Chętni do gry w Ekstraklasie, a realizm.

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.11.2009, 01:39    Pytanie
Co sądzicie o tym, że w Legii mógłby grać Camel Meriem (29- letni trzykrotny reprezentant Francji, były piłkarz Monaco, Marsylii i Bordeaux) albo Ebi Smolarek?

Po tym jak asystent wyeliminował nierealistyczne cele transferowe, mogę podobno pokusić się o zatrudnienie Garetha Bale'a, Victora Anichebe, Rafaela Sobisa czy Brada Jonesa. Legia jest aż tak poważana na świecie czy może nasza liga stała się tak atrakcyjna?

PS. Grzegorz Szamotulski zgodził się na rolę rezerwowego u mnie, ale to nie jest nic nadzwyczajnego.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.11.2009, 01:40

"To tylko Internet k*rwa."

maniutinho Młody aktywista

0
04.11.2009 18:22    #10
Raczej reputację :D

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.11.2009 18:24    #11
A może to dlatego, że są na wolnym transferze i desperacko szukają pracodawcy.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Szemek Ekspert

0
04.11.2009 18:37    #12
Też o tym pomyślałem, ale to by oznaczało, że twórcy specjalnie coś tutaj zmienili. Przecież Meriem, van der Meyde, Mitea czy Yakubu spokojnie powinni dostać robotę w solidnych ligach.

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.11.2009 20:13    #13
W realu z Wisla rozmawiali gracze pokroju Diego Tristana i Nwankwo Kanu...tak ze to normalne ze gracze bez kontraktu czasami przychylnym okiem spojrza na gre w czolowym polskim klubie /tymbardziej ze ich atrybuty nie stoja na najwyzszym poziomie/.

0
04.11.2009 20:30    #14
Przyznam szczerze - nie mam FM 2010 i go nie kupię. Czytałem o nim dużo - o wadach, ale też o licznych zaletach. Na pewno nie nazwałbym minusem tej edycji gry tego, że wymienieni przez Szemka piłkarze chcą przejść do polskiej ekstraklasy. Wiadomo, nasza liga nie jest super atrakcyjna czy sportowo czy marketingowo. Sądzę jednak, że ci gracze bez pracy być może nie mieli sygnałów o zainteresowaniu nimi przez inne kluby i dlatego przyjęli ofertę Legii. Więcej, myślę, że może być to plus tej gry, bo jest to swego rodzaju urealnienie FM-a. Wiadomo, dla zawodnika najważniejsze jest to, by grać, a jak się nie ma klubu, to już tymbardziej. Zaniżają więc swoje wymagania finansowe i godzą się grać w odrobinę słabszych klubach, by w przyszłości znów powrócić do wysokiej formy i wypromować się do lepszych zespołów. Takie jest moje zdanie i podzielam też opinię Lajnera.
------

Palimpsest Młody aktywista

0
05.11.2009 09:02    #15
Teraz po zedytowaniu to ten temat ma już ręce i nogi, bo wcześniej to tylko puściłeś w eter takie swoje ogólne przemyślenie.
@

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
05.11.2009 09:19    #16
Wydaje Ci się nierealne, że masz gracza na liście? To go nie sprowadzaj. A pozwól pograć w GRĘ KOMPUTEROWĄ - to dwa kluczowe słowa - ludziom, którym to sprawia przyjemność.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2009 o godz. 09:20

"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
05.11.2009 12:43    #17
Mejt, to chyba trochę do dupy teoria, bo jednak od FM-a wymagamy jakiegoś realizmu, nie?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
05.11.2009 14:42    #18
Z pewnością, ale przy tak wielkim przedsięwzięciu, jakim jest FM należy się spodziewać błędów, bo nic nie jest idealne, a tym bardziej tak rozbudowana gra. Ale chyba to nie jest jakiś wielki błąd, można go, że tak powiem, nie zauważyć.
------

Szemek Ekspert

0
05.11.2009 16:14    #19
Sprawdziłem w edytorze i nasza liga ma reputację 11 - to więcej czy mniej niż w FM 09? Ktoś wie czy reputacja ligi jest stała czy może się zwiększyć? Tego chciałem się dowiedzieć od początku, ale zagubiło się to w natłoku postów.

@M8_PL znowu pouczasz ;) dziwi mnie, że Meriem, van der Meyde, Mitea czy A. Yakubu chcą grać w Polsce i to jako piłkarze szerokiego składu - poza Yakubu, ale on tez nie jest zawodnikiem kluczowym. Niestety to o czym napisał kurupt...

[quote=kurupt]Wiadomo, dla zawodnika najważniejsze jest to, by grać, a jak się nie ma klubu, to już tym bardziej. Zaniżają więc swoje wymagania finansowe i godzą się grać w odrobinę słabszych klubach, by w przyszłości znów powrócić do wysokiej formy i wypromować się do lepszych zespołów.[/quote]

...ma się nijak do rzeczywistości, wystarczy sprawdzić co robi teraz Ebi Smolarek, a w grze jest gwiazdą i najlepszym strzelcem Legii.

Wracając do meritum, jak jest z tą reputacją?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.