Nowa łatka usłana kontuzjami??!

Hryniu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.03.2010, 08:03    Pytanie
Otóż korzystając z nowego suflera zdecydowałem się napisać tutaj o swom problemie w Aston Villi. Grę posiadam oczywiście oryginalną i nową karierę zacząłem wraz z zainstalowaniem niedawno wydanej łatki 10.3.

No i pojawia się problem z kontuzjami.

W zasadzie mam non stop 3-5 zawodników kontuzjowanych.
Nie jest to wina treningu, bo zatrudnaim najlepszych specjalistów i obciążenia są na ostatnim pasku wartości 'średnie'.

Kontuzje przydarzają się głównie podczas spotkań. Wiem i rozumiem, że w Premiership się tego nie uniknie przy szybkiej i ostrej grze, co trzy dni, ale nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło mieć stale kontuzjowanych kilku zawodników.

Na obrazku szczyt kontuzji. z którymi muszę się zmagać.

7 zawodników niedostępnych, a kolejnych 2 napewno nie dojdzie do pełni sił na następne mecze.

Moje pytanie brzmi, czy macie podobne problemy i czy jest to możliwe, jako bug najnowszej łatki?
Ostatecznie może to być tylko niefortunny zbieg okoliczności. W końcu nie takie rzeczy potrafił fundować FM...

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.03.2010, 08:05

vivi30 Partyzant

0
19.03.2010 09:31    #1
zbieg okoliczności - na obrazku widzę Beckhama ,a nie kontuzje.

Hryniu Partyzant

0
19.03.2010 09:41    #2
Becks to też przypadkowy zbieg okoliczności ;> miałem go na pulpicie i niechcący wrzuciłem zamiast właściwego screena.

Narazie brak zmian. Rozegrałem od tamtego momentu 2 mecze i kilku zawodników wyzdrowaiło, ale doszli nowi. Stale jest przynajmniej 4-5 niezdolnych do gry.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.03.2010 12:48    #3
ilość kontuzji na 10.3 jest rzeczywiście większa, ale i tak jest bardziej zbliżona do rzeczywistości - na poprzedniej łacie zdarzało mi się rozegrać cały sezon bez poważniejszej kontuzji, grając mocnym pressingiem i czasem agresywnie. Teraz trzeba uważać :)

edt. moim zdaniem to nie bug - w ostatnim meczu fazy grupowej LM Fergson miał w składzie jednego zdrowego obrońcę - nie pomijając rezerwowych!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.03.2010 o godz. 12:49

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.03.2010 13:41    #4
Jeśli chodzi o kontuzje to mam ich ogrom, i nonstop jestem zalewany informacjami np: Arrierro kontuzjowany, sprawcą urazu Panka. Drobne, lub cięższe kontuzje, ale ostatnio na mecz LE musiałem wystawić rezerwowy skład.

Również jest ogrom kartek, nawet przy grze bez wślizgów.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.03.2010 o godz. 13:42

Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

N-Dubz Partyzant

0
19.03.2010 15:09    #5
tak to rzeczywiscie prawda. Grajac lige zrobilem statystyke i z niej wynika ze prawdopodobienstwo tego ze gracz zlapie kontuzje podczas meczu jest 2/3

Czyli Kontuzja, Kontuzja, Brak, Kontuzja, Kontuzja, Brak.

Oczywiscie ''kontuzja'' to moze byc wybity palec i po 3 dniach gracz wraca do gry ale sa tez i takie ktore wymagaja pol roku abscencji.

Ogladajac mecze w niewazne jakich ligach, nie ma tyle kontuzji. Ja ogladam na Canale + sport kazdy mecz United i nie zauwazylem od czasu zlamania reki Giggs zadnej kontuzji, a jesli byla to dosyc dawno. A jesli chodzi o FM to nie tylko w meczach ale i na treningach przytrafiaja sie kontuzje, ale rzadziej.

Mowiac ogolnie sprawa troche zawalona przez SI z kontuzjami, no ale szukajac plusow mozna powiedziec ze gra ciagle naszymi gwiazdami bylaby nudna :)

U mnie Dzeko wypadl na pol roku i Macheda go zastepuje, coz zrobic

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.03.2010 15:14    #6
Jak wy marudzicie...Przecież każdy profesjonalny i liczący się w Europie klub ma potężną i szeroką kadrę zawodników w razie plagi kontuzji. Sam miałem w jednym momencie grając moim PAO kontuzje Karagounisa i Katsouranisa i jakoś sobie poradziłem. A ty Dubz marudzisz grając większym i lepszym klubem niż mój klub z Aten.
#TeamTyniec

N-Dubz Partyzant

0
19.03.2010 18:04    #7
po 1 nie marudze, jesli nie wiesz co to znaczy przeczytaj definicje tego slowa
po 2, nie wazne kim gram, ale w przypadku gdy gram 3 napastnikami i Berbatov Dzeko i Rooney zostana kontuzjowani to zadna szeroka kadra nie pomoze. Wiec mi tu nie pierdziel

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.03.2010 18:21    #8
[quote=Chod]Jak wy marudzicie...Przecież każdy profesjonalny i liczący się w Europie klub ma potężną i szeroką kadrę zawodników w razie plagi kontuzji. Sam miałem w jednym momencie grając moim PAO kontuzje Karagounisa i Katsouranisa i jakoś sobie poradziłem. A ty Dubz marudzisz grając większym i lepszym klubem niż mój klub z Aten.[/quote]

Od przechwałek i osiągnięć masz odpowiedni dział i tam coś takiego możesz wrzucić bo twoje wywody nie są związane bezpośrednio z problemem. Ja ostatnio miałem 13 graczy z 23 i musiałem ściągać grajków z rezerw i młodzieżówki

Spodziewam się, że SI jeszcze wyda łatkę oznaczoną numerem 4 w celu zlikwidowania problemu z kontuzjami i rożnymi.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.03.2010 o godz. 18:22

Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Junin Partyzant

0
19.03.2010 19:04    #9
U mnie w lechu pojawił się ten sam problem. W LE wszystko OK, kontuzja raz na jakis czas, ale w ekstarkalsie to jakaś masakra, w zeszłej kolejce straciłem 2 zawodników(Bosackiego na 3 tygodnie i Bandrowskiego na 10dni) no dobra rozumiem, moze się zdarzyć. Ale dziś grając z Ruchem Chorzów straciłem Lewandowskiego na 7-8 tygodni i Peszkę na 4-5 miesięcy, ...i tak od nowej łatki mam często, a grając Lechem nie narzekam na zbyt szeroką ławkę(choć staram się ją poszerzać), w dodatku niedługo bede grac w fazie grupowej(AS ROMA, BRUGGE,D. ZAGRZEB) i niby kto ma im strzelać bramki? Juniorzy??
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution