Oferowanie zawodników przez kluby

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.03.2010, 10:13    Pytanie
Mam FM 2010 z wszystkimi łatkami i spotkałem się z jedną mocno irytującą sprawą. Zawsze jak jakiś klub zaoferuje mi swojego zawodnika (zazwyczaj na własne życzenie wystawionego na listę transferową), po złożeniu oferty opiewającej na kwotę początkowo żądaną przez klub, jest ona odrzucana. Jest to o tyle irytujące, że oferty innych klubów są akceptowane. Przykład: Wolfsburg oferuje niezadowolonego Dżeko za 16 mln euro. Składam ofertę z żądaną kwotą (nic nie zmieniając) - Wolfsburg odrzuca, jednocześnie akceptując te same oferty 5 innych klubów. Próbuję nadal, ale dopiero 35 mln euro przekonuje władze Wolfsburga do współpracy. Tak było w kilku innych przypadkach (Gignac, Chamakh, Zapata). Czy ten kwiatek jest winą ostatniej łatki czy może problem da się obejść w jakiś inny sposób?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
18.03.2010 10:42    #10
[quote=N-Dubz]no tak ale qstosh = kustosh

q = ( ku )

;] [/quote]

Nie o to chodzi. Ty mi tu wyskakujesz z formą fonetyczną (i do tego błędną). Gdyby myśleć Twoimi kategoriami trzeba by się do Ciebie zwracać tzn pisać do Ciebie "endubz". To samo "przekręcenie" tyczyło by się nicków od całej rzeszy innych użytkowników. Reasumując forma pisana to jedno a wymowa fonetyczna to drugie. Z tej drugiej formy mógłbyś korzystać gdybyśmy rozmawiali np przez skape'a. A skoro wymieniamy uwagi w formie pisemnej to pisz poprawnie mój nick.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
18.03.2010 10:43    #11
Na temat, bo ja zaraz kogoś zbanuję i nie będzie śmiesznie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
18.03.2010 11:40    #12
No to teraz na temat Pucek.

rufigekru Jeśli Wolfsburg odrzuca twoje oferty to spróbuj pochwalić managera tego klubu (np.nazwij go twoim bliskim przyjacielem) i pochwal też gracza którym jesteś zainteresowany. Jeśli Ty (jako manager) masz dużą reputację i Twój klub który prowadzisz także i nie dochodziło wcześniej do jakichś spięć na linii ty-manager Wolfsburga to jest szansa że zarówno ów gracz (Dżeko) jak i jego obecny pracodawca "polubią Cię" (tzn wzrośnie ich współczynnik sympatii do Twojej osoby) a to zwiększy szansę na to że zawodnik wybierze akurat Twój klub spośród innych ofert. Oczywiście po otrzymaniu odpowiedzi na twe obydwie pochwały składasz normalnie ofertę za tego gracza. Najlepiej minimalnie większą niż najwyższa oferta konkurencji i ustawiasz też tak jak wspomniałem w pierwszym poście tydzień czasu na odpowiedź klubu.
Z tym że to czy opłaca się chwalić gracza i managera to zależy od tego jak długo inne zespoły już "negocjują" z Dżeko. Jeśli w jego profilu znajdziesz opis "rozważa ofertę złożona przez....." to nawet się nie zastanawiaj i jak najszybciej składaj za niego konkretną ofertę (jeśli oczywiście chcesz tego gracza w swoim klubie)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution