man utd fm 10

dmc235 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.10.2009, 12:18    Pytanie
Witam.
Chce sie zapytac tych co graja w fm 10 demo man utd czy te pozyczki utrudniaja gre? Gdyz okolo 5mln miesiecznie trzeba splacac kredyty. Chcialbym nimi grac w pelnej wersji ale nie wiem czy nie zbankrutuje robiac duze transfery i co miesiac byc na duzym minusie finansowym

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
0
24.10.2009 12:19    #1
Jeśli chodzi ci o budżet transferowy, to nie powinnien to być kłopot bo Man Utd ma również ogromne zyski. Spokojnie graj Manchesterem.

dmc235 Partyzant

0
24.10.2009 12:43    #2
no wiem, na starcie ma sie 74mln, ale nie wiem jak to bedzie np. jesli wydam na te transfery ok.60 mln to budzet bedzie wynosic bardzo malo. A najbardziej interesuje mnie jakis przecietny miesiac grajac man utd jak wychodzi porownanie wydatkow z zyskami

dmc235 Partyzant

0
24.10.2009 12:58    #3
wlasciwie juz sprawdzilem i wychodzi sie miesiecznie na -3mln, wedlug mnie to zniecheca gre man utd

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
24.10.2009 13:42    #4
Spokojnie możesz grać Manchesterem United. Polecam.
Mimo iż Manchester jest bodajże najbardziej zadłużonym klubem na świecie (obecnie to podobno około 897 milionów funtów) to generuje on pokaźne zyski.
* Umowy ze sponsorami są wysokie.
* Klub posiada jedną z największych reputacji na świecie i zdecydowana większość czołowych drużyn świata zgodzi się grać z Manchesterem mecze towarzyskie (na stadionie Old Trafford oczywiście) np. w sezonie letniej przerwy w rozgrywkach ligowych. Jeśli dodasz do tego pojemny stadion (76 212) który często "pęka w szwach" (więc wpływy z biletów też są pokaźne) to możesz z tego wyciągać niezłe sumki.
* Wiadomo że długów Manchesteru w kilka lat nie spłacisz ale weź pod uwagę fakt, że tak wielkiemu zespołowi jest łatwiej spłacać długi niż ligowym przeciętniakom (patrz wpływy z wygrania ligi mistrzów-które to trofeum jest jak najbardziej w zasięgu Manchesteru United).
* Wpływy z transmisji telewizyjnych też są znaczne.
* Dodatkowo sterując taką drużyną jak Manchester United łatwiej nabywać młodych i utalentowanych piłkarzy których możesz wykreować na gwiazdy (bardzo profesjonalne szkółki młodzieżowe i rozbudowane obiekty treningowe oraz cały sztab specjalistów-trenerów juniorów) wypromować (np regularnie wystawiać w pucharach krajowych) a gdy ich wypromujesz (i ich wartość znacznie wzrośnie) to sprzedać ich z kilkunasto (czasami kilkudziesięcio) krotnym zyskiem.
* Kolejną metodą na wzbogacenie klubowej kasy jest wypożyczanie do innych klubów twoich wartościowych graczy (którzy akurat nie pasują do twojej myśli taktycznej) na zasadzie że wypożyczasz ich innej drużynie za określoną kwotę a także zlecasz by owa drużyna sama płaciła (w całości lub części) wynagrodzenie twojemu zawodnikowi którego im wypożyczasz. i tym oto sposobem, nie dość że zarobisz na wypożyczeniu zawodnika to jeszcze zostaniesz zwolniony (w całości lub części) z opłat na jego wynagrodzenie.
* Następną metodą na zaoszczędzenie pieniędzy w Manchesterze United (którą ja odkryłem bo wielokrotnie nią grałem) jest zmniejszenie wydatków płacowych.
Można to już zrobić na początki rozgrywki. Nie jest to może jakieś spektakularne obniżenie płac ale zawsze to coś. Mianowicie na początku rozgrywki zaproponuj twoim najstarszym graczom (Scholes, Giggs etc.) nowe kontrakty.
O dziwo oni mając jeszcze np.2 letnie kontrakty godzą się na kontrakty 3letnie zawierające obniżone wynagrodzenie. Można to tłumaczyć miłością do klubu :)
* Dodatkowo (ale to już twój wybór) możesz spróbować sprzedać kilku najdroższych a zarazem najlepiej zarabiających piłkarzy w klubie. Nie dość że znacznie zasili to twoją kasę klubową to jeszcze znacząco zmniejszy wydatki na pensję. [Możesz zaryzykować i np. sprzedać Berbatowa a w ataku wystawiać Rooneya i Owena a na ich zmienników wystawiać młodych (i perspektywicznych) Welbecka i Machedę.] Tylko że musisz brać pod uwagę że radykalne wysprzedanie się i jednoczesny brak odpowiednich wzmocnień może skutkować "zaniżeniem lotów" na krajowym podwórku (liga, puchary krajowe) lub też na arenie międzynarodowej (liga mistrzów).
Jeszcze jedno. Otóż jak już wspominałem wyżej wygrywając ligę mistrzów możesz liczyć na znaczny zastrzyk gotówki jednakże w FM2010 DEMO nie masz szans wygrać ligi mistrzów ponieważ w demie można grać jedynie pół roku.
Reasumując. Proponuję ci grę Manchesterem United te pół roku w demie i wtedy przekonasz się, że MOŻNA (powoli bo powoli ale jednak) spłacić długu czerwonych diabłów :)

