Rola nowych zawodników

kanonier14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.05.2010, 21:07    Pytanie
Witam, gram Lechem pierwszy sezon. Obecnie mam sezon przygotowawczy i tak nie moge dojść do tego jaka rola najlepiej będzie pasować do Ezechiela i Luisa Clementa Ngwata Mahopa ( obydwóch sprowadziłem przed sezonem). Próbowałem do obydwóch lis pola karnego lub kompletny napastnik. Wyniki były podobne, czyli nie złe, ale bez szału. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że może to być spowodowane aklimatyzacją, ale może macie jakieś sprawdzone role dla nich? Jeśli ktoś prowadził Lecha, to niech mi powie czy Lewandowski na odgrywającym to dobry pomysł? A no i Kislyak lepiej def. pomocnik, czy cofnięty rozgrywający? Dodam, że gram ustawieniem 4-2-3-1 z ofensywnymi pomocnikami rozstawionymi szerzej. Jeśli wynik mnie nie urządza przechodzę na grę 2 napastnikami rezygnując z cofniętego rozgrywającego lub def. pomocnika, bo zawsze mam te dwie role dla cofniętych pomocników.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.05.2010 21:09    #1
Mahop to albo lis pola karnego, albo zaryzykować środkowego napastnika. Nie jest ani szybki, ani silny czy dobry technicznie więc lis idealny.

Użytkownik uznał post za pomocny

#TeamTyniec

Me4You Młody aktywista

0
01.05.2010 21:14    #2
Mahop to typowy środkowy pomocnik. Jeżeli masz dobrych bocznych pomocników to będzie dobrze.

Mam nadzieję że Ci pomogłem i życze powodzenia... ;)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.05.2010 21:34    #3
Co do Ezechiela - w mojej karierze Lechią grał chyba w 3 klubach ekstraklasy, w kazdym z Nich grał marnie. To po prostu słaby zawodnik :(

Lewandowski u mnie grał jako środkowy napastnik (środek), albo cofnięty napastnik (wsparcie). Najlepiej grał jako środkowy. Na odgrywającego jest trochę za słaby, a ponadto więcej stracisz, niż zyskasz, ustawiając go tam. Jemu najlepiej idzie zdobywanie bramek - nie zabieraj mu tego :D

Kislyaka wystawiłbym jako "pomocnik odbierajcy piłkę" albo "defensywny pomocnik". Ale jak u Ciebie będzie dobrze rozgrywał - czemu nie "rozgrywający"? To akurat musisz po prostu sprawdzić, bo to, czy będzie dobrym rozgrywającym, czy nie, zależy też od reszty zespołu.

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

najdi013 Partyzant

0
01.05.2010 21:53    #4
Lewandowski jako kompletny napastnik u mnie w Lechu miecie xD

Me4You Młody aktywista

0
01.05.2010 22:47    #5
U mnie w Lechu najlepiej spisuje się jako środkowy napatnik, a razem z Wlkiem i Peszką na skrydłach tworzą jedną z najlepszych offensyw w Ekstraklasie.

parachutes Młody aktywista

0
02.05.2010 00:43    #6
Pamiętam Kisylaka z poprzednich wersji FM'a. Wymiatał jako pomocnik, czasem chyba na lewym skrzydle też grał. To był jeden z moich ulubionych piłkarzy. Sorry za OT :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.05.2010 00:50    #7
[quote=parachutes]Pamiętam Kisylaka z poprzednich wersji FM'a. Wymiatał jako pomocnik, czasem chyba na lewym skrzydle też grał. To był jeden z moich ulubionych piłkarzy. Sorry za OT :)[/quote]

Twój OT udowodnił, że jesteś odważniejszy ode mnie - też miałem ochotę to napisać!! :) Obecny Kislyak to już nie to samo, ale w polskiej lidze nieźle sobie radzi.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
03.05.2010 00:07    #8
Najlepsze było to, że przechodził do Łęcznej na początku gry i długo grał bez większych fochów stając się ulubieńcem kibiców i niestety z czasem przyjezdnych skautów... Tych monciołów bym najchętniej nie wpuszczał na stadion, bo zawsze wszystko psują i mieszają w głowach młodym talentom.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.05.2010 o godz. 00:15

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.05.2010 00:19    #9
Lewandowski tylko jako srodkowy napastnik ( 21 meczy - 19 bramek) ...probowalem go jako odgywajacego to gra beznadziejnie...
(L)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.