FM 2010 - Taktyki do Barca

mateuszMessi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.11.2009, 17:38    Pytanie
Polecenia do Barcy

maniutinho Młody aktywista

0
25.11.2009 17:44    #1
Mateusz Ty już jesteś z tym denerwujący. Jak mnie nie męczysz przez gg żebym ci podał jakich piłkarzy masz kupić, jaką taktyką grać, to jeszcze teraz na suflerze! Nie umiesz grać sam, to nie graj!

Szemek Ekspert

0
25.11.2009 17:57    #2
Przeczytaj Teorie i Ramy Taktyczne to będziesz wiedział co robić, a jak Ci się nie chce to nie graj.

Użytkownik uznał post za pomocny

"To tylko Internet k*rwa."

hidalgo4 Młody aktywista

0
25.11.2009 21:32    #3
zabawne pytanie, ale najlepsza jest akadermia Seby poczytaj i tworz

Wilimowski Partyzant

0
25.11.2009 21:38    #4
[quote=mateuszMessi]Polecenia do Barcy[/quote]

cała przyjemnośc tej gry polega na tym by próbowac dojśc do wszystkiego samemu,sprawi ci frajde fakt ze ktos ci ustali taktykę,skład,polecenia a ty będziesz tylko patrzył na swietne wyniki które co tu duzo mówic nie beda twoją zasługa??Uwierz mi,bo wiem ze szukałem takiej pomocy jak zacząłem grać bodajze w FM 2006,kolega mi wysyłał taktyki itp,jeden sezon,wszystko zdobyte,ale satysfakcji praktycznie zadnej,nawet sam grałem Barcelona wtedy...spróbowałem cos osiagnąc sam,jedynie treningi miałem z TUGa bo nigdy nie lubiałem się tym zajmowac,poczatki cięzkie,porazki,remisy lub wymeczone zwyciestwa z teoretycznie słabszymi odemnie,uczyłem się :) w końcu pewnego dnia przychodzi Grand Derby z Realem,wygrywam na wyjezdzie.....uwierz mi ze satysfakcję miałem z tego kilkakrotnie większa niz zdobywanie wszystkich mozliwych tytułów z pomoca taktyk,rad co do składu od kolegi...bo doszedłem do tego sam,polecam ;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 25.11.2009 o godz. 21:45

Użytkownik uznał post za pomocny

Ryba Partyzant

0
25.11.2009 22:02    #5
Chłopie w tej grze niema nic przyjemniejszego niż dochodzenie do wszystkiego samemu!! Ja prowadzę drugi sezon Harlow Town (ostatnia liga angielska na patchu z CMrev) i jest miodzio :)

carlosss89 Partyzant

0
26.11.2009 07:41    #6
Od siebie moge dodac ze 451 jest najleprze :) mozesz jeszcze 4321 albo 433 ze skrzydlowymi ale ja gram glownie 451 brzmi defensywnie ale w grze robi miazge ;)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
26.11.2009 08:49    #7
Grając Barceloną masz zawodników (oraz juniorów) o tak dużym potencjale że obojętnie czy będziesz grał systemem 4-4-2 , 4-3-3 , 3-4-3 , 5-4-1 czy może 4-3-2-1 to i tak powinieneś spokojnie poradzić sobie w lidze i pucharach europejskich oczywiście wszystko zależy od tego, jakie polecenia indywidualne i zespołowe poustawiasz a to ich sprawdzenia i przetestowania służy sezon przygotowawczy (podczas letniego okienka transferowego). Po prostu ustal sobie sparingi z jakimiś drużynami (tak co 2-3 dni) i podczas tych sparingów...baw się taktyką i ciesz się grą, dokonuj korekt, graj rotacyjnie tzn wymieniaj zawodników (tzn nie pozwól by jeden zawodnik grał w podstawowym składzie we wszystkich meczach tylko testuj i sprawdzaj wszystkich graaczy) postaraj się jednak nie zmieniać co mecz innej taktyki i gdy będziesz grał np 4-4-2 to w razie nie powodzeń nie zmieniaj radykalnie taktyki tylko dokonuj "małych" korekt i pozwól zawodnikom "ograć się" w danym systemie chociaż 2-3 mecze. Gdy się nie uda-wtedy zmień taktykę i nastawienie(np z 4-4-2 neutralne ze skrzydłowymi na np 4-3-3 ofensywne z grą środkiem pola)

Pamiętaj jednak że najpierw musisz SAM wymyślić JAKI masz pomysł na
grę
tzn czy chcesz grać skrzydłami czy bardziej środkiem,czy chcesz powoli rozgrywać piłkę na zasadzie "15 podań i strzał na bramkę" [czyli styl jaki zaprezentowała Hiszpania podczas ostatniego EURO 2008] czy może szybsze i dłuższe podania i gra w stylu "3 podania i strzał na bramkę".

Musisz też zdecydować czy wolisz "kontrolować grę" a wtedy musisz np ustawić by twój bramkarz piłkę podawał np do obrońcy bo długi wykop piłki do przodu może skończyć się...utratą piłki i przejęciem inicjatywy przez rywali.

Poza tym grając TAKIM klubem o TAKIEJ reputacji stać cię na najlepszych członków sztabu szkoleniowego, więc zadbaj o to, by zatrudnić NAJLEPSZYCH (o jak największej ilości gwiazdek) a twój asystent...no cóż...on musi być również najlepszy z możliwych [zadbaj by jego wiedza taktyczna była na poziomie 20pkt. ponieważ dopiero wtedy jego podpowiedzi w trakcie i przed meczem będą w miarę wiarygodne i miarodajne.]

Zatrudniając trenerów postaraj się o jednego (lub najlepiej dwóch) do szkolenia poszczególnych elementów treningu (osobny do trenowania siły, osobny do trenowania ofensywy, osobny trener do szkolenia w stałych fragmentach gry itd.
Oczywiście-zatrudnij najlepszych możliwych specjalistów).

Dodatkowo możesz (jeśli sam nie potrafisz) ściągnąć z internetu jakieś gotowe (i sprawdzone i szeroko komentowane na forach) zestawy treningów (np Tug'a)

Wracając do taktyki (bo trochę odbiegłem od tematu...) gdy już zdecydujesz się JAKIM systemem chcesz grać (np 4-4-2) to po wykonaniu szczegółowych ustawień tak zespołowych jak i indywidualnych po prostu mecze towarzyskie oglądaj W CAŁOŚCI a podczas ich obserwacji rób notatki odnośnie taktyki, właściwych (bądź nie) zachowań twoich graczy oraz ich reakcji na twoje korekty i polecenia w trakcie meczu [polecenia z ławki] (tzn jeśli wychwycisz jakieś "błędy" to je spisz i potem w trakcie lub po meczu zrób korekty w taktyce i poleceniach indywidualnych/zespołowych).

Grając takim zespołem nie jest trudno wygrywać. Cała sztuka leży w odpowiednich ustawieniach indywidualnych i zespołowych.

Tu masz linki do gotowych już taktyk które proponowałbym (mino wszystko) zmodyfikować i dopasować do TWOJEJ drużyny..
- diament
- 4-3-3
-kilka taktyk 4-4-2
-4-5-1 set pieces included
-4-5-1
-4-2-3-1

Tyle. Powinno wystarczyć. A gdyby jednak nie...to... SKORZYSTAJ Z KREATORA TAKTYK !!

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 26.11.2009 o godz. 09:33

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.11.2009 09:45    #8
Mnie również męczy. Już pomińmy fakt, że w Barcelonie nie trzeba żadnej taktyki. Ta którą mają jest znakomicie dostosowana do możliwości graczy. Dokup do tego Aguero, Hamsika i Srnę i masz super skład.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
26.11.2009 10:04    #9
Ja to Barceloną nie gram nigdy ale gdybym już się zdecydował to....zaszalałbym i sprzedał WSZYSTKICH obcokrajowców (z Messim na czele ;P ) a za zarobione pieniądze (ze sprzedaży takich piłkarzy jak Toure, Ibrahimovic, Messi, Henry...i reszty obcokrajowców) kupiłbym TYLKO najlepszych Hiszpanów dostępnych w grze (Villa, Torres, Silva i nie tylko :] ) i bardzo jestem ciekaw...efektu :)
Pewnie pierwszy sezon byłby ciężki poprzez te całe przetasowania ale...i tak jestem ciekaw...więc może kiedy skończę opisywać obecną karierę to spróbuję tego :)
Ja już kiedyś wpadłem na taki pomysł by przejąć jakiś bardzo dobry europejski klub i wysprzedać wszystkich obcokrajowców i nabyć jedynie "krajanów" :) i nawet podzieliłem się tym pomysłem z Arkiem96 a ten...napisał manifest na podstawie mojego pomysłu... heh
Ale co tam...wybaczyłem mu bo w końcu (po mej interwencji) dopisał w nim że pomysł był mój. Ale nie ważne. W każdym bądź razie kiedyś wypróbuję takiej "masowej wyprzedaży obcokrajowców" i zobaczę jakie będą tego efekty :)

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.