TRENING

wojtekldp Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.01.2010, 19:50    Pytanie
Witam, miałbym prośbę do Was drodzy użytkownicy. Jestem początkującym graczem i chciałbym prosić Was o radę dotyczącą ustawień treningu. Próbowałem sam z tym walczyć, ale nie bardzo mi to wychodzi, ściągnąłem także trening TUG, ale mam problem z rozpakowaniem go, a co za tym idzie nie mogę go wgrać do gry. Prosiłbym więc Wasz o pomoc, jakieś porady jak ustawić trening obronie, pomocnikom i napastnikom. Czy jest różnica w ustawieniach dla młodszych i starszych graczy? Jaką intensywność treningu nastawić przed sezonem, a jaką w trakcie sezonu? Ale najbardziej zależałoby mi na tym jak ustawić trening dla zawodników na poszczególnych pozycjach i na co kłaść nacisk. Z góry dziękuje za pomoc i gorąco pozdrawiam. Pomocne byłyby jakieś screeny itp.

McMoney Młody aktywista

0
20.01.2010 20:08    #1
jeśli ściągniesz TUGa to masz przecież tam opis, jaki trening jakiemu zawodnikowi.
Np. winger to skrzydłowy, fast striker to szybki napastnik, a defender L/R to boczni obrońcy ;)
A jeśli chodzi o młodzików to dla nich jest osobny, trening od TUGa znajdujący się w paczce ;)
Glory, Glory MAN UNITED !!

szfedo Przodownik pracy

0
20.01.2010 20:14    #2
Wchodzisz w trening, klikasz programy z rozwijanej listy i zarządzaj treningami. Następnie importuj i szukasz uprzednio rozpakowany plik, po czym zaznaczasz go i klikasz ok :P a tak szczerze, dużej filozofii w tym treningu nie ma. Wg mnie trening TUGA nie jest jakoś wielce skuteczny, ot zwykły trening, jaki sam możesz sobie ustawić. Czasem wzrastają umiejętności, ale często też spadają.
Najlepiej ułożyć go sobie samemu, na logikę to nic trudnego. Obrona musi mieć intensywnie obronę i taktykę, napastnicy strzały, atak, aerobik, ale to jest wiadome. Tu nie ma filozofii większej :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.01.2010 o godz. 20:15

wojtekldp Partyzant

0
20.01.2010 22:04    #3
Wielkie dzięki za kilka wskazówek, a co do tego TUG to ja wiem jak go zaimportować tylko chodzi mi o to, że po ściągnięciu z neta nie mogę go rozpakować ani przez winrara, ani przez adobe reader i nie wiem co jest, dlatego muszę sam ręcznie ustawić trening, a mam z tym ogromny kłopot. Szfedo a mógłbyś udzielić mi trochę więcej wskazówek na temat treningu, np. jak u obrońców obronę i taktykę daje na maxa to jak reszte ustawiam, w ogóle jaką taktyke preferujecie np. do ligi angielskiej bo ja przeważnie gram Arsenalem i praktycznie zawsze 4-4-2 gram, ale różnie to wychodzi bo mówie wydaję mi się, że mam problem z tym treningiem i z poleceniami dla poszczególnych piłkarzy.

Squeeze Partyzant

0
20.01.2010 22:48    #4
wojtek jesli masz problem napisz na GG 3519600

a co do intensywnosci treningu polecam dac przed sezonem : Wysokie, aby podczas sparingow biegali, a podczas treningow trenowali ostro, a podczas sezonu dac obciazenie : srednie. aby nie zlapali zadyszki :)

Snpr9 Partyzant

0
20.01.2010 22:57    #5
Mogę Ci własny trening podesłać, lepszy niż wszystkie inne, które są przereklamowane.

Squeeze Partyzant

0
20.01.2010 22:59    #6
tak najlepiej stworzyc wlasny trening pierwszy rok dwa atrybuty leca w gore a potem kontuzje sie zaczynaja i wszystko...

TUG najlepszy, korzysta z jego chyba 70% osob :)

szfedo Przodownik pracy

0
21.01.2010 02:07    #7
[quote=Squeeze]tak najlepiej stworzyc wlasny trening pierwszy rok dwa atrybuty leca w gore a potem kontuzje sie zaczynaja i wszystko...

TUG najlepszy, korzysta z jego chyba 70% osob :)[/quote]

Ja nie widzę zajebistości tego TUGa, tak samo rosną i spadają skile na moim jak i na TUGowym.

techniczny Młody aktywista

0
21.01.2010 09:03    #8
przecież skok atrubytów nie zależy tylko od treningu ale też od potencjału gracza. z typowego czwartoligowca nie zrobisz światowca. dużo również zależy od trenerów. jak trenerzy mają atrybuty po 5 to najlepszy trening nawet na nic się zda. moja rada - kombinować, kombinować, kombinować.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.01.2010 o godz. 09:03

szfedo Przodownik pracy

0
21.01.2010 13:28    #9
Skoro Aguero nagle drastycznie spadają umiejętności to coś jednak jest nie tak ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.