Atrybut psychiczny

martinkovalsky Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.11.2009, 13:12    Pytanie
Jeśli dany trener ma np. wartość atrybutu psychicznego 18 a pozostałe w granicach 7-12 to jaką kategorię mam zaznaczyć żeby wykorzystać jego potencjał. Myślałem o wszystkich z wyjątkiem siły i aerobiku.

Ktoś się orientuje w tej kwestii?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
12.11.2009 13:25    #1
Do każdego treningu przeznaczaj JEDNEGO trenera (specjalistę w danej dziedzinie).
Tzn staraj się unikać sytuacji w której wyznaczasz trenerowi szkolenie kilku aspektów (ofensywa, stałe fragmenty gry, taktyka). Oczywiście MOŻESZ tak zrobić ale wtedy gdy przydzielisz trenerowi (specjaliście od taktyki) trenowanie taktyki ORAZ kilku innych kwestii to wtedy będzie on pracował mniej wydajniej.

edit #1
TU masz pliczek (odpala się go za pomocą MS excell'a) do którego wpisujesz atrybuty trenera i automatycznie obliczana jest ilość gwiazdek trenerskich. Wiadomo że jest to plik stworzony pod wersję FM2009 ale można go odnieść w stosunku do FM2010 także w tym sensie że oblicza ci gwiazdki w danej dziedzinie (treningach) tzn gdybyś miał kilku kandydatów na trenerów do szkolenia np. defensywy, to po kolei wpisz atrybuty wszystkich i wybierz tego który (wg.tego pliku) uzyska największą ilość gwiazdek w trenowaniu "defensywy"

edit #2
Masz tu kalkulator gwiazdek trenerskich pod FM2010

edit #3
Po czasie zauważyłem że to temat pod FM2008 ....
Więc masz tu podobny temat z suflera w którym jest wyjaśnione jakie atrybuty powinien mieć trener któremu przydzielisz konkretny przydział (siła, aerobik itp).

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 12.11.2009 o godz. 14:52

martinkovalsky Partyzant

0
12.11.2009 16:00    #2
ten temat widziałem zanim założyłem swój. Wszystko fajne, ale nadal czuje, że mi nie wytłumaczyłeś bo mi chodzi do czego mam przypisać trenera, który ma duży współczynnik psychiczny.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
12.11.2009 16:04    #3
Sama psychika w FM08 nic nie znaczy. Ale najbardziej się przyda do Panowania, bo tam wazna jest psychika i technika, oraz do Stałych Fragmentów, gdzie trudno znaleźć bdb trenera, z racji, że potrzebne tam są na wysokim poziomie zarówno psychika jak i technika i ofensywa.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.11.2009 o godz. 16:06

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
12.11.2009 16:19    #4
"Psychika" to inaczej mentalność a jej wysoki atrybut przyda się do trenowania "panowania nad piłką" oraz do "stałych fragmentów gry".
Proponuję nie dopasowywać (na siłę) tych trenerów których masz do poszczególnych treningów lecz pod każdy trening znaleźć (tzn zatrudnić) dobrych trenerów (jeśli takowych nie posiadasz) wedle wzorca który jest podany w temacie który podobno już przeczytałeś.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.