Coraz gorsze wyniki, jaki powód?

Daniel_on Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.10.2009, 19:44    Pytanie
Witam wszystkich.
Zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie ustawień taktycznych i samej taktyki.
Pewnie nie są tu mile widziani ludzie, którzy nie potrafią sami rozwiązać swoich problemów z taktyką, ale mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto jednak mi pomoże.

Mianowicie chodzi o to:

Mimo zachęcającego okresu przygotowawczego, zaraz po rozpoczęciu rozgrywek, moje wyniki drastycznie się pogorszyły.

To moja aktualna taktyka

jej ustawienia drużynowe

i dla poszczególnych formacji:

1. środkowi obrońcy

2. boczni obrońcy

3. bardziej defensywny pomocnik

4. ofensywny pomocnik

5. skrzydłowi

6. napastnik I

7. napastnik II

Moje pytanie brzmi następująco:
Co robię nie tak? Jakie muszę wnieść zmiany?
Dlaczego między, wynikami z okresu przygotowawczego i okresu ligowego, jest taka duża różnica?
Z góry dziękuje za pomoc ;)

//Edytowano 4 razy, ostatni raz 19.10.2009, 21:15

Daniel_on Partyzant

0
19.10.2009 19:58    #1

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 19.10.2009 o godz. 21:17

Jadranko Ekspert

Grupa: Ekspert
0
19.10.2009 21:19    #2
Zauważyłem, że przez cały okres przygotowawczy Wolfsburg rozgrywał mecze co 3-4 dni. Być może są zmęczeni. Zmniejsz intensywność treningów lub zastosuj rotację składu.

Drugą sprawą może być niezadowolenie Grafite, które może źle wpływać na atmosferę w drużynie.

Ewentualnie możesz pokombinować z taktyką (ustawienie).

Najprawdopodobniejszym stwierdzeniem jest stwierdzenie pierwsze.

Daniel_on Partyzant

0
19.10.2009 21:24    #3
Co do zmęczenia, to nie wchodzi w grę.
Na mecz nie wystawiam nikogo poniżej 90% kondycji

A uważasz że dobrym rozwiązaniem jest gra dwoma różnymi napastnikami, a przynajmniej napastnikami na różnych instrukcjach?

Nikt nie ma zastrzeżeń do moich ustawień taktyczny?
czy po prostu nikomu nie chciało się do nich zerknąć? ;]

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 19.10.2009 o godz. 21:40

Szemek Ekspert

0
19.10.2009 22:03    #4
Nie zerknąłem w Twoje ustawienia taktyczne*, ale może Tobie będzie się chciało rzucić okiem do Teorii i Ram Taktycznych. To powinno rozwiązać Twoje problemy.

Edit. już po zerknięciu, nie widzę nic nadzwyczajnego - może opś za dużo biega?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.10.2009 o godz. 22:05

"To tylko Internet k*rwa."

Guezmir Młody aktywista

0
19.10.2009 22:17    #5
Poczytaj TiRT. Dowiesz się czy dużo błędów popełniasz.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.10.2009 o godz. 22:18

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Daniel_on Partyzant

0
20.10.2009 14:45    #6
A można w przybliżeniu określić ilość meczy, które zespół musi rozegrać, żeby "przyzwyczaić" się do nowej taktyki?
Bo wiem z własnego doświadczenia że zbyt częste zmiany ustawienia nie wpływają pozytywnie na wyniki ;)

szfedo Przodownik pracy

0
20.10.2009 15:05    #7
3-4 meczyki i powinni mniej więcej wyczaić co jest 5. Jednakże, żeby stuprocentowo się porozumiewali w danej taktyce to pół roku przeważnie chyba.

M3_PL Partyzant

0
20.10.2009 17:53    #8
Albo za często sparingi miałęs albo za duze obciażenie, może dlatego...
Jak zmiejszysz im intensywnosc treningów może pomóc ( ale nie musi)
albo stosuj rotacje ... Mi to pomaga . sparingo co 5 dni wystarczy , chyba raczej chodzi oo to że okres przygotowawczy za mocny dałes.. POZDRAWIAM M3_PL

hQ Partyzant

0
20.10.2009 18:08    #9
Moje przygotowywanie się do sezonu wygląda trochę inaczej niż Twoje. Mianowicie urządzam dwa Tournee. Na pierwsze jadę/lecę do kraju aby zagrać z nieco silniejszymi zespołami (np. liga brazylijska, liga argentyńska), gdzie mecze(4) odbywają się co 2 dni. Celem pierwszego Tournee jest przygotowanie kondycyjne, zgranie oraz kazanie zespołowi włożenie większego wysiłku w mecz. Potem tygodniowy odpoczynek i drugie Tournee tym razem przeciwnicy nieco słabsi (np. liga polska, boliwijska, jakaś arabska). Również 4 mecze co dwa dni. Celem tego Tournee jest poprawienie samopoczucia zespołu poprzez wygrywanie większą ilością bramek.

Moim zdaniem patrząc na sparingpartnerów, zagrałeś tyle sparingów z tak ciężkimi zespołami jak choćby Chelsea, że najwyraźniej zawodnicy są zmęczeni już samym przygotowaniem. Zmniejsz obciążenie treningów, przez jakiś czas chwal zespół za każdą zdobycz punktową i cierpliwie czekaj, a wyniki same powinny przyjść.

Użytkownik uznał post za pomocny

Polska Gola

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.