FM 2008 zawiesza się w trakcie rozgrywki

hilik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.04.2010, 13:39    Pytanie
Mam nastepujacy problem: nagle bez zadnych wczesniejszych problemow gra sie zaciela i nic sie nie dzieje. Jesli ktos mial podobny problem lub wie jak go rozwiazac o ile sie wogole da to prosze o pomoc. Poprzedni zapis jest na tyle dawno, ze watpie by kontynuowanie kariery sprawialo mi dotychczasowa przyjemnosc.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.04.2010, 13:46

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
02.04.2010 17:03    #10
Tak. Przede wszystkim, zrobić kopie zapasową pliku save z tą karierą :)

Możesz spróbować iść na 1 dzień na urlop. tzn w tym feralnym terminie w którym gra Ci się zawiesza. Jeśli to nie pomoże to możesz np. spróbować zrobić re-instal gry. Ale pamiętaj by po instalacji gry zainstalować najnowszą łatkę.
Wczytaj potem ten save i sprawdź czy wszystko jest już dobrze. Jeśli dalej będzie się zawieszało, napisz tutaj to pomyślimy dalej co z tym zrobić.

Sprecyzuj też ile lig grywalnych ustawiłeś w tej karierze i na jakiej bazie danych oraz napisz jakim komputerem dysponujesz.

hilik Partyzant

0
02.04.2010 17:45    #11
Ty nie rozumiesz problemu.. Nigdy mi sie nie zawiesila gra. Nagle sie zaciela i ja ciagle na pasku trzymam w tym momencie zawieszenia gre. Jesli mam wylaczyc fm metodą zakończ proces to to jest równoznaczne z zakończeniem tej kariery bo za daleko mam poprzedni zapis.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
02.04.2010 18:03    #12
Teraz to już zrozumiałem o co chodzi. Nie odpowiedziałeś jednak na wcześniejsze pytanie czy ingerowałeś w jakikolwiek sposób w grę jakimiś edytorami czasu rzeczywistego??.
Zakładam tzn podejrzewam że tak, bo na screenie widać jak na tej twojej karierze stworzyłeś sobie 2 managerów bo widać tam próbę zmiany użytkowników z Milanu na Romę (czyżby po to by przetransferować sobie jakichś graczy z jednego klubu do drugiego? :P )
Pytam, bo nie wspomniałeś w pierwszym poście nic o tym że grasz na jednym komputerze z kolegą czy z kimś. O nic nie oskarżam a jedynie pytam. Bo jeśli używałeś podczas tej kariery jakiegoś edytora czasu rzeczywistego (manipulowałeś stanem klubowego konta, sumy na transfery i płace, zmieniałeś statusy graczom, zaniżałeś/zawyżałeś ich wartość itp. itd.) TO...te "przycięcie" o którym piszesz może być bezpośrednim skutkiem zabawy edytorem.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.04.2010 20:42    #13
Jeśli gra nie odwiesiła sie przez parę godzin, to w mojej opini, i wedle mojego doświadczenia, aplikacja wpadła w jakąś pętlę. Jeśli kilukrotne kliknięcie "backspace" nie pomoże (tudzież "esc" albo "pause/break";) - gra jest stracona.

Wybacz, że od razu spisałem tą sprawę na straty, ale jestem realistą.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
03.04.2010 00:13    #14
Na przyszłość, save co tydzień zapisywany do 3 różnych plików.. przykro mi :( też przez takie coś przechodziłem. Nie odwiesiła się.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.