Który klub ma piłkarzy na których można najlepiej zarobić?

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.04.2010, 21:03    Pytanie
Jak w temacie. Szukam klubu, który ma takich piłkarzy na których mogę najwięcej zarobić. Chcę sprzedać największe gwiazdeczki i zostać milionerem :D Real odpada. Na którym klubie zarobie najwięcej?
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Szobinho Młody aktywista

0
16.04.2010 22:58    #10
powiem tak, lille odpadlo. maxymalnie wyciągnął bym 20 mln, ciezko sprzedać. sprawdze sporting i sie jutro wypowiem.
'Por Que?No Entiendo Por Que'

pawelbarca1993 Partyzant

0
16.04.2010 23:46    #11
jesli chodzi o francje to polecam toulouse. po w miare dobrym sezonie powinienes miec sporo ofert za graczy takich jak m'bengue, gignac, sissoko, fofana czy capoue. naprawde polecam. wiem co mowie, bo sam gram tuluza i po wicemistrzostwie z trudem udalo mi sie ich utrzymac w druzynie :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.04.2010 o godz. 23:47

"Seny, pit i collons!"

szczepek Młody aktywista

0
17.04.2010 00:08    #12
a ja polecam South China z Hongkongu xD

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.04.2010 01:59    #13
Może Man City? Kilku na pewno dobrze sprzedasz, a z kasą też źle nie jest :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
17.04.2010 07:28    #14
...no to ja zainterweniuję i zaproponuję coś ZUPEŁNIE innego :]

Ja jako fanatyk ligi argentyńskiej proponowałbym Boca Juniors.
Zespól ten, jest znany ze szlifowania piłkarskich perełek i sprzedawania ich za grube miliony do europy. Że wymienię chociażby takich graczy jak: Nicolás Burdisso, Fabricio Coloccini, Fernando Gago, Rodrigo Palacio, Walter Samuel, Carlos Tévez, Juan Sebastián Verón, Gabriel Batistuta.
Wymieniam tu jedynie kilku graczy, którzy przewinęli się przez ten klub i na sprzedaży których Boca zarobiła łącznie...naprawdę grube miliony euro.
Co prawda w obecnym sezonie Boca Juniors jest pogrążona w kryzysie (14 miejsce w tabeli Clausury) ale w podobnym kryzysie są również River Plate (na chwilę obecną 18 miejsce w tabeli) oraz San Lorenzo (16 miejsce).

Sama liga argentyńska jest ciekawa bo to istna wylęgarnia talentów. Tam nie kupujesz piłkarzy za miliony euro ale wychowujesz od podstaw swoich juniorów lub sprowadzasz ich z innych klubów argentyńskich za grosze i szlifujesz na gwiazdy, po czym sprzedajesz ich do europy...i tak w kółko. Czysty zysk.

Dodatkowo liga może się wydawać ciekawa ponieważ jej system rozgrywek jest z lekka inny, niż ten w europie. Przede wszystkim, rozgrywasz tam w ciągu roku tak jakby 2 sezony. Sezon otwarcia (Apertura) oraz sezon zamknięcia (Clausura).
Jeśli do tego dodać jeszcze, że system relegacji z ligi jest zupełnie inny niż "u nas", to już ta liga będzie całkiem atrakcyjna dla tych, którzy obawiają się, że mogą sobie w niej nie poradzić a to dlatego, że nawet zajęcie ostatniego miejsca w lidze "nie gwarantuje" spadku do niższej klasy rozgrywkowej.
Dzieje się tak dlatego, że o spadku do niższej ligi decyduje tam tzw. "tabela spadkowa" w której zlicza się średnią punktację z kilku poprzednich sezonów.
Prawda jest taka (o czym zapewniał mnie w rozmowie Bartłomiej Rabij - komentator meczy z ligi argentyńskiej i brazylijskiej w "telewizji N" oraz dziennikarz tygodnika "tylko piłka" - a wiec osoba jak najbardziej kompetentna w tej kwestii) że system z tą "tabelą spadkową" został przeforsowany oraz stworzony tylko i wyłącznie, by chronić interesy największych zespołów w lidze. Dzięki temu, w przypadku "nieudanego sezonu" (jak to ma akurat miejsce w tym roku) największe firmy nie spadną z ligi nawet, gdyby zajęły ostatnie miejsca w tabeli Apertury i Clausury.
By spaść, musieli by regularnie przez kilak lat okupować dolne rejony tabeli. W co wątpię.

Ktoś może powiedzieć, że liga argentyńska jest mało atrakcyjna bo grając w Ameryce południowej nie ma emocji związanych z Europejską Ligą Mistrzów.
Otóż tam też są ciekawe rozgrywki pucharowe.
Przede wszystkim Copa Libertadores czyli tzw puchar wyzwolicieli a także nie mniej ciekawe Copa Sudamericana.

Reasumując. Moja propozycja jest następująca:
Liga - argentyńska
Zespół - Boca Juniors (lub River Plata albo San Lorenzo jeśli nie jesteś przekonany co do Boca Juniors)

Falcon Przodownik pracy

0
17.04.2010 09:11    #15
Nie wiem czy w fm 10 też ale ja w 08 w Celticu zarobiłem sporo kasy.
Boruc za 28 mln do Bayernu
Mcgeady za 15 mln do Aston Villi
Donati za 9 mln do Sunderlandu
wszystkie kwoty w euro
Jeśli chcesz mogę screen podesłać
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.04.2010 09:37    #16
@qstosh: Argentyńskie drużyny mają jeden zasadniczy minus- żeby sprzedać z nich zawodnika do Anglii ( a statystycznie to tam najwięcej dociera talentów) muszą mieć pozwolenie.

Na Ukrainie można nieźle zarobić, bodaj Bolson wspominał o Metalurh Zaporoże.
#TeamTyniec

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
17.04.2010 09:58    #17
[quote=Chod]@qstosh: Argentyńskie drużyny mają jeden zasadniczy minus- żeby sprzedać z nich zawodnika do Anglii ( a statystycznie to tam najwięcej dociera talentów) muszą mieć pozwolenie.[/quote]
Wiem. Ale to samo tyczy się graczy z Brazylii, Meksyku, Kolumbii, Paragwaju, Nigerii, Kamerunu, Ghany etc. etc. i wszystkich innych państw spoza UE :)
Poza tym, jeśli zdecydujesz się grać w Argentynie i zaczniesz sprzedawać graczy to nie tylko angielskie kluby będą się po nich zgłaszały, ale także potęgi (lub tzw średniaki) z innych lig, które nie mają aż tak restrykcyjnego prawa odnośnie pozwolenia na pracę. Jeśli zgłosi się do Ciebie np Arsenal oraz Real, to możesz przecież dla pewności odrzucić ofertę z Anglii by uniknąć ewentualnego unieważnienia transferu w skutek odmowy pozwolenia na pracę :)

edit.

Szobinho jeśli zdecydowałbyś się na ligę argentyńską, to proponowałbym pobrać TO (co prawda to jest w wersji beta o ile dobrze pamiętam ale mimo to całkiem dobrze zrobiono te ligi).
Znajdziesz tam najniższe klasy rozgrywkowe dostępne w Argentynie. Łącznie to ponad...450 drużyn, którymi można rozpocząć rozgrywkę...a uwierz mi..tam liczba grup tudzież poszczególnych klas rozgrywkowych jest naprawdę liczna.
Pomyśl tylko, ileż talentów mógłbyś tam odnaleźć do "twojej" Boca Juniors...o ile zdecydujesz się na grę tym klubem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2010 o godz. 10:16

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.