Problem ze szkoleniem młodziezy

gromo1990 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.02.2010, 14:54    Pytanie
Witam. Prowadze druzyne Newcastle United i mam sezon 2015/16. Kazdy z moich trenerow (juniorów tez) ma minimum 4 gwiazdki, posiadam doskonałe obiekty młodziezowe + akademie piłkarska. Poziom skautingu (ocene umiejetnosci i potencjału mają po min. 17) oraz wiedze ogolnoswiatową mam takze dobrą. Mój problem polega na tym, ze odkad gram, nie zdarzyło mi się przyjąć do swojej szkółki żadnej perełki, która miała by nawet 3 gwiazdki. Treningi pobrałem ze strony, nie obciążam nimi zbytnio zawodników. Gdzie moze tkwić problem?

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.02.2010 15:02    #1
"Urodziny" gwiazdy to kwestia przypadku, obiekty młodzieżowe, trenerzy itd. tylko pomagają, ale nie gwarantują wychowania następnego Rooneya. W mojej obecnej karierze najlepsi regeni to napastnicy z klubów ASEC (Wybrzeże Kości Słoniowej) i Hoffenheim, oraz boczny obrońca z... Korony Kielce.

W prawdziwym świecie jest przecież podobnie, popatrz choćby na MU czy Ajax - już dawno nie "urodził" im się następca Beckhama, Giggsa, Kluiverta czy Seedorfa.

edt. ale to nie znaczy, że nie należy nic z tym robić, bo różnicę widać w średnim poziomie nowych grajków. Jak masz wszystko nędzne, to dostaniesz 9 ogórków, i jednego, który za 10 lat zagra u Ciebie w rezerwach, jak masz wszystko na maksa, to totalne badziewia pojawiają się rzadziej, i juz po 3-4 sezonach któryś z nowych może grać w pierwszym składzie. Ale - jak pisałem wcześniej - recepty na wychowanie super talentu nie ma.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.02.2010 o godz. 15:13

Użytkownik uznał post za pomocny

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

vivi30 Partyzant

0
25.02.2010 15:07    #2
racja - możesz mieć nędzną bazę i trenerów , a talent się pojawi- kwestia fuksa.

techniczny Młody aktywista

0
25.02.2010 15:15    #3
widzisz, kwestia jest taka że nie ma żadnego problemu ;) jak tu dobrze koledzy mówią - narodziny gwiazdy to kwestia przypadku. trzeba po prostu dobrze szukać na całym świecie, może uda się odnaleźć i zakupić gwiazdkę w wieku 16 lat.

0
25.02.2010 15:36    #4
[quote=techniczny]widzisz, kwestia jest taka że nie ma żadnego problemu ;) jak tu dobrze koledzy mówią - narodziny gwiazdy to kwestia przypadku. trzeba po prostu dobrze szukać na całym świecie, może uda się odnaleźć i zakupić gwiazdkę w wieku 16 lat.[/quote]

zapomniałem dodać, że dwóch z wymienionych przeze mnie świeżaków gra już u mnie :)

techniczny - dzięki za sugestię :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

gromo1990 Partyzant

0
25.02.2010 21:44    #5
dzieki wielkie wam wszystkim ;)

a macie jakis sposób na szukanie super talentów w innych klubach? ja przewaznie biore w filtrach wiek max 18 i patrze po cenie... ale wiele grajków mi ucieka... są jakies specjalne zdolnosci jak np determinacja, dzieki ktorym zawodnik bedzie gwiazda?
jakie macie sposoby szukania talentow?

romuś Partyzant

0
25.02.2010 22:25    #6
ja najczesciej szukam wpisujac wiek i umiejetnosci(wiadomo troche niz od gwiazd mojego zespolu) i poatrze jakie maja umejetnoscie np dla srodkowego obroncy wklepuje gra glowa krycie odbior po 14 ustawianie szybkosc po 12

0
25.02.2010 22:54    #7
Ja szukam zaraz po rozpoczęciu nowego sezonu, i ustawiam wiek max 16-17 lat. Potem tych, których sobie upatrzyłem przepuszczam jeszcze przez scouting, i najlepszych moim zdaniem próbuję kupić. Przy czym zdanie scoutów nie jest najważniejsze :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.