Taktyka DOS-skonala ?

maek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.01.2010, 23:13    Pytanie
Grajac Lechem Poznan mialem Bardzo dobrych zawodnikow wygrywalem mecze w lidze w Europie szlo mi juz gozej.Wiec postanowilem szukac taktyki w necie,przebuszowalem strony o Fm od polskich po angielskie przetestowalem ze 20 taktyk i jedna wpadla mi w oko...z naszego forum a mianowicie taktyka o nazwie LVPOOL.
gralem nia 1,5 sezonu po czym stwierdzilem ze do tej taktyki trzeba miec chyba MEGA dobrych obroncow bo bardzo duzo sie traci a i gra mi sie nadal nie podobala,ja chcialem czegos wiecej.
Patrzac na mecze Barcelony chcialem widziec jak moi zawodnicy rozgrywaja pilke miedzy obroncami i pomocnikami juz na polowie rywala a przeciwnik jest w 11 na wlasnej polowie,duzo prostopadlych pilek,dlugich pilem od obroncow do napastnikow i tak dalej...oglolnie zeby gra nietylko byla skuteczna ale ladna dla oka.
Jak juz pisalem gralem LVPOOL, a wiec postanowilem ja zmodernizowac.
Taktyka LVPOOL byla krora uzylem do opracowania swojej ale musze przyznac ze duzo...duzo pozmienialem.

Jeszcze chcialem napisac o swoim meczu ktory uswiadomil mi ze ta taktyka jest naprawde dobra a mianowicie.Grajac w LM polfinal z Bordo 1 mecz u siebie ledwo sie zaczol a juz moj srodkowy pomocnik dostal czerwona kartke i pomyslalem ze juz po wszystkim ale chlopcy doskonale sie bronili i wyprowadzali kontry po ktorych strzelilem 2 gole a mecz skonczyl sie 2:1. Na wyjezdzie...dostalem 2 czerwone kartki;d i postanowilem ze cala 2 polowe bede sie bronic i bronilem sie do 87 min kiedy strzelili.Ale chodzi mi o to ze Bordo w tych meczach mialo chyba 50 sytuacji podbramkowych (razem w 2 meczach) ale dobrze zorganizowana gra w obronie pozwolila mi zachowac...przyzwoity wynik.

Link do Taktyki http://www.przek(...)7j3hj5a5

Taktyka Jest ogolnie oparta na Kontrataku ale jak sie oglada mecz to nasza druzyna najczesciej ma znacznie czesciej pilke.Jest bardzo duzo prostopadlych pilek.

Wskazowki aby taktyka sie sprawdzila tez i ciebie
1-Prawy napastnik przedewszystkim szybkosc opanowanie wykanczanie
2 Ofensywny pomocnik Podanie strzaly z dystansu (glowne)
3skrzydlowi(i tu uwaga)Nie ma ich tzn sa ustawieni na boisku ale graja inacze(wiec zawodnik typu Peszko...szybkosc drybling dos nie do konca sie sprawdza)raczej taki hym...jak by to zawodnik mogacy grac na skrzydle tak samo dobrze jak w srodku pomocy taki uniwersalny.
3Boczni pomocnicy i obroncy graja agresywnie i podczas meczu jak przeciwnik gra skrzydlami to ktyja 2 na 1 wiec przeciwnikowi bardzo trudno sie gra wiec obrony tez by sie przydalo.
4 Srodkowy Lewy Obronca gra glowa skocznosc(przedewszystkim do rzutow roznych) u mnie gra tam polczak
i to by bylo na tyle

wiem ze popisane bez ladu skladu bledy interpunkcja;d ale niechcialo mi sie przykladac ale...mialem wielkie cisnienie na podzielenie sie ta taktyka z wami.

ach i jeszcze jedno Jak jest ustawienie czy grac ofensywnie czy def. jest ustawione bardziej def. ale i tak strzelam po 4-5 bramek w lidze w wiekszosci meczach.I prosil bym tego nie przestawiac bo zawodnicy wysiadaja po jednej oplowie i efekt jest potem mizerny.

PS.Nie poszcie je taktyka jest do bani jesli zagraliscie nia 3 mecze w polowie sezonu
dajcie sobie okres przygotowawczy 5-6 meczy ze slabszymi druzynali i cala runde...i podzielcie sie waszymi wynikami i przemysleniami co mozna w niej ulepszyc.

Po pokombinowaniu troszeczke stwierdzilem ze mozna gre Defensywna i ofensywna troszke podkrecic i ustawic jak 1 na offensywnie.
Do tego 1- cofnac troszke obrone. Pozwala to na stwarzanie jeszcze wiecej sytuacji pod bramka przeciwnika i nie cofanie sie tak za kazdym razem 8 zawodnikow pod rejon naszego pola karnego,tylko wczesniej przerwac akcje przeciwnika.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.01.2010, 15:11

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.01.2010 23:21    #1
Lepiej jakbyś manifest o tym napisał, bo zaraz temat Ci zamkną.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

parachutes Młody aktywista

0
06.01.2010 00:42    #2
niech nie zamykają, też przetestuję niedługo
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

maek Partyzant

0
06.01.2010 23:18    #3
sprawdzil juz ktos moje cudo ??

vivi30 Partyzant

0
07.01.2010 12:51    #4
jakim cudem w 2 dni ktoś miałby rozegrać całą runde? :))

parachutes Młody aktywista

0
07.01.2010 14:15    #5
ja spokojnie w dwa dni daję radę :) ale teraz jestem przed obroną, więc...
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
07.01.2010 14:36    #6
Proponuje napisanie manifestu lub zaglebienie sie bardziej w szczegoly i dokladne opisanie taktyki (vide: Diament, czy Dwojka), a pozniej przeslanie tego do nas i oczekiwanie na publikacje artykulu.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.