dmc235 Partyzant

0
24.10.2009 13:54    #5
dzieki za wypowiedz, ja raczej bede preferowal gre na skrzydlach na jednym nani na drugim valencia albo jak kupie cassano. tak wiec berbatowa raczej sprzedam bo mi nie bedzie potrzebny. A wlasnie za ile moge sprzedac berbatowa za 15 mln?

burinek Przodownik pracy

0
24.10.2009 15:42    #6
Wiesz co, nie rozumiem dlaczego chcesz grać Man Utd. No ale to nie mój problem. jak chcesz grac man utd to najlepiej sprzedawać dobrych za duże pieniądze a kupować lepszych za mniejsze. Np Berbatowa a kup sobie jakiegoś młodego szybkiego zawodnika z przyzwoitym wykończeniem a na pewno na tym interesie nie stracisz.

Pozdro

Mateo`o Młody aktywista

0
22.12.2009 14:59    #7
Wracając do zaciągniętych przez klub kredytów. Czy istnieje możliwość szybszej spłaty zobowiązania?

dawid3009 Partyzant

0
22.12.2009 15:08    #8
się Qstosh rozpisał:)
Za Berbatowa możesz myśle spokojnie 20 mln ojro dostać.
MU ma taką drużyne że wydaje mi się że aż tak drogich piłkarzy nie musisz kupować:1 jakis gwiazdor za 15 mln. i ze 3 za np.8mln. i Ci starczy myślę walczyć o najwyższe cele.
Próbuj też szukać klubów filialnych w chinach, usa czy w innych "dzikich" piłkarsko miejscach.
Do Mateo'o: wydaje mi się że sie nie da: próbowałem już wszystkiego chyba w moim West Hamie aby spłacić szypciej 30mln ale ciągle musze czekać do 2014:D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.12.2009 o godz. 15:10

johndoe92 Partyzant

0
22.12.2009 15:15    #9
[quote=burinek]Wiesz co, nie rozumiem dlaczego chcesz grać Man Utd. No ale to nie mój problem. jak chcesz grac man utd to najlepiej sprzedawać dobrych za duże pieniądze a kupować lepszych za mniejsze. Np Berbatowa a kup sobie jakiegoś młodego szybkiego zawodnika z przyzwoitym wykończeniem a na pewno na tym interesie nie stracisz.

Pozdro[/quote]

Nie rozumiem was szczerze mówiąc. Sprzedając ludzi takich jak Berbatov: po pierwsze tracisz jednego z najlepszych snajperów w grze i po drugie za 20 klocków nie kupisz nawet jednego gracza tej klasy a united nie jest klubem który wymaga rozszerzenia kadry i ma dużo kasy na transfery więc można kupić jakąś gwiazdę lub kilku młodych, zdolnych itd. więc nie rozumiem waszego problemu

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.