Na pierwszy rzut oka wskazywało by to na niewystarczającą ilości pamięci ram (choć to bardzo dziwne).
Niby 4GB powinno wystarczyć ale pamiętaj, że Vista też "swoje" bierze tzn absorbuje.
Przyczyną może być także fakt, że w karierze umieściłeś zbyt dużą liczbę grywalnych lig i ewentualnie zaznaczyłeś zbyt dużo (jak na możliwości twojego komputera) dostępnych piłkarzy z danych krajów i ilość sezonów które masz już "za sobą" też ma pewien wpływ. (im więcej sezonów-tym wolniej może FM chodzić)
Przyczyną może być też fakt że w trakcie rozgrywki "minimalizujesz" FM'a przechodząc do Windowsa w tobie tylko znanych celach
a takie coś dodatkowo obciąża komputer. Kolejnym powodem dlaczego wyskakuje ci taki komunikat (mi też na laptopie kiedyś wyskakiwało coś takiego) może być fakt iż w trakcie grania w FM'a masz "w tle" uruchomionych zbyt dużo programów które niepotrzebnie przeciążają kompa (winampy, gg i wszelkiego rodzaju programiki które masz uruchomione a nie są one potrzebne do rozgrywki w FM)
Edit. Nie doczytałem że masz kłopoty z samym uruchomieniem gry.
W takim przypadku ZANIM uruchomisz grę-zrestartuj komputer a PRZED uruchomieniem gry pozamykaj wszelkie programiki które nie są potrzebne (jak pisałem winampy itp). Powinno pomóc. Ewentualnie przeprowadź defragmentację dysków i sprawdź czy na dysku C jest wystarczająca ilość wolnego miejsca (a pliczek pagefile.sys odpowiadający za "wirtualną pamięc" to najlepiej tworzyć na osobnej partycji. Ja na moim HDD stworzyłem sobie specjalną kilku-Gigową partycję na której trzymam TYLKO ten pliczek)
Jeśli grę masz zainstalowaną na innej partycji niż "C" to sprawdź czy na tej partycji na której masz grę też jest wystarczająca ilość wolnego miejsca na dysku.
// Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.10.2009 o godz. 13:15
Najnowsze posty