Rzuty rożne

vivaldi9 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.03.2010, 12:27    Pytanie
Witam.Gdzieś czytałem,że jakiś koleś zdobył 6 bramek na 9 rzutów rożnych i że to jest bug.Chciałbym się przekonać czy to bug.Może mi ktoś napisać jak ustawić zawodników,żeby to sprawdzić?? Z góry dzięki
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

Robi2009 Młody aktywista

0
06.03.2010 18:19    #10
Hm, ciekawe, ja mam podobne rezultaty, gdy ustawiam tak:
2 - przy bramkarzu
1 - odegranie na krótki słupek
1 - czaj się
i pozostali - atakuj z głębi pola

Efekt ten sam: najczęściej ten pod polem karnym jest niekryty i strzela z dystansu. Z tym, ze u mnie rywal szybko się orientował co i jak i za 2-3 razem już kogoś dawał do obstawy.
There's nothing to fear except the fear itself

Rafaldinho97 Partyzant

0
06.03.2010 20:06    #11
to wkońcu ustawiać odegranie na krótki dwóch czy nabieg na długi ??
Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

Guezmir Młody aktywista

0
06.03.2010 20:23    #12
Skuteczna taktyka? Czy aby na pewno? Pewne mistrzostwo co rok. Dobre dla dzieciaków, którzy nie potrafią przegrywać. Po co w ogóle rozpowszechniacie ten cheat? Zaraz będziemy czytać na "przechwałkach" jakie to niesamowite wyniki ktoś osiąga. Bez sensu. Dajecie dzieciakom sposób na wygrywanie, zamiast zachęcić do czystej gry.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

parachutes Młody aktywista

0
06.03.2010 22:42    #13
[quote=Guezmir]Skuteczna taktyka? Czy aby na pewno? Pewne mistrzostwo co rok. Dobre dla dzieciaków, którzy nie potrafią przegrywać. Po co w ogóle rozpowszechniacie ten cheat? Zaraz będziemy czytać na "przechwałkach" jakie to niesamowite wyniki ktoś osiąga. Bez sensu. Dajecie dzieciakom sposób na wygrywanie, zamiast zachęcić do czystej gry.[/quote]
Guezmir, jak ktoś chce sobie w ten sposób ułatwić grę to i tak wejdzie w FMRTE czy jakiś inny edytor i pozmienia atrybuty swoim zawodnikom, potem wrzuci to w "przechwałki". Pytam się tylko - co z tego? Czy ktoś naprawdę przejmuje się tym, że inni się czymś chwalą? :-) I o co chodzi z tymi dzieciakami?

Każdy może sam zdecydować jak chce grać, czy korzystać z błędów gry. Atakowanie graczy to raczej średni pomysł by coś zmienić, bo rozumiem, że chcesz by to naprawić (tak jak ja). Musimy chyba poczekać na FM11, niestety. Tam pojawią się nowe błędy i kolejne patche będą je eliminować i dodawać nowe... i tak w koło macieju. Ja bym wolał, żeby zamiast tworzyć nową grę co roku, FM optymalizowało silnik, a gracze tworzyli Update'y. Ale wtedy chyba nikt by nie zarobił na tym :)

Więc trzeba się pogodzić.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Guezmir Młody aktywista

0
06.03.2010 23:45    #14
Wiesz co napisał o tych rogach dzisiaj Paul Collyer, szef SI?
Śmiech na sali!!! Tak na serio to w ogóle śmieszne nie jest.

"It was spotted by beta testers, but I missed it. My apologies."

a chwilę później:

"Sorry, I wish I could get you a fix but a) we dont yet have one b) we dont have time for the coding, QA and production time and c) you can work around it in your network game by agreeing not to use it.
I know its not what you want to hear, but I dont have a better answer for you"

Napisałem mu m.in. żeby zatrudnili japońców, może oni niczego nie przeoczą.
Swoją drogą ciekawe ile bugów w ostatnich latach nie zostało naprawionych przez nieuwagę Paula Collyera. Może już jest za stary i nie nadaje się do tej roboty???

Jak ktoś zna angielski to warto poczytać co tam się dzisiaj działo:

http://commu(...)t=194055

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.03.2010 o godz. 23:46

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

parachutes Młody aktywista

0
07.03.2010 00:16    #15
Niby rozwiązanie na to jest proste:
a) w trybie multi KICK dla osób oszukujących (chyba, że umówiono się inaczej)
b) w trybie single nie musimy z tego korzystać (komp tego przeciw nam nie wykorzysta)

Ale w sumie Cię popieram na forum, SI powinno wypuścić fix'a. Nawet jeśli premiera FM11 miała by się o tydzień przesunąć.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Guezmir Młody aktywista

0
07.03.2010 00:29    #16
Niech się przesunie o 2 miesiące, przecież i tak będą trzy łatki, które nie naprawią wszystkiego. higgins ma 100% racji

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.03.2010 o godz. 08:40

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
07.03.2010 08:57    #17

Wiesz, zachowujesz się niczym rozwścieczony 7-latek. Tupiesz, krzyczysz, skaczesz... a sprawdzałeś jak to działa na sieciówce? Bo z moich krótkich bardzo obserwacji (3 mecze w naszej lidze) wynika, że jeśli ja ustawię te rogi, a rywal wycofa wszystkich swoich zawodników (nawet napastnikom wyznaczy polecenie "tył";) to to już nie działa :)

[quote=Guezmir]
Swoją drogą ciekawe ile bugów w ostatnich latach nie zostało naprawionych przez nieuwagę Paula Collyera. Może już jest za stary i nie nadaje się do tej roboty???
[/quote]

A tu już przechodzisz samego siebie. Przypominasz komentatorów sportowych, którzy wysyłali Małysza na emeryturę bo jest już stary, swoje zrobił i niczego więcej nie osiągnie. I co zrobił Adam?

No offence, bo bardzo sobie cenię Ciebie i Twoje zwykle trafne uwagi i komentarze, aczkolwiek odkąd się o tych rogach dowiedziałeś, to Ci coś odbiło, niczym sodówka Małeckiemu ;) ;)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Guezmir Młody aktywista

0
07.03.2010 09:37    #18
Masz prawo mieć własne zdanie. Ja mógłbym na przykład nazwać Cię lizuskiem i klakierkiem SI, osobą, której nie na rękę krytyka SI. Jak byś się czuł? No zapewne miałbyś to w dupie. Ja mimo szacunku do Ciebie, muszę przyznać, że takie opinie, jak Twoja, też mam gdzieś głęboko. Jestem pewien, że parę osób z SI już się do tej pracy nie nadaje. Tam potrzeba nowych bystrych programistów.

Co do gry w sieci, to nie chodzi tu o mecze human vs. human, a o drobne oszustwa w meczach z innymi drużynami. Spoko poradzimy sobie. Ustaliliśmy wszystko i musimy sobie ufać, ale atmosfera podejrzliwości, konspiracji i szpiegowania nie umili nam rozgrywki.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 07.03.2010 o godz. 09:56

vivaldi9 Partyzant

0
07.03.2010 09:59    #19
Ładnie się bawicie panowie:) Widzę,że niezła dyskusja się tutaj wywiązała;) Co do tych rogów to sprawdziłem i rzeczywiście zawodnik stojący przed polem karnym,jest niekryty i strzela bramki. Także nie wiem czy to bug,czy skuteczna taktyka...
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.