Brak Rozwoju

Scross Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.04.2010, 16:01    Pytanie
Witam.
Przejdę od razu do sedna... Otóż gram Leszkiem, mam rok 2014 oczywiście tonę pucharów na półkach i wielu zawodników z wysokim PA ( 4x 189) i kilku z nieco mniejszymi.
Current i Potential Rating mają w granicach 80%, a mimo wszystko się nie rozwijają. Dwoje z moich newgenów ma już 24 lata, a nie są nawet blisko potencjału Ability Difference wynosi coś koło 40. Treningi to lekko zmodyfikowana wersja Tug's Training, a trenerzy mają po 4 gwiazdki. W składzie juniorzy grają dosyć często, zwłaszcza Ci co mają te 24 lata. Czy zna ktoś jakieś wytłumaczenie tudzież sposób na ich rozwój? Gdzieś czytałem albo ktoś mi mówił, że w szmaciankach piłkarze nie osiągają wysokich CA, to prawda?
Z góry dziękuje.

Scross Partyzant

0
29.04.2010 16:57    #10
Masz rację:P

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.04.2010 18:54    #11
[quote=Arek96]Skoro gość ma Currentu np. 81, a Potentialu 86, to jak ma się rozwinąć? :>[/quote]

jak to jak, o 5 oczek jeszcze może wskoczyć :D

Na poważnie - Arek ma rację. Możliwości są wyczerpane, lepsi nie będą.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

ZioOom Partyzant

0
29.04.2010 22:08    #12
Powody mogą być nastepujące;

- zły stan bazy treningowej,
- słabi treneży,
- brak wypożyczań zawodników do słabszych lig, czyli tam gdzie mogą nabrać doświadczenia w regularnej grze o punkty,
- brak ogrania w rozgrywkach ( czy to 1 skład czy to U-21)
- oraz zawodnicy, którzy z góry są skazani na brak widocznego rozwijania się
klikajcie pomógł jak pomogłem.... ;)

parachutes Młody aktywista

0
30.04.2010 23:05    #13
Ja ostatni sezon patrzę na poziom znużenia (jadedness bodajże) i wstawiam do składu w pierwszej kolejności tych, którzy mają ten parametr najniższy. Od tego czasu przyrosty zaczęły być dużo większe niż normalnie. Jadedness w granicach 0 jest optymalnym poziomem, by gracz rozwijał się. Ale to tylko moja teoria :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.04.2010 23:17    #14
[quote=parachutes]Ja ostatni sezon patrzę na poziom znużenia (jadedness bodajże) i wstawiam do składu w pierwszej kolejności tych, którzy mają ten parametr najniższy. Od tego czasu przyrosty zaczęły być dużo większe niż normalnie. Jadedness w granicach 0 jest optymalnym poziomem, by gracz rozwijał się. Ale to tylko moja teoria :) [/quote]

Ja zawsze odnoszę FM-a do prawdziwego życia, bo myślę sobie, że twórcy nie wzięli zależności wpisanych w mechanizmach gry z kosmosu. I tak - u mnie w robocie aktualnie dzieją się ch..owe rzeczy, moje jadedness jest już na maksa, i cały dzień w pracy siedzę na CM Rev. Także zakładam, że masz rację - zwłaszcza, że u mnie najlepiej rozwijają się zawodnicy, którzy np. grają w U-21, a dostali parę szans w pierwszym składzie.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

0
01.05.2010 00:07    #15
Zauważyłem, że młody gracz, który świeżo z U21 przeszedł do pierwszego składu szybko osiąga wysokie jadedness, więc nie wpuszczam go za często (i faktycznie zaczął się rozwijać, bo wcześniej dwa sezony miał CA bez drgnięcia prawie).

Godman, może dzięki temu, że siedzisz na cmrev i Twoje jadedness ma szansę spaść - będziesz wydajniejszy w pracy! ;)

K0ras Młody aktywista

0
01.05.2010 10:31    #16
jadedness w tym kontekście nie jest jako znużenie a jako zmeczenie :)

ZNuzony gra w 1 skladzie moze byc 39 latek. A mlody gracz na pewno nie bedzie znuzony. Bedzie gryzl ziemie by pozostac w 1 skladzie a jak bedzie gryzl to bedzie sie meczyl :)

Po pewnym czasie zawodnik mlody nie bedzie w staie wyjsc po za 95% kondycji, w tedy najlepiej dac mu odpocząc.

0
01.05.2010 18:46    #17
[quote=K0ras]jadedness w tym kontekście nie jest jako znużenie a jako zmeczenie :) [/quote]
Nie zgodzę się z Tobą. Kondycja jest związana ze zmęczeniem, a jadedness ze znużeniem. W tym przypadku tłumaczenie słownikowe pasuje jak ulał.

[quote=K0ras]ZNuzony gra w 1 skladzie moze byc 39 latek. A mlody gracz na pewno nie bedzie znuzony. Bedzie gryzl ziemie by pozostac w 1 skladzie a jak bedzie gryzl to bedzie sie meczyl :)[/quote]
Tym bardziej się nie zgadzam! Jeśli młody gracz będzie występował za często w pierwszym składzie będzie miał dużo wyższy poziom znużenia niż gracz starszy grający równie często. Może to nie jest logiczne, bo wydawałoby się, że jak młody to każdy mecz sprawi mu radość, ale mówimy tu o grze, a moje obserwacje są jednoznaczne - młody gracz nie może za często grać w pierwszej drużynie. Na potwierdzenie screen. Pierwszy gracz od góry, Olszak ma Jadedness 130 (najwyższe w drużynie mimo iż nie gra więcej niż Nikitovic (33 lata, Jadedness -83).

Przykładem gracza, którego Jadedness cały sezon było w okolicach 0 jest Leonel Reyes. On (i inni podobni gracze) zanotowali największy wzrost CA w krótkim okresie: screen.

K0ras Młody aktywista

0
01.05.2010 19:25    #18
Kondycja zwiazana jest z kondycją, kondycja meczowa, z kondycja ktora jest podana w profilu gracza. Jadedness to zmęczenie psychiczne + fizyczne. Nie jest to tylko znużenie, to także zmęczenie fizyczne ogólne.

0
02.05.2010 00:48    #19
[quote=K0ras]Kondycja zwiazana jest z kondycją, kondycja meczowa, z kondycja ktora jest podana w profilu gracza.[/quote]
Jestem zmęczony i nie rozumiem o czym tu piszesz, ani do czego pijesz w tym zdaniu :)

[quote=K0ras]Jadedness to zmęczenie psychiczne + fizyczne. Nie jest to tylko znużenie, to także zmęczenie fizyczne ogólne. [/quote]
A napisałem gdzieś, że znużenie nie jest związane ze zmęczeniem fizycznym?

Naplątałeś :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.