jeden trener,młodzież,asystent,

jordaneq Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.01.2010, 10:39    Pytanie
Witam!
Mam kilka pytań ( Gram Makuru FC- zespół z ligi Wysp Salomona ):
1. Moge zatrudniać tylko jednego trenera. Kiedy będe mógł zwiększyć liczbę trenerów i co muszę zrobić by to nastąpiło?
2.(Nie śmiejcie się ;) ) Ostatnio na biologii w szkole miałem o ewolucji - efekt założyciela i efekt szyjki od butelki. I tak się zastanawiam czy w FMie też to działa. Chodzi o to, że ściągnąłem do mojej drużyny na Wyspy Salomona dwóch Polaków. Chodzi o to czy jeśli będe ściągać Polaków, oni dostaną obywatelstwo to czy będą pojawiali się w moim klubie polscy juniorzy albo chociaż o polskich nazwiskach?
3.Jak to się dzieje że gdy ja prowadze mój zespół to jest albo 1-0 albo 0-0 alb przegrywam, a gdy ide na urlop i drużyne prowadzi asystent to oni wygrywają 3-1, 2-0, 2-1 itd.(oczywiście także remisują i przegrywają).
4. Wiem że aby wybudować nowy stadion należy wygrywać co się da i to przy pełnych trybunach. Ale ile to dokładnie kosztuje? Mam na myśli dokładną kwote? Najlepiej w euro :) Myśle że będzie u mnie ciężko z budową nowego stadionu bo na Wyspie Salomona jest tylko jeden stadion ale za to o pojemności 30.000. Grają na nim wszystkie drużyny ale właścicielem jest tylko jedna drużyna. Jeśli znacie dokładne sumy to również bym prosił o kwoty rozbudowy bazy treningowej i obiektów młodzieżowych.

Z góry przepraszam za wyczerpujące pytania ale wiecie, Wyspy Salomona to nie Barca czy Chelsea że już jesteś i masz wszystko. To nawet nie jest 8 liga angielska. Gracze tam to totalna żenada, nawet jesli ma się w składzie pół reprezentacji WS.
Dzięki
Pozdrawiam

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
19.01.2010 13:06    #10
Problemy pewnie będą mniejsze, ale osobiście podziwiam autora za wybór tego kraju - wybór ambitny, pełen wyzwań :).
W każdym bądź razie - powodzenia :).
…(…)…

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
19.01.2010 13:19    #11
Jeżeli chcesz by u ciebie pojawiali się "polscy" juniorzy to zatrudnianie piłkarzy/trenerów z Polski raczej nic nie da. [No chyba że kupisz polskiego piłkarza i w interakcji z nim poprosisz go, by polecił ci jakiegoś gracza lub trenera to wtedy jest duże prawdopodobieństwo że poleci ci on jakiegoś innego polaka ale na pewno nie sprawi to, że pojawią się u ciebie jacyś polscy juniorzy :) ]
Jedyną opcją jest zatrudnienie jakiegoś znanego scouta z Polski (z dobrą reputacją. Najlepiej byłego i znanego piłkarza który będzie miał wysokie atrybuty oceny umiejętności oraz potencjału gracza oraz w miarę wysoką determinację. Z tym że obawiem się że może to być trudne biorąc pod uwagę reputację twojego klubu...)
Jeśli jednak (jakimś cudem) udało by ci się kogoś takiego zatrudnić to wtedy po co najmniej kilku sezonach możesz spodziewać się pojawienia jakiegoś newgena z polskimi korzeniami albo nawet z podwójnym obywatelstwem z czego jedno to właśnie Polskie.

Użytkownik uznał post za pomocny

jordaneq Młody aktywista

0
19.01.2010 21:40    #12
Dzięki za rady :) To żeby nie zaśmiecać może jeszcze mi odpowiecie:
W drugim sezonie jestem na pierwszym miejscu. Mam 7 zwycięstw, 5 remisów i brak porażek. Mam 6 punktów przewagi. Przed każdym meczem dostaje wiadomość o tytule:
Makaru spodziewa się niskiej frekwencji.

I zastanawiam się czy chodzi tu o jakość gry czy może o matematyke. No bo wiadomo że te 3000 kibiców na meczu to niska frekwencja na 30tysięcznym stadionie.

techniczny Młody aktywista

0
20.01.2010 08:03    #13
a jakie może być zainteresowanie piłką na wyspach salomona? oczywiście że chodzi o matematyczną frekwencję na trybunach. nawet jeśli będziesz tam mistrzem nad mistrze i wszystkich gnoił do zera to wątpię by frekwencja bardzo wzrosła ;)

jordaneq Młody aktywista

0
20.01.2010 15:58    #14
techniczny:
Dokładnie tak, mam 3 sezon. Drugi sezon wygrałem i odrazu zatrudniłem 5 trenerów(m.in Prosineckiego, trenera br. repr.Brazylii ) (:D) i 3 scoutów ( m.in. Grzesia Mielcarskiego o rep.kontynentalnej). Teraz mam 3 sezon. Jade wszystkich do zera, po 12 kolejach ( sezon ma 27 ) mam 11 zwyciestw i 1 porazke. Frekwencja poprawila sie tak że karnetów zamiast 200 sprzedałem ... 273 :) Na meczach jest ok 3-4 tysiące. Czekam na nowy stadion. Czy jesli będe zarabiać co sezon 200tysięcy na konto i wygrywał co sie da to wybudują mi? Bo strasznie irytuje mnie ten stadion. Murawa fatalna, chociaz baza dosyc podstawowa a obiekty mlodziezowe zadawalające. Ale chciałbym mieć no swój zakątek. Dziwne jest to że jest jeden stadion a o tej samej godzinie w jednym dniu są 3 mecze.. Pewnie bug.
Ponad pół składu to Polacy. Mój cel to naturalizacja i do kadry Wysp Salomona, które nie chwaląc się prowadze ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution