Jak zatrzymać piłkarzy w klubie?

krysz79 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.09.2009, 09:50    Pytanie
W pierwszym sezonie pracy zdobywam wicemistrzostwo Anglii. Po nim napływa lawina ofert dla moich zawodników. Kiedy odrzucam propozycje, zawodnicy są ze mnie nie zadowoleni. W efekcie mam ok 10 takich graczy.Są to zawodnicy, którzy grają w moim klubie 1 sezon a nawet pół sezonu.Dlatego też dziwne jest dla mnie, kiedy zawodnik twierdzi, że w obecnym klubie osiągnął już wszystko...Dodam, że piłkarze ci odgrywają ważne role, a także mają wysokie kontrakty. Co robić? Przyjmować propozycje i pozwolić odejść? Jak wpłynie przebudowa niemal całego zespołu? Bardzo proszę o propozycje i opinie.

Mateo`o Młody aktywista

0
21.09.2009 10:27    #1
Dobrym lekarstwem są znaczące sukcesy, a tym samym podwyższenie reputacji klubu. Jeśli się tak nie dzieje, zawodnicy nadal chcą odejść najlepszym sposobem jest sprzedanie ich. Możesz odrzucać wszystkie oferty kupna-sprzedaży, ale gdy przyjdzie koniec kontraktu danego zawodnika, wtedy stracisz zawodnika i kasę, którą mógłbyś zyskać za jego sprzedaż. Wiadomo, że przebudowa pierwszego składu jest trudna, postaraj się robić, to etapami, najpierw sprzedaj tych, którzy mają najkrótsze kontrakty. Ja tak robię i jakoś się sprawdza. Kilka razy zauważyłem, że w momencie, gdy reputacja klubu rosła i mogąc sprowadzać znanych piłkarzy do klubu, dochodziło do zmiany zachowania piłkarzy, którzy chcieli odejść.

Edyta przynosi wieści... Guezmir ma rację, nie ma ludzi niezastąpionych

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 21.09.2009 o godz. 11:00

Użytkownik uznał post za pomocny

Guezmir Młody aktywista

0
21.09.2009 10:42    #2
Po co zatrzymywać? Sprzedawać jak najdrożej! Na pewno znajdziesz odpowiednich następców. Najczęściej nic nie zrobisz. Nie znasz poziomu ukrytych atrybutów takich jak: lojalność, profesjonalizm, ambicja. Dobry skaut albo asystent może opisać osobowość zawodników Twojego składu. Musi mieć jak najwyższe parametry oceny umiejętności i treningu mentalnego.

Najbardziej destrukcyjna mieszanka to marny profesjonalizm i lojalność oraz wysoka ambicja. Z drugiej strony piłkarze z niskim poziomem ambicji w ogóle nie są warci zatrudnienia. Niski poziom aklimatyzacji nie wymaga komentarza.
Znajdź poradnik Piotra Sebastiana pt "Jak tyka zegar taktyczny. Tak tyka."

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.09.2009 o godz. 10:43

Użytkownik uznał post za pomocny

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

krysz79 Partyzant

0
21.09.2009 11:31    #3
Dzięki za opinie. Trudno jednak całkowicie odnieść to do rzeczywistości. Zawodnik, przychodząc do klubu, gdzie prognoza mediów przed sezonem to 5 miejsce, musi wiedzieć, że wielkie sukcesy nie przyjdą od razu. A widząc, że budowany jest wielki zespół powinien chcieć być jego częścią. W dodatku mając bardzo wysoki kontrakt. Trochę dziwne, że gracze wolą obniżyc swoje tygodniówki, nie grać w Lidze Mistrzów, ale być w zespole tylko dlatego że nazywa się np. Arsenal. No i co na to żony piłkarzy, które muszą się przeprowadzać co pół roku do innego miasta lub kraju:) Póki co, sprzedałem takich niezadowolonych trzech, ale jeszcze paru ma w statusie Nzw, z tym, że mają także "gotów pozostać w klubie"...Okienko transferowe już zamknięte. Teraz kwestia, czy wystawiać jak najczęsciej do gry tych Nzw, czy raczej nie? Czy ci gracze mogą grać z pełnym zaangażowaniem i na miarę swoich możliwości?

Mateo`o Młody aktywista

0
21.09.2009 11:54    #4
Jeśli morale mają dobre, b. dobre i znakomite, to nie przejmuj się i wrzucaj do pierwszej "11-stki". Oczywiście w przypadku gdy są najlepszymi zawodnikami na danej pozycji w Twojej drużynie. Nigdy nie zauważyłem, żeby zawodnik z Nzw jakoś słabiej grał. Z tym przechodzeniem, też mnie często denerwowało, wolą siedzieć na ławie lub w rezerwach. Jeśli są to bardzo ważni dla Ciebie zawodnicy, na miejsce, których trudno byłoby znaleźć kogoś "od zaraz", to postaraj się ich trochę przytrzymać, może zmienią zdanie gdy przyjdą sukcesy.
Osobiście sprzedawałem niezadowolonego zawodnika gdy:
1) kończy mu się kontrakt i nie ma szans za przedłużenie,
2) gdy z danym zespołem osiągnąłem pełnię możliwości.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.09.2009 o godz. 11:57

pchela123 Młody aktywista

0
21.09.2009 14:37    #5
Zatrzymywać niezadowolnoych piłkarzy ? No chyba żarty sobie robisz :P Sprzedaj i to za tyle ile byś chciał kupić innego grajka na tą pozycje ;) A jak zdobyleś V-Ce Majstra Anglii to dużo zawodników będzie Ci chciało Przejść ;]

krysz79 Partyzant

0
21.09.2009 15:30    #6
Rozumiem, że morale ważniejsze niż status i nie ma to złego wpływu na pozostałych graczy. Brakuje mi tu opcji bezpośredniej interakcji z graczem (nie przez media), aby przedstawić mu swój plan, czy powiedzieć, że będzie mógł odejść po sezonie czy jakoś namówić jeszcze aby pozostał...Jeśli w zimowym oknie transferowym nadal będą niezadowoleni a wyniki kiepskie, wówczas ich sprzedam. Szkoda tylko, że prawdopodobnie wielkie sukcesy zostaną przełożone, bo trochę pewnie minie zanim nowi gracze będą tworzyli zespół a ja znajdę dla nich optymalną taktykę..Ale co zrobic... Racja, że z niewolnika nie ma pracownika.Dzieki za porady i pozdrawiam.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.09.2009 o godz. 15:37

Mateo`o Młody aktywista

0
21.09.2009 15:42    #7
[quote=krysz79]Rozumiem, że morale ważniejsze niż status i nie ma to złego wpływu na pozostałych graczy. Brakuje mi tu opcji bezpośredniej interakcji z graczem (nie przez media), aby przedstawić mu swój plan, czy powiedzieć, że będzie mógł odejść po sezonie czy jakoś namówić jeszcze aby pozostał...[/quote]
Też bardzo mi tego brakuje. Chciałoby się mu coś powiedzieć, ale nie ma jak:/

pchela123 Młody aktywista

0
21.09.2009 17:44    #8
No właśnie szkoda ;/ Gdyby byla w FM 2010 taka możliwość to inna gra juz jest. I jeszcze po meczu Menadżer i Zawodnik gadają w 4 oczy co mają zrobić za karę po nieudanym meczu. I by wiedzieli za co i dlaczego.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.