Wolno działający FM...

Ciartur Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.03.2010, 08:20    Pytanie
Witam,
Moj problem polega na tym, że gra strasznie wolno chodzi (wydajność komputera 5 gwiazdek i przybliżona szybkość rozgrywki również), nie dotyczy to całego FM'a - na razie gra wolno się ładowała np. gdy chciałem zobaczyć skład zespołu lub wybrałem zawodnika i dałem "cofnij", aby wrócić do składu drużyny. Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego tak jest, zwłaszcza, że jeszcze w czwartek/piątek gra chodziła normalnie z dużą bazą danych i ok. 12 ligami. Dzisiaj z kolei odpalam tylko 2 ligi, a gra haczy własnie w tych momentach (ładowanie trwa ok.30 sekund).
Wątpie, że jest to wina komputera, ponieważ wcześniej gra działała dobrze, a komputer mam następujący:
AMD Phenom 3x 2.11
Pamięć RAM DDR2 3GB

Pozatym nie pomogł reinstal, ani instalacja łatek.

Ciartur Młody aktywista

0
21.03.2010 13:14    #10
[quote2=parachutes][quote=adrianqu]Ja mam Podobny poblem Tylko ze moja wydajnosc to pół gwiazdki a szybkosc komputera to 2 :( majac odpalona tylko mala baze danych i Polska Ekstraklase.

Mam lapka Core duo 1,66 i 2 Gb ram.
[/quote]
Pocieszę Cię, mam dwa razy mniej RAMu :)

kruger 1985, ale nie można porównywać działania na XP i 7 przy innym sprzęcie. Chyba, że macie taki sam?

Wróćmy do problemu Ciartura. Próbowałeś ustawić grze wysoki priorytet w menadżerze zadań? Czy może w Win 7 nie ma takiej opcji?[/quote2]

Ustawiałem nawet na czas rzeczywisty, ale to nie pomogło. Postanowiłem zformatować kompa - może to pomoże ;)

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.03.2010 13:52    #11
U mnie za to patch 1.03 coś zaczął mieszać i za każdym razem pokazuje mi inną ilość gwiazdek, mimo że zawsze wszystko wyłączam.
#TeamTyniec

Ciartur Młody aktywista

0
21.03.2010 15:06    #12
Okazało się, że powodem były nowe sterowniki do karty graficznej. Teraz przywróciłem stare sterowniki i FM znów śmiga.

Dzięki za chęć pomocy ;)

Temat do zamknięcia moim zdaniem.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution