Grają kiepsko.

oski226 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.04.2010, 15:15    Pytanie
Witam mam problemik dotyczący gry mojej drużyny grającej w ostatniej lidze angielskiej Dorchester Town. Grm już 6 sezon ale moja drużyna gra bardzo kiepsko cały czas ledwo się utrzymuję w próbowałem już wszystkiego (taktyk z neta, własnych, ustalanie składy i tym podobne kupiłem najlepszych zawodników jakich się dało) w sparingach wygrywam po 7-0 jednak w meczach ligowych coś się sypie( a wyjazdy to na 99% porażka) a doświadczenie z tą grą mam bardzo duże, w każdej wersji Fm-a (nawet w tej innym klubem) wyprowadzałem zespól o kilka lig wyżej w tym założyłem sobie że w 2050 awansuję do Premiership(może Championship) a tu z taką formą chyba nigdy nie opuszczę blue sqare south teraz gram 4-2-1-3 na patchu 10.0.2.
Proszę o jakieś porady co zrobić aby poprawić grę zespołu.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.04.2010, 15:30

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
28.04.2010 15:47    #1
Może grasz a'la Real Madryt i wymieniasz skład co roku? Spróbuj ustalić także jedną taktykę i ewentualnie dokonywać jakichś nieznacznych modyfikacji, ponieważ jeśli co mecz ustawiasz taksę z kosmosu, to twoi piłkarze nie łapią, o co chodzi i się gubią. Skoro masz kaplicę na wyjazdach, to zagraj bardziej defensywnie, z nastawieniem na kontrataki. Jednak najważniejsze jest to, żeby twoja drużyna się zgrała i wiedziała, o co Ci chodzi. Pozdrawiam ;)
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

oski226 Partyzant

0
28.04.2010 15:56    #2
Składu nie zmianiam całkowicie tylko dokupuję i napewno zgrywają się w sparingach. Co do takty grałem jedną przez 3 sezony a potem testowałem co sezon nową i nic.
ps. właśnie przed chwilą miałem serie 4 zwycięstw z rzędu nagle coś "strzeliło" w zespole i kolejne 4 porażki z rzędu - obłęd.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2010 16:25    #3
Słaba motywacja? Może zbytnio poddajesz ich presji w szatni.
#TeamTyniec

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2010 18:20    #4
Zainstaluj 10.3.

Nie ma za co :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
28.04.2010 19:38    #5
Jak strzelisz bramkę to ustaw wąskie pole gry i szybkie tempo, a jak tracisz odwrotnie. No i nie graj na 10.2, tylko na 10.3, tak jak pisze Godman. Nie musisz zaczynać gry od nowa.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

JS Partyzant

0
28.04.2010 20:06    #6
z mojego doświadczenia wynika, że słabymi drużynami ( w stosunku do realiów lig, w których grają ) lepiej jest grać ( klasyczne suwaki) z lekko defensywnym nastawieniem, wąskim polem gry, wolnym rozegraniem piłki, lekko ograniczoną swobodą taktyczną, cofniętą linią obrony i agresywnym odbiorem. krycie strefowe, kontrataki i pułapki ofsajdowe wyłączone. ustawienie 4-1-2-1-2. boczni obrońcy czasem biorą udział w atakach, ale skupiają się na defensywie. dla DM oczywiście odbiór lżejszy niż reszta drużyny, bo dużo wolnych będzie na 20 metrze. jeden napastnik niech będzie raczej rosły i umiejący rozegrać i przetrzymać piłkę,a drugi skupią się wyłącznie na ataku i nie cofa się wgłąb pola. 5 meczów dla team'u na wprowadzenie i będzie dobrze. mi sie tym systemem gra wyśmienicie, więc jak jesteś w kropce to może spróbuj go prowadzić.może pomoże

no i dbaj o morale graczy, bo jeżdzenie po nich w rozmowach pomeczowych wyników już nie zmieni, ale może jedynie zjechać w dół ich samopoczucie. skrzyczeć raz na x czasu wystarczy w zupełności, nawet jeśli zasługują na częstsze joby.nawet największy grajek nic nie ugra ze słabym morale.
lekka rotacja w składze, żeby nie grali przemęczeni i będzie ok
PS; i oczywiście ściągnij łatkę 10.3

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 28.04.2010 o godz. 20:13

adson43 Partyzant

0
28.04.2010 20:14    #7
Powiem ci tak. Spróbuj łatke 10.3, po raz, po dwa stwórz zgrany kolektyw:), po trzy może niskie morale masz, może coś mówisz na konferencjach prasowych co im sie nie podoba, po cztery, dawaj im odpoczynku troche;)

ZioOom Partyzant

0
29.04.2010 22:18    #8
Jeżeli będziesz co chwila zmieniać taktykę to wiadomo że nim zespól się odnajdzie przegra jeszcze wiele meczów. Ustaw jedną taktykę i daj troche się odnaleść swoim piłkarzą. Wilele transferów także powoduje zamieszanie w zespole ponieważ piłkarze boją się o wystepy w klubie oraz muszą się dostosować do innego tępa gry, innych zagrań itp, więc wieksza liczba transferów ( tymbardziej zawodników którzy mają grać w pierwszym składzie) jest złym pomysłem...
klikajcie pomógł jak pomogłem.... ;)

oski226 Partyzant

0
06.05.2010 20:30    #9
No więc wgrałem 10.0.3 i w następnym sezonie zająłem 4 miejsce lecz odpadłem w barażach a w aktualnym dalej grają kiepsko zacząłem grać 4-1-2-1-2, problem polega na tym że grają seriami np. 5 zw z rzędu żeby potem 5 porażek z rzędu. Skład jest spokojnie na awans ale brakuje tego czegoś.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.