14.07.2009 12:59    #4
właśnie mam młodszych ale starzy byli lepsi .. do czasu w innych zespolach graja normalnie tylko u mnie cos dziwnie graja slabiej a wole doswiadczonego gracza nawet slabszego kondycyjnie niz mlodszego ktory robi wiele bledow tylko doswiadczony teraz tez je powtarza

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.07.2009 12:59    #5
Jeżeli gracz ma 32 lata i jest wart sporo pieniędzy, tj. ponad 1mln Euro to radzę go sprzedać. Nie przyda Ci sie w składzie, a milion na ulicy nie leży. W zamian kupisz niezłego talenciaka.

szfedo Przodownik pracy

0
14.07.2009 15:52    #6
[quote=about]właśnie mam młodszych ale starzy byli lepsi .. do czasu w innych zespolach graja normalnie tylko u mnie cos dziwnie graja slabiej a wole doswiadczonego gracza nawet slabszego kondycyjnie niz mlodszego ktory robi wiele bledow tylko doswiadczony teraz tez je powtarza [/quote]

Czy ja wiem czy młodzi robią błędy? To nie real tu nie ma większego znaczenia wiek. Ja np mam obronę złożoną z:
Majd Younis 23 lata Cristian Zapata 25 lat Ivan Marcano 24 lata Marvin Angulo Borbon 26 lat, wszyscy piękni i młodzi. Od 2 sezonów jedna z lepszych obron Premiership Younis i Zapata łapią się do 11 ligi. Więc najważniejsze żeby mieli odpowiednie atrybuty. A czy będzie miał 20 czy 30 lat to już kwestia czy wolisz doświadczenie czy młodość. No i pamiętaj, że obrona to nie wszystko. Jak będziesz miał dobrego DPS który rozbije akcję w środku pola to i obrona będzie miała mniej okazji do błędu.

fcprzemek10 Partyzant

0
14.07.2009 16:49    #7
Zostaw tych starszych na sezon, góra dwa. Kup młodych, ale wprowadzaj ich bardzo powoli. Najpierw daj im szanse co 3 mecz. Potem co 2 itd. I nagle sam się nie zorientujesz kiedy dorównają umiejętnościami tym starszym, którym wtedy możesz podziękować! Pamiętaj nic tak nie pomoże twoim młodym grajkom jak występy w meczach o punkty! Ja tak robię w każdej mojej karierze i TO SIĘ SPRAWDZA!!!

about Partyzant

0
14.07.2009 21:51    #8
[quote=MagnificoManager]Jeżeli gracz ma 32 lata i jest wart sporo pieniędzy, tj. ponad 1mln Euro to radzę go sprzedać. Nie przyda Ci sie w składzie, a milion na ulicy nie leży. W zamian kupisz niezłego talenciaka.[/quote]
manu mam budzet 200 milionow w legi 50 wiec taki milion to ja moge wydac sobie na " fajki "

szfedo Przodownik pracy

0
15.07.2009 00:32    #9
[quote2=about][quote=MagnificoManager]Jeżeli gracz ma 32 lata i jest wart sporo pieniędzy, tj. ponad 1mln Euro to radzę go sprzedać. Nie przyda Ci sie w składzie, a milion na ulicy nie leży. W zamian kupisz niezłego talenciaka.[/quote]
manu mam budzet 200 milionow w legi 50 wiec taki milion to ja moge wydac sobie na " fajki " [/quote2]

Mając tyle siana masz problem ze skleceniem obrony? o_O

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.07.2009 o godz. 00:32

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.