niezadowolenie zawodników

fmgracz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.03.2010, 19:35    Pytanie
Gram obecnie klubem Getafe. Mam w swoim składzie wielu dobrych młodych zawodników, z którymi wiąże przyszłe sukcesy klubu. Jednym z nich jest Nicolas Otamendi. Arsenal zaoferował mi za niego 10 mln euro, ja odpowiedziałem że chce 20 mln - Arsenal nie zgodził się na moje warunki, a zawodnik jest niezadowolony, że trzymam go na siłę w klubie. A przecież ja nie mówię że nie sprzedam go za żadne pieniądze, chcę po prostu otrzymać satysfakcjonujacą mnie sumę. I teraz mam pytanie - czy istnieje jakaś możliwość, aby zniwelować przynajmniej ryzyko, ze gracz będzie niezadowolony po podwyższeniu sumy odstępnego za niego / Może trzeba po prostu odrzucić propozycje bez negocjowania i za przyczynę podać, ze zawodnik jest nie do zastąpienia, albo że cena jest niezadowalająca ?

Falcon Przodownik pracy

0
31.03.2010 19:43    #1
To jest niestety urok grania słabszymi klubami. Masz dobrego grajka, przychodzi oferta z lepszego,odrzucasz i zawodnik jest niezadowolony. Spróbuj pochwalić go w mediach po kilku meczach, może mu przejdzie,ale nic pewnego. Zawsze możesz tez ustalić cenę wyjściowa na jakaś która Cie będzie satysfakcjonowała,tylko musisz uważać bo dasz np. 25 mln ,Arsenal da np. 15 mln i zarząd sam zaakceptuje transfer i wtedy nic Tobie do tego.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
31.03.2010 19:43    #2
Spróbuj zaproponować go za żądane 20 milionów. Może pokaże mu to, że możesz go sprzedać, ale tylko za żądaną kwotę.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
31.03.2010 19:46    #3
Jeżeli chcesz za zawodnika otrzymać zadowalającą kwotę to wg mnie możesz np. w opcjach transferu zaznaczyć, że sprzedasz go za 10 mln euro, ale dołączasz klauzulę - np. otrzymasz kolejne 5 mln euro jeśli zawodnik w nowym klubie rozegra 20 spotkań.
Kupujący zespół chętniej przystanie na takie rozwiązanie niż wyłożenie jednorazowo większej kwoty, Ty w sumie też będziesz zadowolony, bo dostaniesz kasę, no i zawodnik nie będzie marudzić, bo po prostu przejdzie do nowej ekipy.
…(…)…

K0ras Młody aktywista

0
31.03.2010 19:53    #4
Jest niezadowolony no i co z tego? Pobędzie 2-3 miesiace i przestanie.

Z własnego doswiadczenia wiem, ze nie ma sie co tym zamartwiac, na palcach 1 reki moge policzyc zawodnikow dobrych korzy odeszli bo nie chcieli podpisac kontraktu. Bardzo pomaga prsesuniecie do rezerw, po miesiacu zawodnik juz nie bedzie marudził a i zgodzic sie powinien na nowy kontrakt bez problemu.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
01.04.2010 02:17    #5
Hmmm. Od siebie mógłbym dodać (w kwestii zysku z tego transferu), że możesz też zarobić na tym transferze jeśli np zgodzisz się na kwotę którą oferuje Arsenal [czyli te 10 mln €] ale w klauzuli zaznaczyć np 50% kwoty z następnego transferu. Możliwe że Arsenal się zgodzi a jako że jest to klub z reputacją większą niż klub który Ty prowadzisz to bardzo możliwe, że po transferze definitywnym i rozegraniu przez owego gracza pewnej liczby spotkań (a nawet sezonów) jego wartość na pewno wzrośnie i pewnie prędzej czy później (jeśli oczywiście gracz się wykaże i "wypromuje" w Arsenalu) to zgłosi się po niego klub...o reputacji większej niż Arsenal (a trochę jest tych klubów...no i oczywiście należy wziąć pod uwagę, że w trakcie gry reputacja klubów się stale zmienia) i że ten klub zapłaci więcej niż..."nowa" albo raczej "obecna" wartość tego piłkarza po tych np. kilku sezonach w Arsenalu. Czyli jeśli np ten Nicolas Otamendi będzie po kilku latach wart np. 20mln € a powiedzmy Barcelona zdecyduje się go kupić za 25 mln € to...wtedy już twój (całkowity) zysk z tego transferu (czyli wartość sprzedaży+50% z kolejnego transferu) będzie wynosił więcej niż 20 mln które "obecnie" chcesz uzyskać :)

rafee Młody aktywista

0
01.04.2010 09:55    #6
Ogólnie negocjować możesz ale do 50% wartości zawodnika, a nie tak jak w twoim przypadku 100% w górę. Daj dodatkowe klauzulę zysku z nastepnego transferu (im większa im większego się spodziewasz następnego transferu). A jeśl zawodnik dalej marudzi, to radzę ci sprzedaj go po cenie rynkowej, bo i tak będzie grał piach
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

K0ras Młody aktywista

0
01.04.2010 10:24    #7
Na takiej zasadzie to sie nic nie zdobędzie nigdy wiekszego.

Nigdy nie zauważyłem by wplynelo to jakos znaczaco na forme zawodnika.

Ja bym go odsunął do rezerw na miesiac.

Zakładając ze wygra Getafe LM sytuacja bedzie wygladala tak, reputacje bedzie mial krajowa dalej, zawodnicy kontynentalna a ci najlepsi swiatowa, zara po 7 z 11 zawodnikow z podstawowego skladu zglosi sie pare klubów, przecież nie sprzeda ich wszystkich : )

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
01.04.2010 10:34    #8
Jak chcesz uniknąć jego niezadowolenia, to ustal mu wysoka cenę - np. 100 mln euro. Ofert nie będzie. Zainteresowanie tak, ale bez żadnych konkretnych ofert.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.04.2010 10:38    #9
[quote=Jacko]Jak chcesz uniknąć jego niezadowolenia, to ustal mu wysoka cenę - np. 100 mln euro. Ofert nie będzie. Zainteresowanie tak, ale bez żadnych konkretnych ofert.[/quote]

Nie wiem jak w FMie 2010, ale w CMie 10 piłkarz jak się mu tak zawyża cenę jest niezadowolony...
#TeamTyniec

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.