Problem liga mistrzów

about Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.02.2010, 10:48    Pytanie
Gram Legią rok 2012 i mam problem w LM
Dośc nietypowy spokojnie co roku wchodze do fazy grupowej skład mam na miarę 1/16 ale jednak zawodnicy nie grają jak w lidze
W lidze spokojnie pierwsza piłka itp a w LM dostają piłki stoją jak wryci i tak przez 60 min . Dopiero się obudzą na ostatnie 30min no ale wtedy jest dużo za późno
Rozmowy motywacyjne mam różne od możecie wygrać po życze szczęścia .
W czym tutaj jest problem ?
Skład jeżeli jest ważny
Mucha
Rzeźniczak astiz choto wawrzyniak
radovic iwański borysiuk rybus
chinyama kucharczyk

W lidze przez cały sezon tylko jedna porażka , a w LM są jakieś szopki ( tylko faza grupowa ) w eleminacjach grają swoje

ps
Pytanie z innej beczki
Dlaczego przy rzutach karnych ( w meczu ) zawodnik zawsze trafia ? Nigdy mi się nie zdarzyło aby przestrzelił (bramkarz najczesciej stoi jak wryty )

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.02.2010 14:53    #10
zgodzę się z przedmówcami - Schalke to może dla MU, albo Barcy jest średniak, ale dla Legii z takim składem to za wysokie progi.

Na grę piłkarzy wpływ ma wiele czynników - między innymi pewność siebie. Jak grają z polskimi klubami, to grają na luzie, bo wiedzą, że są lepsi, a o Schalke widocznie mają lepsze zdanie, niz Ty.

Tak w ogóle ten skład to nawet na polską ligę nie są giganci - po prostu mocna ekipa. Jak chcesz rywalizować z Schalke, to musisz być na polskim podwórku gigantem. No niestety, taka nasza polska rzeczywistość... :(
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.02.2010 16:12    #11
Reputacja takiego Schalke jest na poziomie około 8000-znaczenie ligi niemieckiej 16.
Reputacja Fenerbahce to natomiast około 7000-znaczenie ligi tureckiej 14
Legia reputacje ma na poziomie około 5000-znaczenie ligi polskiej to 10(niestety).
Wszystko jasne...:P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.02.2010 o godz. 16:13

golex Partyzant

0
19.02.2010 16:15    #12
Moim zdaniem, po :

1. Trochę świeżości w składzie - transfery. Zobacz masz 11, która nie zmieniła się od początku gry. Przydałoby się 2-3 klasowych zawodników.
2. Rozmowy motywacyjne - jeżeli grasz z gigantami to daj, że nie ciąży na nich presja i niech grają na luzie, jeżeli z mocniejszymi to życz szczęścia...
3. Taktyka - zagraj z kontry, bez rozgrywającego i odgrywającego, może 4-5-1?
4. Chwal ich po wygranym meczu w lidze, wtedy zespół przystępuje do następnego meczu z werwą.

about Partyzant

0
19.02.2010 18:12    #13
[quote=golex]Moim zdaniem, po :

1. Trochę świeżości w składzie - transfery. Zobacz masz 11, która nie zmieniła się od początku gry. Przydałoby się 2-3 klasowych zawodników.
2. Rozmowy motywacyjne - jeżeli grasz z gigantami to daj, że nie ciąży na nich presja i niech grają na luzie, jeżeli z mocniejszymi to życz szczęścia...
3. Taktyka - zagraj z kontry, bez rozgrywającego i odgrywającego, może 4-5-1?
4. Chwal ich po wygranym meczu w lidze, wtedy zespół przystępuje do następnego meczu z werwą.[/quote]

1.Stawiam na młodzież .
3.jest to niemożliwe bo nie posadze na ławie zawodnika który strzela gole jak na zawołanie na ławie obydwaj się świetnie rozumieją więc tutaj nie da się nic zmienić

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.02.2010 19:01    #14
To będziesz miał sukcesy tylko w lidze polskiej...Poza tym jeśli nie chcesz nic zmieniać u siebie,to jakiej rady oczekujesz skoro wszystkie odrzucasz?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.02.2010 o godz. 19:04

about Partyzant

0
19.02.2010 19:32    #15
[quote=konrwaw]To będziesz miał sukcesy tylko w lidze polskiej...Poza tym jeśli nie chcesz nic zmieniać u siebie,to jakiej rady oczekujesz skoro wszystkie odrzucasz?[/quote]
a gdzie ja pisze że odrzucam ??
Chce zmienić , ale ja stawiam na młodzież , która ta jest lepsza niż tych co miałbym kupić ( a ceny są z kosmosu ) i większość tych co chce nie ma zamiaru przechodzić do ogórkowej ligi

dawid3009 Partyzant

0
19.02.2010 19:52    #16
[quote2=about][quote=konrwaw]To będziesz miał sukcesy tylko w lidze polskiej...Poza tym jeśli nie chcesz nic zmieniać u siebie,to jakiej rady oczekujesz skoro wszystkie odrzucasz?[/quote]
Chce zmienić , ale ja stawiam na młodzież , która ta jest lepsza niż tych co miałbym kupić ( a ceny są z kosmosu ) i większość tych co chce nie ma zamiaru przechodzić do ogórkowej ligi[/quote2]
Ja widze 3 młodych zawodników(borys,ryba,kucharczyk), ściągnij może chociaż Pawłowskiego czy kogoś, bo takim składem będziesz spokojnie "ekstraklasę" zdobywał, ale o walce z takimi "średniakami" jak Schalke, Fenerbahce(przy odrobinie szczęścia możesz coś ugrać). Jeśli jak mówiłeś wygrałeś kilka mistrzostw to jakaś kasa na transfery powinna być. A więc reasumując musisz wzmocnić skład(nie wiem jakie staty mają ci młodzi,bo mogli się rozwinąć), jeśli myślisz o LM
Pozdrawiam (L)

