Atrybuty scouta.

Goldberg1987 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2010, 13:26    Pytanie
Witam.

Mam pytanie do wszystkich graczy. Jakie atrybuty oprócz oceny potencjału i umiejętności gracza powinien posiadać bardzo dobry scout???

Z góry dzięki za odpowiedzi.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2010 13:27    #1
Ja zwracam uwagę na poziom dyscypliny.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Grzelo Partyzant

Grupa: Ekspert
0
09.01.2010 13:29    #2
A jaki wpływ ma wg Ciebie poziom dyscypliny na pracę scouta?
legia.com | kgrzelak.salon24.pl

Daniel_on Partyzant

0
09.01.2010 13:32    #3
moim zdaniem jeśli polecisz scoutowi poszukiwania w jakimś regionie świata, to liczyć sie będzie u niego również |zdolność do adaptacji| (chyba dobrze napisałem?)

Użytkownik uznał post za pomocny

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
09.01.2010 13:42    #4
Ocena potencjału, ocena umiejętności, zdolność do adaptacji no i oczywiście determinacja. Ja zawsze na to patrzyłem i patrzę.

qstosh Przodownik pracy

0
09.01.2010 14:39    #5
Oprócz oceny potencjału oraz oceny umiejętności istotne atrybuty u scouta to:
-Determinacja (czym wyższa tym bardziej scout przykłada się od poszukiwań)
-Zdolność do adaptacji Będzie potrafił odnaleźć się nie tylko w nowym klubie w którym zostanie zatrudniony ale także w kraju, do którego go wyślesz by szukał talentów.
Kolejną równie ważną sprawą (mimo że to już nie "atrybut";) jest Wiedza scouta. Czyli informacja o tym jakie rynki transferowe (tzn w jakie kraje) potrafi on przeczesywać w poszukiwaniu piłkarskich perełek.

Dla przykładu. ten scout będzie niezwykle wytrwale i co ważne skutecznie przeczesywał rynki transferowe oraz kluby i rozgrywki we Francji, Włoszech i Hiszpanii (o ile zostanie tam wysłany). Nawet w Anglii czy Niemczech sobie poradzi (wysokie atrybuty determinacji i adaptacji) lecz znajdzie tam o wiele mniej talentów niż we wspomnianych wcześniej 3 krajach w których czuje się jak ryba w wodzie.
Może i dobrze (choć nie najlepiej) oceni obecne umiejętności np. obserwowanego juniora (ocena umiejętności=14) ale już na pewno nie pomyli się co do jego ewentualnego potencjału...lub jego braku (ocena potencjału=19)

pchela123 Młody aktywista

0
09.01.2010 14:42    #6
Ocena Umiejętności, Ocena Potencjału Zdolność do adaptacji. Patrze na to odkąd pamiętam, i przy scoucie na nic innego nie patrze ;)

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2010 14:45    #7
[quote=Grzelo]A jaki wpływ ma wg Ciebie poziom dyscypliny na pracę scouta?[/quote]
Być może nie jest to w grze oddane, ale wg mnie dobry scout powinien umieć utrzymać wysoki poziom dyscypliny w swej pracy. Żeby nie było takich sytuacji, że wysyłamy scouta do Hiszpanii, a ten zamiast szukać piłkarzy plażuje sobie naszym kosztem.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Jacob-CFC Partyzant

0
09.01.2010 19:50    #8
Ja dodatkowo oprócz cech, które wymieniono wyżej patrze na to, jaka wiedzę ma dany scout. Dlatego mam kilku ich kilku zatrudnionych w klubie, a każdy z nich, posiada inną wiedzę dotyczącą regionów poszukiwań.

qstosh Przodownik pracy

0
09.01.2010 20:00    #9
[quote=Jacob-CFC]Ja dodatkowo oprócz cech, które wymieniono wyżej patrze na to, jaka wiedzę ma dany scout. Dlatego mam kilku ich kilku zatrudnionych w klubie, a każdy z nich, posiada inną wiedzę dotyczącą regionów poszukiwań.[/quote]
Przeczytaj sobie mój post #5. Przecież wspomniałem w nim o Wiedzy scouta :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.