Stary sprzęt a wymagania gry

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.01.2010, 22:14    Pytanie
Witam. Chciałem zapytać, czy jeżeli na starym komputerze (w tym przypadku na laptopie) zainstaluje grę, która ma wymagania wyższe, sporo wyższe niż parametry owego komputera to czy może się coś stac z komputerem? Czy wpływa to jakoś na przepalenie sprzętu czy jak? Nie znam się totalnie na tym. Sprzęt to Pentium M 1.2 ghz, 640 MB RAM. Zainstalowałem DEMO FM 2010. Działa, tylko był komunikat, że karta za słaba i brak 3D. Chodzi całkiem nieźle, więc myślę że poza domem można sobie pograć na 1 lidze ;) Tylko czy to nie będzie jakoś negatywnie wpływało na kompa?
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.01.2010 22:42    #1
może spalić Ci się kostka ramu. tak było bynajmniej u mnie.
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Squeeze Partyzant

0
20.01.2010 22:43    #2
Jesli na takim sprzecie chodzi ci gra to z laptopem nie powinno nic sie stac ;)

Gdyby po prostu nie dawal rady to by nie odpalil gry a jezeli tak sie stalo to mysle ze mozesz regularnie na nim grac :D

Jednak gdy z czasem system bedzie sie zamulal, zawieszal, gra bedzie lagowala to wtedy radzilbym przestac grac.

Squeeze Partyzant

0
20.01.2010 22:45    #3
dokladnie chcialem napisac to co kolega wyzej.

Jednak nie stanie sie to tak nagle od teraz zaraz ze cos sie popsuje. Po prostu moze to przyjsc z czasem, mulenie systemu, zawieszenie itd...

Szobinho Młody aktywista

0
20.01.2010 22:51    #4
Morszczuk - poważnie mówisz? ;/ Ten laptop ma wbudowane w płyte główną 128 MB RAM i kość 512 MB. No ale w sumie jak tak popatrzeć, to ten FM nie ma kolosalnych wymagań - procesor o ile pamiętam 1400 mhz a minimum RAM to 512 na xp.

Squeeze Partyzant

0
20.01.2010 23:30    #5
Szobinho mozesz narazie spokojnie grac nic sie nie stanie ale jesli zauwazysz ze system bedzie nie odpowiadaj, zacinal sie, zamulal, to to moga byc pierwsze oznaki kaze uwazaj ! ;)

0
21.01.2010 07:02    #6
Ja miałem 1GB ramu i podczas gry komputer padł, okazało się, że spalony RAM. Masz zainstalowanego nowego patcha ?

Palimpsest Młody aktywista

0
21.01.2010 11:15    #7
RAM może zostać uszkodzona w różnych sytuacjach, to nie ma związku z graniem w grę o wyższych wymaganiach. Dla przykładu uruchamiając grę dla której masz za mało pamięci będzie ona po prostu się zacinała(wiem z własnego doświadczenia)

W dodatku Twoja pamięć spełnia wymagania, więc NA PEWNO z tego powodu nie ulegnie ona "spaleniu".

Podsumowując, jeśli gra chodzi to graj(też tak swego czasu robiłem i nie doznałem żadnych uszkodzeń sprzętu), jedynym dyskomfortem może być powolne działanie gry.
@

Szobinho Młody aktywista

0
21.01.2010 13:15    #8
Nie Morszczuk, nie mam zainstalowanego, bo gram na razie na demie. A co ma patch do rzeczy? :)

lukasz19121984 - może i przetwarza niezbyt szybko, ale przy jednej lidze całkiem całkiem ;) Ogólnie menu chodzi bardzo dobrze, nic nie muli. Z tym, że laptop dość się nagrzewa. Fm 08 na tym lapku chodzi bdb, temperatury są takie : procesor 29* dysk twardy 38*. Przy FM 10 procesor ma 42* a dysk 43*. Więc jednak coś za bardzo się grzeje albo mi sie wydaje, i te temperatury są ok.

0
21.01.2010 16:30    #9
Patch naprawił błąd w zużyciu pamięci RAM. Przed patchem wielu osobom, które grały w FM-a 10 wykorzystanie pamięci RAM skakało do górnej granicy możliwości i RAM przepalał się. Teraz już tego błędu nie ma, nikt nie zgłasza go, ale wciąż RAM jest mocno eksploatowany przez FM-a. Lukasz 512RAM to jest dolna granica w wymaganiach gier, więc jest spore ryzyko przepalenia.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.