FM 2010 - czy naprawde odzwierciedla prawdziwy football ?

Squeeze Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.01.2010, 16:31    Pytanie
Witam ! Ostatnio odkrylem cos ''dziwnego'' Specjalnie zrobilem save i gralem 3 razy ten sam mecz tak aby doprowadzic zespol do rzutow karnych.

Rezultat ?

Porazka 7-8, 7-8, 6-7

Przypadek ? Chyba nie ale mam na mysli co innego. Chodzi o pasek ''meczowy''

Jak wiemy podczas meczu widzimy pasek wskazujacy 90min, czyli wtedy kiedy skonczy sie mecz. Niestety ale ... w rzutach karnych takaze ! Co oznacza ze ze komputer wie jakim wynikiem zakoncza sie rzuty karne. Zawsze ogladalem karne z niepokojem a teraz... z anielskim spokojem poniewaz dobrze wiem kiedy przegram !

Irytujace ?

Aby nie spamowac w Suflerze zadam jeszcze pytanie, co zrobic, jaki trening rozpoczac aby zawodnicy wykorzystywali sytuacje sam na sam ! To jest kompletna nierealistycznosc aby gracz, Wayne Rooney podczas meczu nie wykorzystal zadnej z 4 sytuacji sam na sam... co robic ? :/

PS. Czytalem jeszcze, ze w tym najnowyszm patchu eliminuje sie wyniki takie jakie przedzej sie zdarzaly 3-0... 4-1... no ale takie jak 7-8 czasami 8-9 to przesada :D

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.01.2010, 16:33

jordaneq Młody aktywista

0
20.01.2010 18:45    #1
[quote=Squeeze] jaki trening rozpoczac aby zawodnicy wykorzystywali sytuacje sam na sam[/quote]
Najlepiej ze strzałami i atakiem na intensywnym. Trenerzy z treningiem ofensywnym i technicznym na 20. Czytałem ostatnio że winą tego może być zbyt duża pewność siebie. Daj pograć zmiennikom.Niech się wytworzy konkurencja to Rooneyowi będzie bardziej zależeć.

[quote=Squeeze]komputer wie jakim wynikiem zakoncza sie rzuty karne.
[/quote]

odkrycie sezonu ;)

szfedo Przodownik pracy

0
20.01.2010 20:18    #2
[quote=Squeeze]
Aby nie spamowac w Suflerze zadam jeszcze pytanie, co zrobic, jaki trening rozpoczac aby zawodnicy wykorzystywali sytuacje sam na sam ! To jest kompletna nierealistycznosc aby gracz, Wayne Rooney podczas meczu nie wykorzystal zadnej z 4 sytuacji sam na sam... co robic ? :/ [/quote]

Akurat trening chyba nic tu nie da, musisz pokombinować w taktyce, ja np ostatnio się wkurzam, bo ani Aguero, ani Paloschi nie umieją walnąć solidnie obok bramkarza tylko lutują w środek. A jak to zmienić nie mam pojęcia, przez pierwsze 3 sezony walili jak w masło, a tera pozacinani czy coś.

Squeeze Partyzant

0
20.01.2010 20:23    #3
o tym wlasnie mowie ... :D biegna sam na sam i lup ! w srodek bramki ...

cala moja brygada tak gra, z Park Ji Sungiem na czele ktory ma stos sytuacji nie wykorzystuje zadnej.. sprzedaje dziada.

szfedo Przodownik pracy

0
20.01.2010 20:27    #4
Może spróbuj, zapodać mu żeby mijał bramkarza, nie polecam nauczenia jana lobów, Agu od roku umie, i ani razu nie widziałem, żeby kogoś spróbował chociaż przelobować.

techniczny Młody aktywista

0
21.01.2010 08:16    #5
nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym paskiem 90 min i rzutami karnymi? opisz to ciut jaśniej ;)

ja z kolei zauważyłem taką rzecz: kiedyś kilka razy dla sprawdzenia po przegranym meczu odpalałem save'a jeszcze raz i grałem takim samym składem, taktyką, poleceniami. efekt? wyniki był identyczne. co prawda bramki padały w innych okolicznościach i w innej kolejności, ale jeśli mój gracz dostał czerwoną kartkę to w meczu powtórzonym również dostawał, ale inny gracz. tak samo jeśli bramka padła z karnego, to w powtórzonym również. jak był samobój, to w powtórzonym także, ale inny zawodnik. więc jednak FM jest uczciwy i skoro przegrywamy to musieliśmy coś zrobić źle w taktyce, a nie dlatego że tak akurat się komputerowi zachciało ;)
pamiętam że w CM 01/02 robiłem podobne eksperymenty i wyniki meczów był różne.

Snpr9 Partyzant

0
21.01.2010 13:21    #6
Teraz też są różne. FM/CM nigdy nie był i nie będzie uczciwy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.