wydajnosc komputera

chelmianinl Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2009, 15:08    Pytanie
chcialbym sie zapytac, jak to mozliwe, ze po dokupieniu giga ram spadla wydajnosc komputera widoczna na poczatku gry. do tej pory mialem 2,5 gb ram i 2 gwiazdki, teraz mam 3,5 gb i 0,5 gwiazdki. przeciez to jest smieszne

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
26.11.2009 15:45    #1
Może napisz więcej szczegółów ile i jakich kości RAM posiadasz i jakiej one są firmy (Kingstone, Kingmax, Geil, NoName?).
Masz pamięci DDR? DDR2? Jakiś DUAL CHANEL? Ile MHz mają poszczególne kości?
To są dość istotne informacje a sam fakt że zmieniłeś ilość RAM'u z 2,5 GB na 3,5 GB to informacja zbyt ogólnikowa.
Masz 3 x 1GB + 1 x 512Mb ? czy może jakiś inny układ?
Porównaj prędkości tych pamięci bo możliwe że ta 512ka jest najwolniejsza i komputer wydajniej b chodził gdybyś ją wyjął i pozostawił same 3GB RAM'u.

Ryba Partyzant

0
26.11.2009 15:47    #2
Panowie! Panowie! Niezapominajmy o procesorach...

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
26.11.2009 16:01    #3
Z tymże procesora kolega nie zmieniał...do posiadanej konfiguracji dołożył 1GB RAMu i...wydajność komputera wg. FM'a spadła...

Black Młody aktywista

0
26.11.2009 22:02    #4
Nie zapominajcie, że aktualne obciążenie komputera wpływa na wydajność FMa. Gwiazdki nie pokazują wyniku w oparciu o podane dane komputera, tylko na bieżąco obliczają. Włączyłeś odtwarzacz, gg, przeglądarkę i może jeszcze parę programów w tle no i wydajność spadła, nawet jak masz więcej ramu. Aby obiektywnie porównać należy włączyć przy takim samym obiążeniu programowym.
Nie mówiąc już o tym, że w teorii temperatura otoczenia wpływa na temperaturę kompa, a więc na wydajność, także czas, w jakim komp już pracuje... Wiele jest tych czynników. Ale najważniejszym są inne programy.
Ja sam miałem wynik różniący się o gwiazdkę.
No i to co qstosh mówi, rodzaj RAMu. Może kupiłeś jakiś niewspółgrający? Jeżeli NoName, to pieniądze w błoto wywaliłeś.

chelmianinl Młody aktywista

0
26.11.2009 22:27    #5
wszystkie kosci sa kingstona. ddr2, 667 mhz. 3x1 gb + 512 mb. odpalalem managera bez zadnych wlaczonych gg, czy winampow. na czysto. ale jakos nie bardzo sie kieryje tymi gwiazdkami, bo wcale nie zauwazylem, zeby wydajnosc mojego komputera zmalala

Cichy9 Partyzant

0
27.11.2009 00:03    #6
Te gwiazdki to o wiesz co można sobie rozbić, mam kompa takiego, że m.in GRID chodzi na full detalach beż mrugnięcia, ale na FM'ie przycina się silnik meczowy podczas przeglądania powtórek (przewijanie sytuacji). Gwiazdek w prawdzie jest 4,5, to jednak zalecana ilość lig to...4 ;/ Gram na 30 i gra chodzi szybko, więc nie patrze na te głupie gwiazdki po prostu

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.11.2009 21:08    #7
Co wy na te gwiazdki patrzycie. Na moim pececie Crysis i GTA IV na średnich, CoD nowe na maksie, wszystko lata jak ta lala, a tutaj przy wyborze 30 lig (zawsze tyle wybieram) jedna gwiazdka, zaś po odznaczeniu wszystkich całe....2 :>

A gra chodzi płynnie, rzadko przycina się 3D ale to strasznie rzadko.
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Dr.Football1 Partyzant

0
27.11.2009 21:53    #8
Ja dzisiaj zainstalowalem Game Booster i FM chodzi mi duzo plynniej i szybciej. Fajny programik polecam.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 27.11.2009 o godz. 22:01

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.