about Partyzant

0
19.02.2010 22:57    #17
[quote3=dawid3009][quote2=about][quote=konrwaw]To będziesz miał sukcesy tylko w lidze polskiej...Poza tym jeśli nie chcesz nic zmieniać u siebie,to jakiej rady oczekujesz skoro wszystkie odrzucasz?[/quote]
Chce zmienić , ale ja stawiam na młodzież , która ta jest lepsza niż tych co miałbym kupić ( a ceny są z kosmosu ) i większość tych co chce nie ma zamiaru przechodzić do ogórkowej ligi[/quote2]
Ja widze 3 młodych zawodników(borys,ryba,kucharczyk), ściągnij może chociaż Pawłowskiego czy kogoś, bo takim składem będziesz spokojnie "ekstraklasę" zdobywał, ale o walce z takimi "średniakami" jak Schalke, Fenerbahce(przy odrobinie szczęścia możesz coś ugrać). Jeśli jak mówiłeś wygrałeś kilka mistrzostw to jakaś kasa na transfery powinna być. A więc reasumując musisz wzmocnić skład(nie wiem jakie staty mają ci młodzi,bo mogli się rozwinąć), jeśli myślisz o LM
Pozdrawiam (L)
[/quote3]
Narazie tych młodych ogrywam wpuszczając ich do pierwszego składu m.in sadlok .
Pomyśle o jakiś zagranicznych piłkarzach ( brayzliano :))

sirbobek Partyzant

0
20.02.2010 13:20    #18
[quote4=about][quote3=dawid3009][quote2=about][quote=konrwaw]To będziesz miał sukcesy tylko w lidze polskiej...Poza tym jeśli nie chcesz nic zmieniać u siebie,to jakiej rady oczekujesz skoro wszystkie odrzucasz?[/quote]
Pozdrawiam (L)
[/quote3]
[/quote4]
W 20212 roku ogrywać Sadloka i mówić że to młodzież to spora przesada. Jeśli dobrze liczę, to on ma 23 lata. Więc wiek młodzieńczy w FM mu się dawno skończył.
Warto, jeżeli jak mówisz stawiasz na młodzież(ponad 20 lat i młodzież...), wypożyczyć z opcją zakupu piłkarzy z lepszych klubów. Ja w pierwszym sezonie w Wiśle miałem piłkarza, Matheusa. Był wypożyczony z opcją zakupu z tego brazylijskiego klubu na F(igureises? jakoś tak)[17 lat i techinka i wykańczanie akcji po 14]. Co prawda nie kupiłem go, bo odszedłem z Wisły. Ale zamiast do Wisły poszedł do Benfiki(chociaż dla Ciebie to Benfika pewnie słaba drużyna europejska)

about Partyzant

0
20.02.2010 13:43    #19
[quote5=sirbobek][quote4=about][quote3=dawid3009][quote2=about][quote=konrwaw]To będziesz miał sukcesy tylko w lidze polskiej...Poza tym jeśli nie chcesz nic zmieniać u siebie,to jakiej rady oczekujesz skoro wszystkie odrzucasz?[/quote]
Pozdrawiam (L)
[/quote3]
[/quote4]
W 20212 roku ogrywać Sadloka i mówić że to młodzież to spora przesada. Jeśli dobrze liczę, to on ma 23 lata. Więc wiek młodzieńczy w FM mu się dawno skończył.
Warto, jeżeli jak mówisz stawiasz na młodzież(ponad 20 lat i młodzież...), wypożyczyć z opcją zakupu piłkarzy z lepszych klubów. Ja w pierwszym sezonie w Wiśle miałem piłkarza, Matheusa. Był wypożyczony z opcją zakupu z tego brazylijskiego klubu na F(igureises? jakoś tak)[17 lat i techinka i wykańczanie akcji po 14]. Co prawda nie kupiłem go, bo odszedłem z Wisły. Ale zamiast do Wisły poszedł do Benfiki(chociaż dla Ciebie to Benfika pewnie słaba drużyna europejska)[/quote5]

sadlok wejdzie moze za rok narazie nie ma gdzie go wstawić gra borysiuk na defensywnym a obrona choto astiz
co do mattheusa to wiem co to za talent ale przy pierwszym wypozyczeniu nie skorzystałem a rok pozniej nie chcial juz dojsc :( a szkoda bo WIELKI talent
Benfica to Benfica co roku tam oscyluje na top3 w Portugali ale tam to nie mają zbytnio z kim grać w kółko oni sporting i porto czasami wchodzi braga .
Nie wiem po co uparliscie się że schalke to średniak przecież to jest średniak europejski !! Gigantów tu macie barca MANU itp poźniej ciut gorsze a potem średniaki jak schalke własnie
Tak samo jak w Polsce co roku walczą te same zespoły wisła legia i amicolech

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.02.2010 o godz. 13:44

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.