Kilka problemów, z napastnikami

kanonier14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2010, 21:38    Pytanie
Oto tych kilka problemów, o których wspomniałem w tytule:
1. Moi napastnicy nagminnie marnują sytuację sam na sam z bramkarzami drużyn przeciwnych. Da się coś z tym zrobić?
2. Moim napastnicy wygrywają 50% pojedynków główkowych, jeśli już im się uda ta sztuka, to zamiast szukać kolegi z ataku, to podaje głową bezsensownie piłkę, wprost do bramkarza.
3. Gdy napastnik jest w jednej lini z obrońcą i przyjmuje podanie, to albo przy przyjęciu wypuszcza sobie piłkę tak, że przejmuje ją bramkarz lub obrońca, albo po przejęciu futbolówki biegnie tak wolno, że obrońca dogania go i mu ją odbiera.
4. Po ustawieniu rul dla napastników ( środkowy napastnik, klasyczna 10 itd.) mogą zagrać wyśmienity mecz, żeby drugi przy takich samych rolach zepsuć dokumentalnie.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2010 23:00    #1
1. Powiedzieć im, żeby spróbowali mijać bądź lobować bramkarza.

2. Dlatego napastnikowi, który główkuje najlepiej przydzielić rolę odgrywającego.

3. Nie wiem, jakim grasz zespołem, dlatego trudno mi ocenić. Być może jest to spowodowane słabymi atrybutami techniki, szybkości, przyspieszenia. Polecam zwrócić uwagę na te atrybuty przy treningu.

4. Ról!!! Tu niestety trudno mi ocenić, ponieważ nie mam FM-a 2010. Jednakże wahania formy również mogą być spowodowane tym, że zawodnicy są albo słabi, albo źle przygotowani. Przez to nie są w stanie zagrać kilku dobrych meczów z rzędu. Przyczyną może być też psychika. Przykładem tutaj może być Jakub Wilk, który potrafi zagrać fenomenalnie, a jak coś sobie ubzdura we łbie, to człapie bezproduktywnie po boisku.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

DanielloMUFC Partyzant

0
09.01.2010 23:07    #2
Co do czwórki to jeżeli im zmieniasz często role to moim zdaniem też nie za dobrze, bo nie zdążą przyzwyczaić się do danych im zadań, więc proponuje dać kilka meczy na ogranie się z rolą i wtedy wyciągać wnioski.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.01.2010 23:11    #3
Nieskuteczni? Jak nie wiadomo o co chodzi to o co chodzi? Dokładnie, podwyższyć premie za bramki i gracze niespodziewanie odzyskają skuteczność.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
10.01.2010 13:52    #4
[quote=Jacko]Nieskuteczni? Jak nie wiadomo o co chodzi to o co chodzi? Dokładnie, podwyższyć premie za bramki i gracze niespodziewanie odzyskają skuteczność.[/quote]
To nie do końca musi działać. U mnie Lewandowski ma w osobistych: "podekscytowany premiami za zdobycie gola", a kiedy ostatnio strzelił, to najstarsi górale nie pamiętają.
------

0
10.01.2010 14:11    #5
Jeden Lewandowski wiosny nie czyni, w większości przypadków to działa, rzeczą oczywistą jest, że nie w 100%.

0
10.01.2010 15:08    #6
[quote=Jacko](...)rzeczą oczywistą jest, że nie w 100%.[/quote]
O i tu się podpiszę.
------

0
10.01.2010 15:40    #7
Słusznie, ponadto dodam, jeżeli ktoś u mnie jest nieskuteczny to po prostu go sprzedaje i kupuje takiego, który mi te skuteczność zapewni. Na egzekutora, czyt. nie umie nic prócz umieścić piłki w siatce, świetnie nadaje się Leight Griffiths.

manio Partyzant

0
10.01.2010 17:12    #8
1. Prawdopodobnie mają małą wartość opanowania lub/oraz wykańczania akcji. W interakcji poleć im np. lobowanie bramkarzy.
2. Gracz, który ma wygrywać pojedynki główkowe musi mieć wysoką wartość gry głową, siły oraz skoczności.
3. Być może Twój zawodnik jest słaby technicznie i nie radzi sobie z opanowaniem piłki. A jeśli nie potrafi dobiec do piłki to w treningu niech potrenuje mocno aerobik.
4. To już sam musisz wyczuć, jaki zawodnik czuje się najlepiej w jakiej roli i nie zmieniać jej zbyt często.

hidalgo4 Młody aktywista

0
10.01.2010 17:36    #9
mnie osobiscie najbardizej irutuje to ze moi biedni napastnicy maja takie sytuacje ze oczy bola ale oczywisce druzyna ktora gra przeciw mnie ma bramkarza nedza ale i tak zawsze graja mecz zycia, nie wiem jak u was ale chyba w tym FM GK sa przepakowani co do wyciagania sytuacji, bo na dajmy na to 5 100% jak wejdzie 1 i to jakas dziwna to dobrze, podkresle gram Barca i 3 napastnikami wiec sytuacji mam w meczu ponad 35 lekko w tym pare setek

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution