Słabi juniorzy

tayes Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.10.2009, 01:03    Pytanie
Mamy do Was wszystkich pytanie odnośnie FM2009. Czy wam również tworzą się słabi juniorzy w grze? I nie chodzi mi konkretnie nawet o mój zespół, ale ogólnie o grę. Gram już 7 sezon zespołem, starzy wartościowi gracze powoli kończą kariery a nie ma kim ich zastępować... Gracze w wieku do lat 22 mają parametry pożal się Boże. I to niezależnie od tego czy są wychowankami Man Utd, Partizana Belgrad czy Piasta Gliwice.

Buki Partyzant

0
05.10.2009 08:24    #1
Puszczaj scoutów po Europie, najlepiej po Włoszech (tam są największe talenty) i bierz tych, których Ci poleca. Zawsze się jakiś znajdzie.

mamon12 Partyzant

0
05.10.2009 09:42    #2
Buki - troche przesadziles z tymi Wlochami :) . Talenty dobre mozna znalezc doslownie wszedzie , w kazdej lidze jest co roku jakis talent . Osobiscie polecam Francje - tam sa tanie talenty i afrykanskie kraje tez tworza swietne talenty - wystarczy sie chwile pokrecic po sklaach klubow . Juniorzy nie musza byc mocni od razu - moga miec duzy potencjal , ale jesli nie beda grac w 1 skladzie to dalej beda tylko slabymi juniorami.....

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
05.10.2009 09:59    #3
Jeśli już masz dobrze rozbudowaną bazę treningową i obiekty młodzieżowe a mimo to co roku dostajesz "słabych" juniorów, to proponuję jako scoutów pozatrudniać naprawdę znane nazwiska piłkarskie. Np jeśli zatrudnisz na scouta gracza który przeszedł na piłkarską emeryturę (a był wielkim piłkarzem) i po zawieszeniu butów na kołku został scoutem (wiesz...coś w stylu Zinedine Zidane czy jakiś piłkarz jego pokroju) to gdy będziesz miał takiego "kogoś" jako scouta to co roku powinieneś dostawać wśród juniorów jakiegoś perspektywicznego gracza (zwykle takiej samej narodowości jak ta od tego znanego byłego piłkarza a teraz scouta).

Ewentualnie gdy kończy się już sezon i dostaniesz informację że twój zespół zasilili nowi juniorzy to poszukaj na własną rękę młodych piłkarzy (ok 15-16lat) z zespołów takich jak Barcelona, Real, Chelsea, Manchester United, Juventus, Milan (jak w każdym z tych zespołów sprawdzisz 10-15 juniorów to niemal pewne jest że w każdym z nich znajdziesz co najmniej jednego gracza z dużym potencjałem na zostanie świetnym graczem).

Sprawdzać juniorów możesz na różne sposoby...
Od uczciwych:
-wysyłanie scouta by sporządził raport o piłkarzu,
-nakazanie scoutowi by obserwował gracza przez 1,2 lub 3 mecze
-porównywanie statystyk danego gracza z odpowiednikiem (co do pozycji na boisku) twojego najlepszego juniora na danej pozycji wg wskazań asystenta
-zaproszenie juniora na testy i osobiste sprawdzenie go poprzez przydzielenie mu odpowiedniego treningu i sprawdzenie raportu twoich trenerów jak gracz radzi sobie na treningach i jakie czyni postępy (by to sprawdzić to najlepiej gracza wypożyczyć na 4tyg bo okres krótszy to za mało by sprawdzić czy czyni postępy na treningu. Chociaż wiadomo że nawet miesiąc to mało by gracz się jakoś rozwinął na treningach ale zawsze lepiej sprawdzać gracza 4tyg niż jeden tydzień ;) Istnieje też możliwość wypożyczenia na 4tyg a gdy ten termin upłynie to...ponowne wypożyczenie celem dalszego sprawdzania)
-Po wypożyczeniu gracza możesz go osobiście sprawdzić poprzez wystawienie go do składu w jakimś meczu towarzyskim (wskazane jest byś taki mecz oglądał W CAŁOŚCI)
Kolejnym sposobem (mniej uczciwym) jest sprawdzenie piłkarza w genie scoucie.
Sprawdzasz jego CA i PA oraz możliwości piłkarza (tzn do jakich statystyk piłkarz jest w stanie się maksymalnie rozwinąć)

szfedo Przodownik pracy

0
05.10.2009 17:57    #4
Sprawdzone jest to z tym skautem? Bo ja co rok dostaje młodych max 3 gwiazdki. Nie wiem za bardzo czemu bo mam akademię najlepsze obiekty treningowe i juniorskie w kraju (gram w Ligue 1). I np w Hiszpanii notorycznie ukazują się gwiazdy w Deportivo, Betisie i innych a ja mam marne pajace których najlepiej zwolnić według asystenta.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.10.2009 o godz. 17:58

Buki Partyzant

0
05.10.2009 18:17    #5
Adebayor na początku w Arsenalu też ma 3 gwiazdki, a po 2-3 miesiącach gry wzrasta mu do 5.

szfedo Przodownik pracy

0
05.10.2009 18:31    #6
[quote=Buki]Adebayor na początku w Arsenalu też ma 3 gwiazdki, a po 2-3 miesiącach gry wzrasta mu do 5.[/quote]

Ta ale jeśli junior napastnik ma wyk akcji 2 i opanowanie 5 w wieku 17 lat to raczej nie wyrośnie na Adebayora ;]

hQ Partyzant

0
05.10.2009 20:01    #7
A ja kiedyś czytałem komentarze na temat juniorów w fm09, że są na samym początku tak przepakowani, że z miejsca mogliby grać w seniorach. A tu widzę kompletnie odmienne komentarze. Ja prowadzę Inter(w 08) i co roku z pięciu juniorów się nadaję na wielkie talenty.
Polska Gola

Buki Partyzant

0
05.10.2009 20:44    #8
Ja mam tak samo. Np. Napastnik w wieku 17 lat ma 6-7 umiejętności technicznuch na poziomie 17-18 a nawet 19, w tym np. dosrodkowania.

szfedo Przodownik pracy

0
05.10.2009 20:57    #9
To ja mam jakieś pechy chyba :P bo moi do odśnieżania stadionu się nadają z przysp 4 itd itp :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution