Stary sprzęt a wymagania gry

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.01.2010, 22:14    Pytanie
Witam. Chciałem zapytać, czy jeżeli na starym komputerze (w tym przypadku na laptopie) zainstaluje grę, która ma wymagania wyższe, sporo wyższe niż parametry owego komputera to czy może się coś stac z komputerem? Czy wpływa to jakoś na przepalenie sprzętu czy jak? Nie znam się totalnie na tym. Sprzęt to Pentium M 1.2 ghz, 640 MB RAM. Zainstalowałem DEMO FM 2010. Działa, tylko był komunikat, że karta za słaba i brak 3D. Chodzi całkiem nieźle, więc myślę że poza domem można sobie pograć na 1 lidze ;) Tylko czy to nie będzie jakoś negatywnie wpływało na kompa?
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Szobinho Młody aktywista

0
21.01.2010 19:44    #10
no to Morszczuk nie bede ryzykował i posłucham się tego co mówisz. będę grał w zasłużonego 08 ;D

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.01.2010 20:50    #11
http://www.cmrev(...)010.html Tu masz więcej informacji.
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Daniel_on Partyzant

0
21.01.2010 21:08    #12
[quote=Morszczuk]Ja miałem 1GB ramu i podczas gry komputer padł, okazało się, że spalony RAM. Masz zainstalowanego nowego patcha ?[/quote]

Kolego kto Ci naopowiadał bajek że, od niespełniania wymagań systemowych, coś Ci się psuje/przepala??? : ]

0
21.01.2010 21:12    #13
moja spalona kostka RAM-u, która nieszczęśliwie spaliła się podczas użytkowania FM 2010. btw czytaj temat wyżej.

Daniel_on Partyzant

0
21.01.2010 21:15    #14
Facet chodzę już 3 lata do technikum informatycznego i jak tam byś coś takiego powiedział, to by cię wyśmiali, nauczyciele i uczniowie.
Nie kompromituj się : ]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.01.2010 o godz. 21:15

0
21.01.2010 21:19    #15
memory leak, spowodował krytyczny wzrost RAM-u. Pytając się w środowisku FM-owym dowiedziałem się, że nie tylko mi przez przypadek w czasie gry w FM-a padł RAM. Dziwne? Sam w to nie mogłem uwierzyć, ale to było i jest logiczne wyjaśnienie.

Daniel_on Partyzant

0
21.01.2010 21:25    #16
[quote=Morszczuk]memory leak, spowodował krytyczny wzrost RAM-u. Pytając się w środowisku FM-owym dowiedziałem się, że nie tylko mi przez przypadek w czasie gry w FM-a padł RAM. Dziwne? Sam w to nie mogłem uwierzyć, ale to było i jest logiczne wyjaśnienie.[/quote]

Ale to nie jest chyba spowodowane tym że masz mało ramu, tylko jest to błąd w programie.
Przykładowo ja gram na 1GB ramu i ani razu nie przytrafił mi się taki błąd.
A poza tym na RAMy masz niepisaną dożywotnią gwarancję. One po prostu nie mają zwyczaju się psuć. A to że sobie podkręciłeś procesor, albo kupiłeś RAMy z taktowaniem ni chuj.a nie pasującym do taktowania procesora, to już inna sprawa.

Szobinho Młody aktywista

0
21.01.2010 22:39    #17
oj to ja już nie wiem co myśleć xD Danielu, a o co chodzi z tym, żeby taktowanie pamięci pasowało do taktowania procesora?

Daniel_on Partyzant

0
22.01.2010 08:42    #18
Na pamięci, jak i na płycie głównej (pewnie w ) masz taktowanie zegarowe podane w MHz. W przypadku gdy takowe taktowanie nie pasuje do siebie, to co kilka cykli, jeden lub kilka cykli jest gubiony. Co za tym idzie spowalnia to pracę, a przy nagłym skoku napięcia (wystąpić może właśnie w przypadku dłuższego zastoju pamięci) faktycznie pamięć może się przepalić.

Powtarzam jeszcze raz dla wszystkich:
MEMORY LEAK nie jest spowodowany zbyt małą ilością pamięci operacyjnej, jest to błąd programu, popełniony przez programistów : ]

PS. Szobinho napisz do mnie później na PW i podaj mi taktowania swojej płyty i pamięci : ]

PS2. na przyszłość proponuje nie udzielać się w temacie, jeśli nie ma się o nim żadnego pojęcia

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.