Problemy osobiste zawodnika

jimiH1967 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.04.2010, 14:56    Pytanie
Witam, jestem nowy na forum. W FM-a gram jednak nie od dziś, jestem też częstym gościem na tej stronie. Ale do rzeczy...
Zaczynam 4 sezon Tottenhamem. Jest lipiec, okienko transferowe, mam jeden talent, na który bardzo liczę - Khouma Babacar. Chyba nie muszę go przedstawiać. Rozwija się, strzela bramki, jest ok. Tylko jest jeden problem - od około 3-5 mies. Babacar ma problemy osobiste. Niedawno w "osobistych" pojawiło w samopoczuciu, że "czuje się niepewnie" i w "pomniejszych problemach", że "ma problemy osobiste". Niby nic wielkiego, gra nadal dobrze, bez zarzutu, ponadto morale ma znakomite a moje nazwisko widnieje w jego rubryce "ulubieńcy". Tylko, że przez te jego problemy nie mogę przedłużyc z nim kontraktu! Przy proponowaniu daje jasno do zrozumienia,że nie chce przedłużać kontraktu. A kontrakt kończy mu się za rok...
I tu moje pytanie - co robić?

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.04.2010 15:13    #1
Tak jest często z obcokrajowcami. Najlepiej wyślij go na urlop, tam nabierze siły i w przeciągu 1-2 miesięcy powinien powiadomić Cię, że urlop dał efekty i czuje się już dobrze w klubie. Ponadto powiedz mu by zarekomendował jakiegoś zawodnika lub członka sztabu szkoleniowego.

0
05.04.2010 15:17    #2
Wiem, że tak jest z obcokrajowcami, ale on już jest u mnie 3 sezon... I dopiero teraz ma ten problem. Na urlop za bardzo pozwolić sobie nie mogę, zaczynam ligę, on już u mnie gra (chyba,że to będzie ostateczność;)). Z tym zarekomendowaniem to spróbuję, dzięki.
Albo jednak wyślę go na urlop.;) Dzięki za pomoc.;) Pozdrawiam
A jeszcze tylko pytanie - czy po miesiącu urlopu nie spadną mu atrybuty?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.04.2010 o godz. 15:23

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.04.2010 15:35    #3
Raczej nie, a jeżeli tak, to powrócą po miesiącu lub dwóch :) Możesz jeszcze dać mu w statusie niedostepny do wypozyczenia i niezastapiony dla klubu. Wtedy poczuje się pewniej :)

parachutes Młody aktywista

0
05.04.2010 18:47    #4
Najpierw go poproś o to by zarekomendował piłkarza albo członka sztabu szkoleniowego. Dopiero potem, jak nie pomoże wyślij go na urlop. Może się jednak okazać, że i po powrocie będzie miał dalej problemy. Kiedyś tak 3 razy z rzędu wysyłałem jakiegoś piłkarza ze swojej Łęcznej do Argentyny, nie pamiętam czy pomogło.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.04.2010 19:30    #5
[quote=parachutes]Najpierw go poproś o to by zarekomendował piłkarza albo członka sztabu szkoleniowego. Dopiero potem, jak nie pomoże wyślij go na urlop. Może się jednak okazać, że i po powrocie będzie miał dalej problemy. Kiedyś tak 3 razy z rzędu wysyłałem jakiegoś piłkarza ze swojej Łęcznej do Argentyny[/quote]

Ja miałem to samo (tyle, że nie Argentyna, a WKS), i też wysłałem kolegę 3 razy na urlop do mamuni.

[quote=parachutes]nie pamiętam czy pomogło.[/quote]

Ja pamiętam - nie pomogło :(
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
05.04.2010 19:56    #6
Ale czasem pomaga.. Najlepiej zatrudniać graczy z wysokim poziomem Adaptibility. Jak ktoś nie korzysta ze Genie Scouta, to wydaje mi się, że w raportach skautów w słabych stronach gracza może być informacja o tym, że ma problemy z przystosowaniem się do nowego miejsca. Ale to dziwne, bo Khouma Babacar według mojego Genie Scouta jest mentalnie w porządku. A nawet gdyby miał niski poziom Adaptibility, to nie ujawniłoby się to po 3 czy 4 sezonach, tylko od razu...
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

0
05.04.2010 21:25    #7
[quote=parachutes]Ale czasem pomaga.. Najlepiej zatrudniać graczy z wysokim poziomem Adaptibility. Jak ktoś nie korzysta ze Genie Scouta, to wydaje mi się, że w raportach skautów w słabych stronach gracza może być informacja o tym, że ma problemy z przystosowaniem się do nowego miejsca. Ale to dziwne, bo Khouma Babacar według mojego Genie Scouta jest mentalnie w porządku. A nawet gdyby miał niski poziom Adaptibility, to nie ujawniłoby się to po 3 czy 4 sezonach, tylko od razu...[/quote]
Dlatego też napisałem, że jest to dziwne. Miałem problemy z Argentyńczykami ale to w 1 sezonie, a Khouma już w zdobywa u mnie bramki w Premier League, wszystko ładnie... No ale nic, napisze jeszcze dzisiaj czy pomogło.
Ha, wrócił po niecałym miesiącu, powiedział, że już nie tęskni za domem, w osobistych ma,że jest szczęśliwy grając w tym klubie.;) Ale niestety najważniejsze nie jest spełnione. Dalej nie chce przedłużyć kontraktu...;/
Sorry, że cały czas tak męczę, ale nie wiecie jaka może być przyczyna tego,że Babacar nie chce przedłużyć kontraktu? Morale ma znakomite jestem jednym z jego ulubieńców, jest szczęśliwy, że gra u mnie w klubie, jest jeszcze zaszczycony grą u boku takiej gwiazdy jak Modrić...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.04.2010 o godz. 22:37

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution