Xavi na króla strzelców ??

Ryba Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.11.2009, 16:02    Pytanie
Witam Fm-owych managerów! Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co robię źle bądź czego w ogólnie nie robię, że wspomniany w temacie Xavi Hernandez ma lepsze statystki strzeleckie niż Ibra !!

Xavi - 16 meczy/7 bramek/2 asysty
Zlatan - 14/6/6

Gram takim ustawieniem jak w rzeczywistości gra Barcelona i nie wiem czemu większość goli zdobywają obrońcy i pomocnicy niż napastnicy!

Obrońcy i pomocnicy - 25 bramek
Napastnicy - 13 bramek

Ogólnie to kogo bym nie postawił na środkowego napastnika to partoli takie setki że głowa mała, a Zlatan to już w szczególności. Wg. mnie pada zbyt wiele bramek z dystansu. Nawet jeśli ustawie, żeby rzadko strzelali z daleka to i tak walą jak najęci!! Yaya Toure z Keitą są w tym niemiłosierni... :/ W sumie z wyników jestem zadowolony, po 10 meczach w lidze 1 miejsce, 19 strzelonych i tylko dwie stracone bramki.

Taktyków proszę o rady...

Margo Młody aktywista

0
03.11.2009 16:12    #1
To w nowym fmie mi się strasznie nie podoba. Dużo goli z dystansu nawet bardzo słabych piłkarzy, a napastnicy w polu karnym zachowują się jak amatorzy.

Spróbuj zmienić rolę napastników ( odgrywający, cofnięty, lis pola itp ) i może pomoże. Być może ustawiłeś Ibrę jako lisa pola karnego, a do tego on warunków nie ma.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
03.11.2009 16:13    #2
Może po prostu Xavi ma życiowa formę, a Ibra dołek+złe ustawienia indywidualne? Pokombinuj z poleceniami analizując co robi dobrze (np.podaje) a co źle (np. za mało strzela z daleka)

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.11.2009 16:15    #3
Dokładnie. Lepiej ustaw Ibrę na odgrywającego i wtedy będzie mógł zgrywać głową do Messi'ego, Henry'ego albo do Pedro Rodrigueza.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Scoth Partyzant

0
03.11.2009 16:18    #4
Ja ustawiłem Ibre na Kompletnego napastnika i jestem zadowolony na 17 meczy 15 bramek Messi Skrzydłowy schodzący do środka na 19 meczy 14 bramek i z lewej Aguero schodzący do środka 9 bramek. W środku Iniesta ma 7 bramek na 18 meczy gra na pozycji wysuniętego rozgrywającego. Xavi ma 4 bramki ale 10 asyst gra na środku pomocy z Iniestą ale Xaviemu ustawiłem cofniętego rozgrywajacego i jestem zadowolony ;D

carlosss89 Partyzant

0
03.11.2009 17:07    #5
Ja podobnie jak scoth ustawilem ibre czyli na kompletnego napastnika albo srodkowego nap. wtedy strzela duzo goli choc zdarzaja sie mu mecze ze nie strzela przez 5 kolejek ani jednej bramki a w 2 nastepnych pakuje 5 bramek ;)

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
03.11.2009 17:10    #6
Arek, to nie kwestia dołka czy formy życia - za dużo pada strzałów z dystansu, za dużo bramek. Gram w conference i prawie w każdym meczu pada petarda z 30 metrów. Ale jest to jeden z niewielu błędów nowego FM-a, IMO :)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Margo Młody aktywista

0
03.11.2009 17:14    #7
[quote=M8_PL]Arek, to nie kwestia dołka czy formy życia - za dużo pada strzałów z dystansu, za dużo bramek. Gram w conference i prawie w każdym meczu pada petarda z 30 metrów. Ale jest to jeden z niewielu błędów nowego FM-a, IMO :) [/quote]

To ja już wolę tysiące małych błędów niż jeden taki, który potrafi rozwalić cały mecz. Mam nadzieję, że na następnym patchu już tego nie będzie.

LOLECZeX Młody aktywista

0
03.11.2009 17:16    #8
Dokładnie u mnie nie jaki Alessandro Azvedo kara takie strzały z daleka, że mała bania, a napastnicy grają dno.

Ryba Partyzant

0
03.11.2009 18:30    #9
[quote=Scoth]Ja ustawiłem Ibre na Kompletnego napastnika i jestem zadowolony na 17 meczy 15 bramek Messi Skrzydłowy schodzący do środka na 19 meczy 14 bramek i z lewej Aguero schodzący do środka 9 bramek. W środku Iniesta ma 7 bramek na 18 meczy gra na pozycji wysuniętego rozgrywającego. Xavi ma 4 bramki ale 10 asyst gra na środku pomocy z Iniestą ale Xaviemu ustawiłem cofniętego rozgrywajacego i jestem zadowolony ;D[/quote]

Hmmm... tyle bramek w tylu meczach, no trochę mi to pachnie wałkiem proszę Państwa! Więc albo tak jest albo Scoth jest genialnym taktykiem :)
A takie jeszcze pytanko, Messiego stawiasz na OP P ??

[quote=M8_PL]Arek, to nie kwestia dołka czy formy życia - za dużo pada strzałów z dystansu, za dużo bramek. Gram w conference i prawie w każdym meczu pada petarda z 30 metrów. Ale jest to jeden z niewielu błędów nowego FM-a, IMO :) [/quote]

Hmmm... na upartego to bym z Xaviego albo Yaya Youre zrobił króla strzelców, no albo chociaż miejsce w pierwszej piątce ligi BBVA! Ot co...
No więc czy można to nazwać małym błędem?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 03.11.2009 o godz. 18:32

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution