Ustawianie taktyki, czyli brak finezji w grze.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.02.2010, 11:23    Pytanie
Witam.

Jak większość z nas wie Duma Katalonii gra bardzo finezyjny, efektowny i skuteczny futbol, jednak pojawia się problem grając nią w FMie. Prowadzę Barcelonę, mam mocną drużynę. Moje ustawienia to ofensywny diament- Ronaldinho i Messi na skrzydłach, jako defensywny pomocnik Yaya Toure, chociaż na czas jego kontuzji będzie to Zapater, jako ofensywny pomocnik Deco, na ataku Eto'o i Aquero. Obrona to od lewej: Abidal, Marquez, Milito, Zambrotta.

Jednak mimo to moje wyniki są co najmniej niezadowalające: 1:1 z Athletico Madryt na wyjeździe, 1:0 z Getafe na wyjeździe, 1:0 z Racingiem u siebie, 2:2 z Benficą na wyjeździe. Nie są to dobre wyniki jak na tak silną drużynę.

Tu powstają pytania:
-Jakie czynniki taktyczne wpływają na zwiększenie finezji drużyny?
-Czy zmieniać ustawienie? Jakie najbardziej wykorzysta atuty drużyny?

Prosiłbym o szybką pomoc, ponieważ martwią mnie takie wyniki.
#TeamTyniec

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
04.02.2010 11:42    #1
Grałem z kolegą online, ja Barca, on Real, no i wyszło, jak wyszło.

taktyka Seja się nie sprawdziła

Co prawda to FM10, ale podejrzewam, że do 08 również by pasowało, może podaj screens wojego całego składu?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2010 o godz. 11:44

0
04.02.2010 12:04    #2
http://img12(...)tyka.png

Jak widać brakuje Puyola i Edmilsona- pierwszy kończy leczyć kontuzję, drugi zjawi się w zimę też z powodu kontuzji- Gudhjonsen sprzedany do Zarazgozy.

Kadra nie pozwala mi ustawić się tak jak Ty. Miałeś jednego napastnika kluczowego, a ja mam dwóch równych, więc to się wyklucza.
#TeamTyniec

del3 Młody aktywista

0
04.02.2010 12:16    #3
ja grałem w Barcie bardzo skuteczną taktyką którą sam stowrzyłem i sprawdza sie w wielu klubach.
Ustawienie
4-2-4 gdzie w 4 to dwóch Ofensywnych skrzydłowych i 2 napastników.
Krótkie podania i szybkie tępo. Agresywny odbiór i intensywny pressing. Krycie strefowe, i nie pozwalałem im być" wolnym elektronem " musieli w pełni wykonywać zadania powierzone im na boisku. Zdobyłem tą taktyką 5 razy z rzędu mistrzostwo Hiszpanii i 4 razy z rzędu Ligę Mistrzów, więc jak widać jest skuteczna. :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2010 o godz. 12:19

Go, Go, Go The Gunners !

carlosss89 Partyzant

0
04.02.2010 12:56    #4
Arek96
zabawne jest to ze grasz identycznym ustaiweniem i zawodnikami co ja ;P heh :D

0
04.02.2010 14:06    #5
Dobra, problem się rozwiązał za pomocą pewnego manifestu o taktyce. Teraz po zmianie taktyki nic nie jest chyba wstanie pokonać Barcy (Sevilla 3:0, Fenerbache 3:0, Deportivo 5:2 między innymi). Mimo że ustawienie niektórych graczy jest co najmniej dziwne i niewytłumaczalne to spisują się na tych pozycjach genialnie.

Można zamknąć:)
#TeamTyniec

jojko Partyzant

0
04.02.2010 16:20    #6
Chod o jaki manifest z taktyka ci chodzi, podaj linka

0
04.02.2010 16:35    #7
http://8ball(...)all.html

Wiesz o istnieniu opcji szukaj? :3
#TeamTyniec

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
04.02.2010 16:37    #8
drużyny grają skutecznie i ładnie po kilku (kilkunastu) miesiącach prowadzenia drużyny. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, ale obejmując drużynę, jest ona NIEZGRANA. Dziwne, bo zmienia się menedżer, a nie zmienia się drużyna. Tak niestety jest. Bądź konsekwentny, a po roku efekty będą piękne :)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

jojko Partyzant

0
04.02.2010 16:50    #9
Właśnie zaczolem save Udinese i postanowilem ustawic zespol w formacji 433 szukam wzmocnien skladu ale niestety mam tylko 2.6,lm na transfery wiec nie zawojuje a nie chce brac zawodnikow w ratach bo pozniej moge wpedzic klub w dlugi. Nazrazie zagralem jeden mecz z rezerwami i wygralem 5:0 czyli zapowiada sie dobrze zobaczyny jad zadziala na mocniejszych rywalach. jezeli ktos zna jakichs dobrych i tanich zawodnikow na miare Udinese dajcie cynk. Z mojego starego przekonania gdy gralem zagralem 5 sezonow Lyonem tylko jedna taktyka wiem ze trzeba byc konsekwetnym bo to poplaca mimo ze nie raz sa zle wyniki to pozniej to i tak owocuje ja tak mialem w Lyonie i po 5 latach spedzonych w tym klubie zglaszaly sue po mnie takie kluby jak juventus Barcelona Real czy Chelsea.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution