Odpoczynek od treningu

ElHarnas Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.02.2010, 18:57    Pytanie
Przeprowadziłem pewien eksperyment. Zapisałem stan gry i na 4 dni przed meczem użyłem metody save and load. W pierwszym przypadku zaleciłem 1 dzień odpoczynku od treningu zawodnikom pierwszej jedenastki, w drugim 3 dni, a w trzecim nie zarządziłem żadnej przerwy.
We wszystkich trzech przypadkach przystępując do kolejnego spotkania poszczególni zawodnicy mieli taki sam stan kondycji. Tak jakby, to czy odpoczywają czy trenują, nie miało na nich wpływu.
W takim wypadku moje pytanie brzmi. Gdzie tu sens?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.02.2010, 18:57

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.02.2010 19:15    #1
Kondycja to nie zawsze stan zmęczenia. Czasem jest nawet tak, że zawodnik, który miał przerwę w nieodpowiednim momencie jest w gorszej kondycji. Szybciej się męczy. Dlaczego? Bo gracz jest w lepszej kondycji gdy jest w rytmie meczowym niż gdy po kilku(nastu) meczach dostaje parę dni wolnego. Gubi rytm i to mu nie pomaga.

Użytkownik uznał post za pomocny

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.02.2010 19:16    #2
Odpoczynek od treningu stosowany powinien być po jakimś ciężkim okresie meczy. Załóżmy cały czas grasz w systemie 3-dniowym gdy oni nie mają czasu nawet się po dupie podrapać. Wtedy to stosujesz i są bardziej "świeżsi".

Użytkownik uznał post za pomocny

#TeamTyniec

ElHarnas Młody aktywista

0
06.02.2010 19:18    #3
[quote=MagnificoManager]Kondycja to nie zawsze stan zmęczenia. Czasem jest nawet tak, że zawodnik, który miał przerwę w nieodpowiednim momencie jest w gorszej kondycji. Szybciej się męczy. Dlaczego? Bo gracz jest w lepszej kondycji gdy jest w rytmie meczowym niż gdy po kilku(nastu) meczach dostaje parę dni wolnego. Gubi rytm i to mu nie pomaga. [/quote]
To rozumiem. Ale często tutaj na forum, przy różnych wątkach, pojawiał się temat, że warto dawać piłkarzom wolne od treningu, by nie spowodować przemęczenia. A co jak co, ale przemęczenie najlepiej odzwierciedla stan kondycji.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.02.2010 19:47    #4
Jeżeli zawodnik będzie przemęczony to w: profil/szczegóły/sprawność będzie pisało ''zmęczony''.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.02.2010 10:20    #5
ja bardzo rzadko stosuję odpoczynek, ale jeśli już to robię, to nie po to, zeby sobie odpoczęli. Włączam to przed arcyważnymi meczami, chcąć uniknąć 3 kontuzji najważniejszych graczy "na treningu" :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.02.2010 o godz. 10:20

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

ElHarnas Młody aktywista

0
07.02.2010 11:37    #6
Dzięki chłopaki za wytłumaczenie. Ja to widziałem trochę inaczej.

krolik12345 Partyzant

0
07.02.2010 11:51    #7
ja po każdym meczu daję piłkarzom którzy grali 1 dzień wolnego.( dzięki temu nie mam żadnych zawodników pod koniec sezonu zmęczonych) oraz 2-3 dni po okresie przygotowwczym

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.02.2010 o godz. 11:52

ElHarnas Młody aktywista

0
07.02.2010 11:56    #8
[quote=krolik12345]ja po każdym meczu daję piłkarzom którzy grali 1 dzień wolnego.( dzięki temu nie mam żadnych zawodników pod koniec sezonu zmęczonych) oraz 2-3 dni po okresie przygotowwczym[/quote]
Też tak robiłem do momentu wykonania testu, który przedstawiłem w pierwszym poscie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.