Jeśli masz face z configiem w odpowiednim katalogu
...graphicspicturesplayers(i tu na przykład) angliaarsenal
to musisz wykonać jeszcze następujące czynności:
- uruchomić grę
- wejść do opcji: -> ustawienia -> Dźwięk i obraz
i tam w prawym górnym rogu (jeśli używasz domyślnej skórki) będziesz miał takie dwie magiczne opcje które odpowiadają za "widoczność" plików face
Już tłumaczę o co chodzi
Otóż musisz mieć ZAZNACZONĄ [v] opcję "zawsze odświeżaj skórkę po zatwierdzeniu"
oraz także musisz mieć ZAZNACZONĄ [v] opcję "używaj buforowania skórki"
Ale to nie wszystko. Całkiem możliwe że MASZ obydwie opcje zaznaczone. Zapytasz pewnie "Czemu nie widać nowych face?" Wtedy ja odpowiem
Że: za każdym razem jak wgrywasz jakieś nowe face/kits'y/loga lub inne dodatki graficzne musisz wykonać następującą czynność:
-uruchomić grę
-wejść do ustawień -> dźwięk i obraz i...teraz najważniejsze.
opcję "zawsze odświeżaj skórkę po zatwierdzeniu" zostawiasz bez zmian (tzn nigdy jej nie wyłączasz tzn nie odznaczasz jej. po prostu ona ma być cały czas ZAZNACZONA) natomiast WAŻNA tu jest opcja "używaj buforowania skórki"
otóż gdy wgrasz JAKIEKOLWIEK dodatki graficzne to musisz:
ODZNACZYĆ tą opcję (tzn żeby kwadracik obok był pusty) kliknąć "Zatwierdź" (lewy dolny róg ekranu) i poczekać...kilka minut lub dłużej (w zależności od twojego kompa) gdy zauważysz że fm skończył że się tak wyrażę wczytywać to wtedy PONOWNIE zaznaczasz opcję "używaj buforowania skórki" (czyli w tym kwadraciku obok ma pojawić się taka fajeczka czy ptaszek czy jak to tam nazwiemy) i ZNÓW kliknąć "Zatwierdź" (tym razem oczekiwanie na "wczytanie" powinno być krótsze).
Następnie wyłączasz grę i znów ją uruchamiasz...wczytujesz "Load" i face już są
To wszystko
Pamiętaj tylko że po wgraniu nowych face (żeby one były widoczne musisz wykonać powyższe operacje bo wtedy FM tak jakby skanuje zawartość swoich katalogów i "zapamiętuje" zawartość plików config i jak odpalasz grę to on się do nich "odwołuje" i widać face/loga itp )
Żebyśmy się dobrze zrozumieli....tego odznaczania i zaznaczanie NIE MUSISZ robić za każdym razem jak odpalasz FM'a a TYLKO wtedy gdy uaktualnisz sobie jakieś dodatki graficzne
Zrozumiałeś?
Ja zawsze tak robię i ... mi działają
PS. Jeszcze jedno mi się przypomniało...mianowicie żeby FM WIDZIAŁ tzn wyświetlał JAKIEKOLWIEK face to w ustawieniach -> dźwięk i obraz -> ustawienia obrazu MUSISZ mieć zaznaczoną w opcji "wyświetlanie zdjęć" ALBO opcję "tylko autentyczne" ALBO "autentyczne i wygenerowane". Ponieważ jeśli zaznaczysz tam "żadne" to jak sama nazwa wskazuje żadnych face nie zobaczysz
Ale pewnie o tym wiesz
a jeśli nie wiedziałeś...to już się dowiedziałeś
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty