[quote=slake1]Skrzydła mam już dość dobrze obsadzone, dlatego Pato byłby możliwością na kolejne sezony.
@samir, w jaki sposób wpływa to, że Llorente jest Hiszpanem? Przyznam, że moja drużyna nie jest typowo hiszpańska - przeważa tu wielu zagranicznych zawodników.
Gignac interesował mnie głównie pod względem fizycznym oraz walorami snajperskimi - w następnym sezonie spędzonym w Tolouse, może stać się jeszcze lepszym zawodnikiem?[/quote]
W lidze hiszpańskiej masz limity na obywateli spoza UE- max. trzech w składzie. Llorente jako obywatel Hiszpanii nie podlega tym ograniczeniom. to pierwszy plus. Po drugie będąc Hiszpanem i grając w lidze hiszpańskiej jego czas aklimatyzacji w Realu będzie krótszy niż Gignaca- Francuza. I po trzecie, Llorente zna hiszpański, więc będzie się dobrze komunikował na boisku z innymi i nię będzie miał pomniejszych problemów, typu: "Nie może się komunikować z partnerami z drużyny z powodu nieznajomości języka", czy jakoś tak. U Gignaca coś takiego może wystąpić i będziesz miał niezadowolonego gracza i głupie błędy na boisku wynikające z braku komunikacji.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.03.2011 o godz. 22:45
Najnowsze posty