Wartość piłkarzy w Ekstraklasie

mistrzinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.03.2010, 20:01    Pytanie
Chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwe aby moi zawodnicy(gram Lechem) byli warci tyle co zagraniczne. Oczywiście o porównywalnych umiejętnościach. Bo zawodnikiem najwięcej wartym w moim Lechu jest Robert Lewandowski (7 mln euro), a myślę, że jakby grał za granicą, to byłby wart o wiele więcej.

parachutes Młody aktywista

0
16.03.2010 13:55    #10
Przy wartości piłkarza o określonych parametrach najważniejsze poza jego umiejętnościami i formą są reputacja ligi i zespołu. Gram Łęczną w 1 Lidze i wartości moich zawodników rzadko przekraczają 100 000 euro. Awansuję do Ekstraklasy, po paru meczach Ci sami zawodnicy stają się 10 - 30 razy drożsi (np. 2 000 000 euro). Po sprzedaży ich do klubu klasy Dynama Kijów zaczynają ich ceny mogą rosnąć 4-krotnie (8 000 000 euro). Jeśli zgłosi się do mnie Arsenal, sprzedam za 10 000 000 euro (z klauzulą 50% z następnej sprzedaży) i po sezonie taki zawodnik może być wart 30 000 000 euro.

PS. Te liczby trochę z głowy, na podstawie doświadczenia z FM'em, bo obecnie po pierwszym sezonie na nowej łatce skończyłem na 3 miejscu Unibet (czy jak tam teraz ją zwą) i mam -2 000 000 euro na koncie. A planuję karierę opartą tylko na wychowankach plus zawodnikach których miałem na starcie gry, bo jestem ciekaw czy drużyna, która będzie osiągać sukcesy niefinansowana ze sprzedaży piłkarzy ma rację bytu. Górnik Łęczna. Koniec OT :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.03.2010 o godz. 13:56

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Junin Partyzant

0
16.03.2010 17:13    #11
czy brak zmian w reputacji ligi spawia że zawsze bedziemy mieli w polsce tylko jeden klub w lidze mistrzów, niezależnie od osiąganych przez nas wyników?
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
16.03.2010 17:33    #12
A to czasem punkty, za sukcesy zespołów tutaj polskich w rankingu decydują o ilości zespołów w europejskich pucharach?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Junin Partyzant

0
16.03.2010 17:42    #13
a ranking nie jest rodzajem reputacji?
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.03.2010 20:45    #14
[quote=vivi30]Lewandowskiego sprzedałem po paru sezonach za 50mln złotych - to jedna z największych cen w polskiej lidze chyba...[/quote]
[quote=malo13]mi udało się sprzedać zawodnika za najwyżej 11,25 mln ojro, średnia cena zawodnika w mojej Legii 2020/2021 to ok. 4,5-5,5 mln ojro. Zależy to od ligi, jak to się mówi- wyżej dupy nie podskoczysz ;][/quote]

oj słabo się, Panowie, staracie ;))

edt. oczywiście to żarcik, moje rekordy padały wtedy, kiedy akurat zawodnik strzelał bramę w każdym meczu przez pół roku, dostałem się do 1/8 LM, a zawodnik grał w kadrze... także wartość wynikała przede wszystkim z chwilowej formy zawodnika i klubu

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.03.2010 o godz. 20:47

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

toster Partyzant

0
17.03.2010 15:27    #15
[quote=Junin]czy brak zmian w reputacji ligi spawia że zawsze bedziemy mieli w polsce tylko jeden klub w lidze mistrzów, niezależnie od osiąganych przez nas wyników?[/quote]

Oczywiście że nie U mnie jest sezon 13/14 wygrałem Ligę i automatycznie gram w Fazie Grupowej LM a drugi Śląsk gra w eliminacjach.
3,4 ( nie pamiętam czy 5 ) drużyna ligi + zwycięzca PP gaja w PE.

Reputacja to inaczej atrakcyjność ligi nawet jak liga będzie na poziomie Hiszpańskiej ( Czego się przez to że reputacja ligi nie rośnie nie da praktycznie osiągnąć ) to i tak ciężko będzie sprowadzić klasowych piłkarzy.

Jest to ogromny minus tej gry i powinni to zmienić.

A co do wartości zauważyłem że po poprzednim bardzo udanym sezonie wartość moich piłkarzy wzrosła o śr ok 100%.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.