Problem z taktyką w polskiej lidze...

farr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.08.2009, 16:37    Pytanie
Witam ! Mam problem z dobraniem taktyki do naszej krajowej ligi... A mianowicie grałem wszystkimi polskimi klubami, którym kibicuje w RL: Motor Lublin, Śląsk Wrocław i Chełmianką (po podmienieniu z innym klubem xD!). Powiem bez kompleksów, że o ile w lidze angielskiej mój debilizm taktyczny uchodził płazem (ostry pressing, koszenie wszystkich), to w Polsce już nie jest tak różowo ! Kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby z taktyką i indywidualnymi poleceniami dla zawodników.. Efekty ?? Owszem wygrana Motorem 4:0 z Widzewem cieszy, ale co z tego skoro w następnej kolejce dostaje 3:0 w plecy od Gorzowa ?! Czytałem poradniki do taktyk i kompletnie nic mi to nie dało... No może z wyjątkiem stosowania pressingu, bo o tym wiem więcej niż wcześniej. Jeżeli znacie jakieś kruczki taktyczne na Polską Ligę, to proszę o pomoc... I błagam was nie wysyłajcie mnie znowu do poradników, bo mnie szlag trafi od czytania tego wszystkiego i braku efektów...

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.08.2009 16:44    #1
moze po prostu zle dobierasz taktyke do graczy ktorych posiadasz?? gralem w kilku ligach od Brazylii przez Portugalie, Anglie, Belgie i na Polsce konczac...mam swoj diamencik i wszedzie sie sprawdzal...czasami trzeba pokombinowac-szczegolnie grajac z silniejszym-ale nie zauwazylem czegos takiego jak taktyka pod dana lige.......najlepiej wszystkie ustawienia wyzeruj..zobacz na jakich pozycjach masz dobrych grajkow i pod nich ustaw taktyke

Szemek Ekspert

0
11.08.2009 16:58    #2
Jak nie chcesz sam myśleć to jest sporo gotowych taktyk. Teraz pojawiły się Teorie i Ramy Taktyczne po polsku, tam jest kilkadziesiąt ustawień. Bierzesz oglądasz, dopracowujesz polecenia indywidualne i gotowe. Metodą prób i błędów, bo jak napisał Lajner - wszystko zależy od składu jaki posiadasz.

Tu jest pliczek do pobrania.
"To tylko Internet k*rwa."

farr Partyzant

0
11.08.2009 17:09    #3
Ok dzięki szemek. Może coś z tego wyjdzie :p

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
0
11.08.2009 21:07    #4
Metoda prób i błędów w moim przypadku to było najpierw kombinowanie z podaniami, następnie z nastawieniem, linią obrony itd, itp... Rozgrywaj dużo sparingów, włącz czasami mecz w trochę wolniejszym tempie i obejrzyj mecz w całości, to bardzo pomaga :)

pacquiao1991 Partyzant

0
11.08.2009 21:26    #5
Ja oglądam mecze w całości,nawet sparingi i dużo na tym zyskuje. Gram 4-4-2 i dobieram pilkarzy do taktyki a nie odwrotnie ale każdy ma swoją koncepcję. Radzę Ci wziąc pod uwagę potencjał zespołu. Bardzo słabymi dryżynami należy postawić na agresywny futbol. I po wygranym meczu nie popadaj w euforie tylko spróbuj doszukać się oprócz pozytywów także negatywów(statystyki graczy) gry Twojego zespołu. Tak jak piszesz:wygrywasz z Widzewem a później wpadkja z teoretycznie słabym GKP. Też tak miałem dlatego dużo czasu poświęcam na rozpracowywanie rywali a także obejrzenie w całości meczu rywala. Pozdrawaiam

Daniel_on Partyzant

0
12.08.2009 10:35    #6
Osobiście proponuje do Polski ściągać szybkich piłkarzy.
Nie bajecznych technicznie Brazylijczyków (chyba że przyśpieszenie też mają niczego sobie), najwięcej talentów do Polski znajdziesz chyba na Ukrainie (mój ulubiony Zozulya) i południu europy.
Co do taktyki to spróbuj grać 3 napastnikami.

Tak na marginesie to GKP nie jest taką słabą drużyną, co potwierdzają dwa dotychczas rozegrane mecze (i to 2 zwyciestwa, w tym z Pogonią Szczeciń :P )

farr Partyzant

0
12.08.2009 15:24    #7
Chyba wrócę do fm 2007, bo wakacje na fm 2009 można uznać w moim wykonaniu za totalnie zmarnowane.. Problemy z taktyką skutecznie mnie zniechęcały do grania i w pewnym momencie miałem 3 tygodnie przerwy od fm'a... W starym fmie przynajmniej po ustawieniu podstawowych ustawień taktycznych coś się kleiło, a tutaj wiecznie coś jest źle. Największy mankament, to chyba gra w ataku o ile jeszcze obronę jakoś ogarniam, to w ataku nic się nie dzieje !

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.