Utrzymanie klubu

mistrzinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.05.2010, 12:57    Pytanie
W jaki sposób utrzymujecie swój klub? Mi po kilku sezonach gry w jakimś polskim klubie np. Lech, Wisła , Śląsk zaczyna brakować pieniędzy. Dobrzy zawodnicy są bardzo drodzy i oczekują wysokich wynagrodzeń. w dodatku śmiesznie niski sponsoring i premie za wygraną w lidze. Jeszcze do niedawna utrzymywałem swój klub ze sprzedaży zawodników i sprowadzania młodych talentów, ale ostatnio wszyscy narzekają na brak harmonii w klubie. Myślę właśnie ze to przez ciągłe rotacje. Btw, jeśli w edytorze podwyższę reputację polskiej Ekstraklasy to wartość moich zawodników też wzrośnie?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.05.2010, 13:07

parachutes Młody aktywista

0
03.05.2010 01:06    #10
Utrzymywać klub można na dwa sposoby:
Pierwszy bardziej realistyczny - starać się ograniczać wydatki, premie, rozbudowywać infrastrukturę i budować drużynę opartą o wychowanków.

Drugi, trochę "lamerski", ale sam z niego korzystam w słabych klubach - kupować na ilość talenty, sprzedawać je drożej jako gwiazdki z klauzulą 50% od przyszłego transferu. Kupić można najdroższych nawet piłkarzy, wystarczy zaoferować jakąś gigantyczną kwotę (np. 30 mln euro za zawodnika wartego 10 mln), ale nie płacone z góry, tylko po minimum 50 meczach. Gra się takimi zawodnikami ze dwa sezony (byle nie przekroczyć 50 meczów) i potem sprzedaje drogo.

Polecam pierwszy sposób.

[quote=K0ras]No to jestem zaskoczony z ta reputacja klubu... [/quote]
K0ras, reputacja klubu się zmienia. Ale, tak jak pisze Godman, reputacja ligi nie zmieni się o promil, nawet jeśli np. Olimpia Grudziądz wygra 4 razy pod rząd Ligę Mistrzów. Nie drgnie. Irytujące, owszem. Prawdopodobnie zrobili to, by w miarę z upływem czasu rozkład najsilniejszych lig nie zmienił się zbytnio. Żeby gracz prowadzący Norweski klub i wygrywający nim wszystko nie sprawił, że Norweska liga będzie lepsza niż Premier League.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.05.2010 o godz. 01:08

Użytkownik uznał post za pomocny

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

K0ras Młody aktywista

0
03.05.2010 10:56    #11
Wiem, ze reputacja klubu sie zmienia. jednak bylem przekonany, ze i liga z czasem tez.

Swoja droga od reputacji ligi niewiele zależy.

[qoute]że Norweska liga będzie lepsza niż Premier League. [/quote] Liga niby jako liga nie, ale z czasem, bedzie dochodziło do derbow w półfinale LM Lyn Oslo - Skeid Oslo : )

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.05.2010 o godz. 10:59

mistrzinho Partyzant

0
03.05.2010 11:45    #12
Nie uważacie, że coś jest nie tak z pensjami? Niby mam jeszcze w moim Lechu ok 350 tys funtów zapasu na pensję, a z każdym miesiącem mam straty w wysokości ok 1 mln, głównie przez wydatki na pensję.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 03.05.2010 o godz. 11:47

oski226 Partyzant

0
03.05.2010 11:58    #13
ten sposób rzeczywiście działa z płaceniem po minimum 50 meczach(czyli niepłacenie) i potem odsprzedanie???
ps. jak działa to wg. mnie jest to błąd i można łatwo oszukać grę

najdi013 Partyzant

0
03.05.2010 13:10    #14
[quote=oski226]ten sposób rzeczywiście działa z płaceniem po minimum 50 meczach(czyli niepłacenie) i potem odsprzedanie???
ps. jak działa to wg. mnie jest to błąd i można łatwo oszukać grę[/quote]

Tak, działa. To było już znane we wcześniejszych wersjach.

0
03.05.2010 21:14    #15
[quote=oski226]ten sposób rzeczywiście działa z płaceniem po minimum 50 meczach(czyli niepłacenie) i potem odsprzedanie???
ps. jak działa to wg. mnie jest to błąd i można łatwo oszukać grę[/quote]
To najprostszy sposób na oszukanie gry, ale też kosztem utraty realizmu.

adson43 Partyzant

0
03.05.2010 23:34    #16
Ja gram juventusem i miałem na początku 10 mln euro na transfery, pierwszy zakup tranquillo barnetta, i jakimś cudem wygrałem Serie A, utrzymywałem się głównie z wygranych meczy w LM, i mistrzostw, czasem kogoś sprzedałem wartego 10 za 25 (Felipe Melo:P) choć było ciężko, bo spłacam kredyty, i dużo biorą za utrzymanie obiektu Delle Alpi:) Jest ciężko w polskiej lidze, lecz co zrobić??

0
04.05.2010 00:18    #17
Bez przesady, Wisła, Lech, Legia szybko zaczynają gromadzić duże sumki na swoich kontach dzięki pracy ich skautów.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.