Problem z bramkarzem

barcelonista Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.07.2009, 10:31    Pytanie
Witam! Jestem tu nowy...mam taki problem z FM08. Kariere zaczełem grać Barceloną no i wszystko szło dobrze. Po pewnym czasie grania zauważyłem głupie zachowanie Bramkarza, Victora Valdesa...gdy miałem rzut rożny obojętnie czy w 1 minucie czy w 90 minucie meczu on zawsze przybiegał w pole karne przeciwnika... w ten sposób straciłem kilka naprawde głupich bramek:/ jak juz piłkarz wykonał rożnego to niekiedy bramkarz rywali łapał piłke i szybko zagrywał do napastnika , z kolei ten oddał 40 metrowy strzał na bramke i golll...Victor nawet nie zdązył do połowy boiksa dobiec:/ denerwuje mnie to . Proszę o pomoc

@papcio@ Młody aktywista

0
30.07.2009 10:37    #1
Po prostu zmień na innego bramkarza:) Valdes jest zbyt ekscentryczny i że tak powiem "szalony". Ochoa, Ustari, Kameni(chociaż on też jest eksentryczny), German Lux, Sebastian Saja. Jest sporo klasowych bramkarzy, łatwo powinno Ci ich znaleźć.

barcelonista Partyzant

0
30.07.2009 10:42    #2
no tak tylko, że jak grałem kiedyś to mi tak nigdy nie robił...wiem, że VV to cienias ale przecież nie będę gorszy od Realu i też będę miał bramkarza wychowanka xD

Black Młody aktywista

0
30.07.2009 10:44    #3
Sprawdź jakie masz ustawienie dla niego w Ofensywnych Rzutach Rożnych. Powinno być domyślne. Możliwe też, ze to jest jego charakterystyczne zagrania. Ograniczenie mu swobody powinno pomóc. Sprawdź te ustawienie i ogranicz swobodę.

Użytkownik uznał post za pomocny

barcelonista Partyzant

0
30.07.2009 10:47    #4
Dzięki Black...zrobiłem jak radziłeś. dzięki pzdr

Mysza1993 Partyzant

0
31.07.2009 10:46    #5
Może to być też nastawienie drużyny na hiperofensywną. To też warto sprawdzić, bo ja jak przegrywałem w końcówce to dawałem suwak do końca i mój bramkarz (Pawełek) robił sobie wypad na pole karne przeciwnika.
Pomogłem? Cyknij 'Pomógł' :)

Jeśli prezes zwalnia trenera, którego sam wcześniej zatrudnił, to powinien odejść wraz z nim.
Brian Clough

Guezmir Młody aktywista

0
31.07.2009 13:25    #6
[quote=Black]Sprawdź jakie masz ustawienie dla niego w Ofensywnych Rzutach Rożnych. Powinno być domyślne. Możliwe też, ze to jest jego charakterystyczne zagrania. Ograniczenie mu swobody powinno pomóc. Sprawdź te ustawienie i ogranicz swobodę.[/quote]

Z mojego doświadczenia wynika, ze najlepiej działa ustawienie "z tyłu" bo przy domyślnym niektórzy bramkarze pod koniec meczu i tak atakują bramkę rywali. Tak więc jeśli chcesz im zabronić takich , bez względu na przebieg meczu, to ustaw "zostań z tyłu"*

* - gram po angielsku, więc nie jestem do końca pewien, jak jest w polskiej wersji językowej ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.07.2009 o godz. 13:26

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

barcelonista Partyzant

0
31.07.2009 14:32    #7
Po zrobieniu jak to poradził Black dalej mój kochany VV biegał sobie na rożne , lecz teraz już żadnej bramki nie straciłem xD Guezmir-dzięki bardzo za pomoc. Mysza1993-mam ustawienie Hiperofensywne ale zawsze tak grałem i nigdy mi tak nie robił . Spróbuje pokombinować w ustawieniach.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.07.2009 19:05    #8
[quote=Mysza1993]Może to być też nastawienie drużyny na hiperofensywną. To też warto sprawdzić, bo ja jak przegrywałem w końcówce to dawałem suwak do końca i mój bramkarz (Pawełek) robił sobie wypad na pole karne przeciwnika.[/quote]

Ustawienia indywidualne są nadrzędne nad druzynowymi, więc akurat ten suwak nic tu nie zmieni.

Myśle, ze powinieneś ustawic bramkarzowi nastawienie na 1, swobodę na 1, rajdy na rzadko, rajdy z piłką na rzadko, powinno być dobrze.

barcelonista Partyzant

0
31.07.2009 23:22    #9
no właśnie w tym problem MagnificoManager , że mam tak ustawione... bez sensu to jest. ale cóż pokombinuje troche jeszcze.dzieki za pomoc:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution