Czy logopack spowolni rozgrywkę?

Craxa fan Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.04.2010, 18:55    Pytanie
Witam. Przed chwilą ściągnąłem megapack logosów do FM 2010. Wszystko działa( oprócz Poloni Bytom i Poloni Warszawa:-)). Czy to wpłynie bardzo na szybkość rozgrywki?
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
0
01.04.2010 19:24    #1
Nie powinno, chyba że masz jakiś komputer sprzed czasów Mieszka I i jego bandy.

Użytkownik uznał post za pomocny

0
01.04.2010 19:30    #2
Dzięki Przemko. Kompa mam dobrego, czyli miła dla oka zabawa będzie;-)

parachutes Młody aktywista

0
02.04.2010 15:03    #3
Generalnie dodatki graficzne wpływają na czas ładowania się kolejnych okienek (od kliknięcia do pojawienia się na ekranie komputera), co widać gdy wyłączy się wszystkie graficzne dodatki (np. zmieniając ścieżkę dostępu do tych plików w ustawieniach gry). Przy lepszym sprzęcie różnice te są tak jak pisze przemkoo niewielkie :) Sam mam raczej stary sprzęt ale nie wyobrażam sobie gry bez minimum 5 GB dodatków graficznych... Kitsy, wszystkie loga, tysiące twarzy - to bardzo poprawia wrażenia z gry. Reasumując: nie wahaj się, graj z dodatkami!

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

0
02.04.2010 20:33    #4
Gram z dodatkami, ale skina ciemnego zostawiam oryginalnego:-). Jeszcze mam problem z logami reprezentacji bo zostały nie zmienione i są flagi tylko. Klubowe loga są ok, ale reprezantacyjne nie weszły niestety.. FM 2010 mega logopack. Dodam że u kumpla weszły, ale dopiero jak skina mizouri ściągnął, a ja skina nie zmienię i nie będę oglądał loga PZPN;-)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.04.2010 20:46    #5
Dla potomnych, którzy za jakiś czas, szukając odpowiedzi na to samo pytanie, znajdą ten wpis:

- przy sprzęcie 2,5 GHz Celeron, 1 GB RAM i ze zintegrowaną kartą graficzną wszelka dodatkowa grafika wyraźnie opóźnia grę. Gra na "gołym" FM, jak pisze parachutes, jest mniej przyjemna i klimatyczna, ale - da się grać.

Szybki RAM, oraz jakakolwiek grafa poza "integrą" powinna temat załatwić.

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

0
02.04.2010 22:02    #6
Mam laptopa 1.9 GHz, ale 4 GB RAM , a co do karty graficznej to nie wiem. Kupowałem kompa pod internet i pod FMa, bo wiem że im więcej pamięci operacyjnej tym lepiej. Ale po ściągnięciu megapacka stwierdzam że gra nie zwalnia tylko jej wczytywanie jest ciut dłuższe, a to można przeboleć bo te logosy cieszą oko:-)

0
03.04.2010 00:16    #7
Dla potomnych, pod C2D T5500 1,4 GHz x 2 i 1 GB RAM też gra z dodatkową grafiką wyraźnie opóźnia grę :)

Craxa fan, nie zmieniaj sobie grafik reprezentacji na loga typu: PZPN zamiast flagi polskiej. Potem przy wszystkich zawodnikach nie będziesz miał flag. Taka moja opinia - odradzam, bo sam testowałem.

0
03.04.2010 01:10    #8
Parachutes, ja Bogu dziękuje że mi wskoczyły tylko loga klubowe, bo u kumpla wskoczyły wszystkie i kolo nie wie jakiej narodowości są zawodnicy;-) Sprawdzał jakiegoś z Monserratu bo po logosie myślał że to zdolny Serb;-) A na PZPN patrzyć nie mogę, tym bardziej w FMie, bo gra mnie ma odprężać a nie denerwowac;-)

0
03.04.2010 01:24    #9
Kumpel może ustawić poprawne wyświetlanie flag, wystarczy że skasuje folder nations z logopacku (mówię z pamięci, więc może być źle lub niedokładnie) i przeładuje w ustawieniach skórkę.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.