taktyka jak w Barcelonie

mario.79 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.11.2009, 08:37    Pytanie
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak ustawić sobie taką taktykę jak ma Barca ? Zauważyłem że takie ustawienie (to chyba jest 4-5-1) ma połowa drużyn na grze. To dobra taktyka ? Asystent mówi mi że przeciwnik nie radzi sobie z drużynami grającymi 4-5-1 więc może jest to jakiś sposób na lepsze wyniki ? Gram teraz 4-2-4 to taktyka taka jak 4-5-1 ale zamiast jednego PŚ jest drugi napastnik ale nie mam żadnych odgrywających itp. Jeden jest wysunięty napastnik drugi cofnięty. Zmieniać to ? Skrzydłowi mają trzymać się linii czy schodzić do środka ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

johny96 Partyzant

0
05.11.2009 15:39    #30
Może masz wolnych, mało zwrotnych obrońców.

mario.79 Partyzant

0
05.11.2009 15:57    #31
moze masz rację ale nie mam wyboru gamberini, dainelli, kroldrup są średni ale na innych mnie nie stać:-) zmienić taktykę na inną czy coś pokombinować ?

johny96 Partyzant

0
05.11.2009 16:07    #32
Może spóbój cofnąć linie obrony. Ew. Def. nie sie zajmie tylko obrona i do ataku niech się nie włącza.

Scoth Partyzant

0
05.11.2009 18:34    #33
Cofnij obronę i i żeby boczni obrońcy nie grali zbyt ofensywnie ;D

mario.79 Partyzant

0
06.11.2009 08:34    #34
Gram tą 4-5-1 Fiorentiną ale coś blado to wygląda, po 11 kolejkach jestem 4 (3 punkty stary do lidera, 1 mecz więcej rozegrany) wyszedłem z grupy 1 miejsca z ligi europejskiej (Valencia, AEK i jakaś lipna ekipa ze Słowenii), ale grają słabo męczą się grą wygrywam 2:1, 1:0 lub remisy 1:1 generalnie nie jest to „joga bonita”. I nie wiem czy to wina taktyki czy to i tak nic się więcej nie wydusi z Fiory. Że po prostu trzeba wzmocnić skład by się bić z najlepszymi ? Mój brat gra 4-1-3-2 (taka taktyka jak Barcy tylko zamiast 2 PŚ jest dwóch napastników i w pierwszym sezonie Juventusem wygrał Serie A, Puchar Włoch i Ligę Europejską. Kusi mnie ta jego taktyka ale podoba mi się że w tej 4-5-1 że tak fajnie rozgrywają piłkę w środku pola.

hidalgo4 Młody aktywista

0
06.11.2009 08:49    #35
to ja powiem cos co wiadmo od Fm08, nie ma uniwersalnych taktyk, killerow itp. gra Fm zaczela polegac na tym aby "wycisnac" z tych zawodnikow to co maja najlepszego plus zrobic z tego team, a co z tym zwiazane majac najlepszych grajkow nie od razu wygrywa sie puchary ale co piekne majac odpowiednio dobrana taktyke mozan wygrwac z doslownie kazdym. Wiem nie odkrywam Ameryki tutaj ale takie spostrzezenia do mario, na sile wciskasz co co dziala srednio, na poczatku sezonu masz zawodnikow i Asystent ci podpowiada jakie ustawienia sa najlepsze dla zespolu, po 2 ja osobiscie mam zrobione 4 obecnie juz po 3 miechach w grze taktyki gram Barca,bo trzeba sie zmieniac ewoluowac, musisz dostosowywac sie do przecwnika, bo jak oponent zrobiu to szybciej lezysz, nawet z jakikms slabiakami, juz

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.11.2009 10:15    #36
Eee tam. Wasze taktyki są strasznie nudne :) Ja od dłuższego czasu ( od zakończenia gry Teplicami ) gram taktyką 4-3-3 bardzo ofensywną, mimo tego, że nie prowadziłem klubów z imponującymi zawodnikami ( Mamelodi Sundowns oraz Freiburg ) grali naprawdę ładnie. Klepali piłką, fajnie się ustawiali i oczywiście grali ofensywnie, przez co naprawdę fajnie się ich oglądało. Z Mamelodi zdobyłem 2 miejsce w lidze RPA, a Freiburgiem ( miałem bronić się przed spadkiem ) zająłem 10 miejsce. Tak więc zachęcam do próbowania takiej taktyki nie tylko jeżeli macie świetne zespoły. Jeżeli ktoś chciałby wiedzieć więcej o tej taktyce ( Polecenia drużynowe i indywidualne ) to napiszcie na gg.

mario.79 Partyzant

0
06.11.2009 11:14    #37
Witam. Zainteresował mnie Twój post na forum o taktyce jak w barcelonie. jestem teraz w pracy i nie mam dostepu do gg a zaciekawiła mnie Twoja taktyka. Mógłbyś coś więcej napisać na mail ew wysłać mi swoją taktykę ? Jak chcesz ja Ci wyślę swoją 4-1-3-2 to możesz porównać lub zobaczyć czy jest wg Ciebie dobra. Wyślij mi na mój mail lub podaj swój to wyślę Ci swoją.

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.11.2009 12:25    #38
Pracuj, pracuj, ja jestem lekko chory, więc mam czas :) Zaraz porobię screeny i opiszę taktykę. Trochę to może potrwać, ale na pewno zrobię :) Czekaj na maila ;d

mario.79 Partyzant

0
06.11.2009 12:41    #39
Z góry dziękuję. Od tygodnia i tak cały dnie obmyślam w pracy nowe warianty w FM:-) Będę Ci wdzięczny. Czekam na maila:-)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.