Taktyka kreatorem czy klasycznie?

JS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.04.2010, 14:33    Pytanie
j/w
W FM10 używacie kreatora czy przełączacie na klasyczny widok taktyki z tymi wszystkimi old school'owymi suwaczkami rodem ze starszych menedżerów? (taktyka->konwertuj na klasyczną). Na czym wam się lepiej gra i dlaczego?

ostatnio używałem obu trybów tworzenia taktyki i jakoś nie mogę się zdecydować przy którym zakotwiczyć na stałe. ciekawy jestem zdania innych ;)

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.04.2010, 14:38

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.04.2010 00:54    #10
[quote=parachutes]Czyli mając indywidualne polecenia ustawianie innych w stylu "chwila odpoczynku" nie ma sensu?[/quote]

Dokładnie. Ten temat był już kiedyś poruszany - niestety, jeśli wszsycy piłkarze będa mieli ustawione wszystkie parametry (w sensie nie będą domyślnie, tylko zaznaczone, i ustawione), to polecenia z ławki mogą co najwyżej wpłynąć na ustawienia zespołu, jak np. tempo gry. Jeśli i to jest ustawione przez gracza - polecenia z ławki możesz sobie wydawać do woli - żaden z nich nie zadziała. I daltego ja wolę Generatora, i zero ustawień - gra się bardzo przyjemnie, a w trakcie meczu ma się duży wpływ na grę. A tak, jak chcę nagle zmienić jakiś element gry, to muszę w kazdego gracza profil wejść, i zmienić? Tyle czasu to nie mam :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
29.04.2010 07:58    #11
No tak mi się wydawało, dzięki że mnie upewniłeś. Ja robię jeszcze inaczej - wchodzę w taktyce w widoku np. w "nastawienie" i zmieniam każdemu piłkarzowi bez przechodzenia w 'profil' każdego z nich. Najczęściej zmieniam góra dwa parametry plus w drużynowym panelu sterowania linię obrony, tempo i szerokość.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
29.04.2010 14:48    #12
[quote2=Godman]I daltego ja wolę Generatora, i zero ustawień - gra się bardzo przyjemnie, a w trakcie meczu ma się duży wpływ na grę. A tak, jak chcę nagle zmienić jakiś element gry, to muszę w kazdego gracza profil wejść, i zmienić? Tyle czasu to nie mam :)[/quote2]

Gram identycznie jak Godman moją Gwardią. Jak ktoś czyta moje manifesty, to wie, że idzie mi takim systemem "całkiem całkiem" :).
…(…)…

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.04.2010 19:15    #13
[quote3=gilbert_busko][quote2=Godman]I daltego ja wolę Generatora, i zero ustawień - gra się bardzo przyjemnie, a w trakcie meczu ma się duży wpływ na grę. A tak, jak chcę nagle zmienić jakiś element gry, to muszę w kazdego gracza profil wejść, i zmienić? Tyle czasu to nie mam :)[/quote2]

Gram identycznie jak Godman moją Gwardią. Jak ktoś czyta moje manifesty, to wie, że idzie mi takim systemem "całkiem całkiem" :).
[/quote3]

Wow! Nie jestem jedyny! (jest Nas dwóch :)))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.