Nowa gra-FM nie odpowiada

vivaldi9 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.03.2010, 18:15    Pytanie
Witam. Gdy zaczynam nową grę to przy konfiguracji rozgrywek ligowych i pucharowych FM się zacina. Nie odpowiada i muszę wyłączyć grę poprzez managera zadań. Wiecie co zrobić,żeby tak nie było??
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
16.03.2010 19:05    #1
zrzuć fm-a na pasek, i czekaj :) mnie też zawsze przy nowej grze fm przestaje odpowiadać, więc po prostu zrzucam na pasek i czekam aż się załaduje ;)
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

vivaldi9 Partyzant

0
16.03.2010 19:07    #2
A długo się ładuję?
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
16.03.2010 19:16    #3
w moim przypadku zależy to od ilości lig, bazy danych, dodatkowych plików. Ale żebyś bezproduktywnie nie czekał na fm-a, to pośmigaj po necie czy coś. Ja bynajmniej tak robię i czasami zapominam o fm-ie :)
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
16.03.2010 19:25    #4
Czas ładowania i wczytania się gry jest rzeczą indywidualną. Zależy jakim komputerem dysponujesz i czy np uruchamiając FM'a masz w Windowsie w tle uruchomione jakieś inne programy. Jeśli obawiasz się że FM się zawiesza (a nie po prostu długo wczytuje) to włącz to wczytywanie "na noc" :) jeśli w ciągu dnia nie masz czasu by siedzieć z kwadrans czy tam pół godziny i wpatrywać się w ekran :)
Jeśli rano dalej będziesz na monitorze widział pasek wczytywania podczas tworzenia nowej gry...znaczy tak zwaną zawiesinę zobaczysz to...coś faktycznie masz z kompem nie tak jak powinno być.
Porównaj wtedy wymagania sprzętowe gry z konfiguracją Twojego komputera.

Możesz też metodą prób i błędów zaznaczać "coraz mniej" za każdym razem gdy próbujesz rozpocząć rozgrywkę (wybrać mniej lig, z mniejsze ilości krajów, zaznaczyć mniej piłkarzy z poszczególnych krajów/regionów itp.) I wtedy w końcu dojdziesz do"odpowiedniej" konfiguracji przy której komputer w miarę szybko (a jest to pojęcie względne ;p ) wczyta wszystkie konfiguracje rozgrywek ligowych, listy życzeń menedżerów itp.

PS. A tak w ogóle to doprecyzuj trochę i napisz jaki masz komputer i ile lig/piłkarzy zaznaczasz podczas tworzenia nowej gry/rozgrywki.

vivaldi9 Partyzant

0
16.03.2010 19:35    #5
Zaznaczyłem Holandie: 1 i 2 ligę , Polskę ekstraklasę i Hiszpanię 1 lige i wczesniej był git jak ładowałem takie ligi. Zrobiło mi się to długie ładowanie, gdy pobrałem z centrum FM plik który zmienia komentarz w grze. Wtedy zaczął mi wyskakiwać przy uruchamianiu FM-a komunikat o uszkodzonych plikach z folderu ukrytego "temponary" czy jakoś tak on się zwał. Wówczas zrobiłem reinstall FM-a lecz to nic nie dało. I teraz mam właśnie takie długie ładowanie nowej gry.Wcześniej było gitez.
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

vivaldi9 Partyzant

0
17.03.2010 17:02    #6
Panowie może mi ktoś pomóc? Zrobiłem tak jak mówi Przemu$ i czekam już pół godziny i dalej nic. Ma ktoś jakieś inne pomysły?? Proszę o pomoc!!
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

vivaldi9 Partyzant

0
17.03.2010 17:49    #7
LUDZIE POMÓŻCIE! NIE MOGĘ GRAĆ PRZEZ TO ŻE FM SIE WIESZA PRZY ŁADOWANIU ROZGRYWEK LIGOWYCH I PUCHAROWYCH! CO MAM ZROBIĆ ŻEBY TO W KOŃCU RUSZYŁO??
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
17.03.2010 17:56    #8
vivaldi9, jeszcze raz i dostaniesz pomarańczę. Jeżeli ktoś będzie znał przyczynę twoich problemów to napisze, nie musisz pisać posta pod postem.
lucasinho.blox.pl

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
17.03.2010 20:35    #9
Może wyrzuć z kompa ten alternatywny komentarz, który ściągnąłeś. Nie wydaje mi się, żeby to w nim tkwił problem, ale może.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.