Xavi na króla strzelców ??

Ryba Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.11.2009, 16:02    Pytanie
Witam Fm-owych managerów! Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co robię źle bądź czego w ogólnie nie robię, że wspomniany w temacie Xavi Hernandez ma lepsze statystki strzeleckie niż Ibra !!

Xavi - 16 meczy/7 bramek/2 asysty
Zlatan - 14/6/6

Gram takim ustawieniem jak w rzeczywistości gra Barcelona i nie wiem czemu większość goli zdobywają obrońcy i pomocnicy niż napastnicy!

Obrońcy i pomocnicy - 25 bramek
Napastnicy - 13 bramek

Ogólnie to kogo bym nie postawił na środkowego napastnika to partoli takie setki że głowa mała, a Zlatan to już w szczególności. Wg. mnie pada zbyt wiele bramek z dystansu. Nawet jeśli ustawie, żeby rzadko strzelali z daleka to i tak walą jak najęci!! Yaya Toure z Keitą są w tym niemiłosierni... :/ W sumie z wyników jestem zadowolony, po 10 meczach w lidze 1 miejsce, 19 strzelonych i tylko dwie stracone bramki.

Taktyków proszę o rady...

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
0
03.11.2009 18:32    #10
U mnie w Lechu Lewandowski gra bez zarzutów, więc moż nie jest tak u każdego. nie mniej Rengifo, Chrapek i przeciwnicy jakoś nie mogą mi strzelić gola.

Ryba Partyzant

0
03.11.2009 18:37    #11
No ja próbowałem różnych opcji. Henry w środku wręcz jeszcze gorzej, ale tu mam ciekawostkę przyrodniczą... zakupiłem niejakiego Maicona (nie tego z Interu), młody brazylijski Ś N, jak na swój wiek wyrośnięty chłopak, skille całkiem, całkiem. I co ciekawe jak wejdzie na końcówki to robi większy szum niż całe towarzycho z ataku przez cały mecz... :)

PhenoM Partyzant

0
03.11.2009 23:34    #12
Ja mam jeszcze gorzej, ale na razie z tym żyję - gram Milanem drugi sezon, Ambrosini i Flamini strzelili mi już z 35 bramek z dystansu, trochę dużo jak na nich, ale królem strzelców Serie A, Lavezzi - 35 bramek, chyba 4 hattricki - trochę dziwne... też zauważyłem, że takie niespełnione talenty jak np.: mam w Milanie Digao i Aubameyanga po sezonie są gotowi do gry w pierwszym składzie, a przecież w rzeczywistości są raczej słabi i nie będą lepsi - może to po moim treningu, bo efekty mam świetne z nim, ale po prostu to chyba bug, bo jak wytłumaczyć to, że zawodnik był wypożyczony do drugiej ligi francuskiej, nie strzela tam prawie nic, a wraca do klubu i ma atrybuty zbliżone do Pato i 12 bramek w 16 meczach...

Ogólnie FM:

+
edytor,
podpowiedzi z taktyką i ogólne porady,
Arsenal nie klepie aż tak jak w poprzedniej wersji,
kalendarz u góry,
szybciej, ładniej, sprawniej,
jakieś takie transfery bardziej realistyczne np.: Ribery do Realu,
nareszcie zwiększona liczba miesięcy w ratach przy negocjacjach itd.

-
kontuzjowani gracze, gdy schodzą albo zostają znoszeni z boiska wygląda to tak jakby po prostu jechał po murawie tj. zawodnik leży na plecach i po prostu jakaś tajemnicza siła ciągnie go za linie,
trochę za łatwo,
nie wiem jak wy, ale ja już miałem z 8 crash dumpsów i to po prostu klikam kontynuuj i crash... :/

Taher Młody aktywista

0
04.11.2009 09:31    #13
Ja tam gram w polskiej lidze i do czasu było łatwo, a dokładniej do końca rundy jesiennej ,a potem jakiś kryzys złapałem remisy same itp.
Co do goli strzelanych przez pomocników to muszę stwierdzić ,że nie zaobserwowałem ich dużo.Parę strzelili ,ale zauważyłem że z pola karnego.Napastnicy strzelają u mnie mało ,ale na zmianę i dosyć regularnie

Scoth Partyzant

0
04.11.2009 10:01    #14
Messi gra na OP P ale mu ustawiłem żeby schodził do środka i się sprawdza schodzi ze skrzydła i bombarduje. Zlatan strzela u mnie dużo z główki ustawiłem ostre dośrodkowania na krótki słupek i się sprawdza tylko że Zlatan ma przestoje 6 meczy bez bramek a w następnym hat-trick.

mario.79 Partyzant

0
04.11.2009 10:24    #15
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak ustawić sobie taką taktykę jak ma Barca ? Zauważyłem że takie ustawienie (to chyba jest 4-5-1) ma połowa drużyn na grze. To dobra taktyka ? Asystent mówi mi że przeciwnik nie radzi sobie z drużynami grającymi 4-5-1 więc może jest to jakiś sposób na lepsze wyniki ? Gram teraz 4-2-4 to taktyka taka jak 4-5-1 ale zamiast jednego PŚ jest drugi napastnik ale nie mam żadnych odgrywających itp. Jeden jest wysunięty napastnik drugi cofnięty. Zmieniać to ? Skrzydłowi mają trzymać się linii czy schodzić do środka ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

carlosss89 Partyzant

0
05.11.2009 20:17    #16
Mario 451 w barcelonie to zabojcza taktyka :) skrzydlowi schodza do srodka a boczni obroncy wchodza w ich miejsce i w ten sposob robi sie chaos w druzynie rywala ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2009 o godz. 20:17

pawelbarca1993 Partyzant

0
05.11.2009 20:54    #17
u mnie jak na razie w mc pomocnicy strzelaja malo ale za to po rundzie jesiennej: tevez 9 goli, bellamy 10, dzeko 8, adebayor tez cos kolo tego. a reszta? robinho moze 3, maxi rodriguez tak samo, swp nic, barry ireland moze po jednej... takze u kazdego to jest chyba przede wszystkim kwestia taktyki
"Seny, pit i collons!"

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.11.2009 21:33    #18
O ile się nie mylę to w FM09 też na początku był taki mini-bug z tymi strzałami z dystansu. Nie dość, że ciągle strzelali z 30-40 metrów, to jeszcze koleś ze strzałami z dystansu "5" potrafił przywalić w co drugim meczu bramkę sezonu...

Margo Młody aktywista

0
05.11.2009 22:06    #19
[quote=Mlody_Trener]O ile się nie mylę to w FM09 też na początku był taki mini-bug z tymi strzałami z dystansu. Nie dość, że ciągle strzelali z 30-40 metrów, to jeszcze koleś ze strzałami z dystansu "5" potrafił przywalić w co drugim meczu bramkę sezonu... [/quote]

Czyli wychodzi na to, że trzeba poczekać na patcha.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution